USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Bulgaristan'daki kazada yakınlarını kaybeden Osmani: Allah kimseyi bununla sınamasın

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'daki otobüs kazasında eşini ve kızını kaybeden İdaver Osmani, Allah'tan kimseyi hakeza birlikte acıyla sınav etmemesi temennisinde bulundu.

Bulgaristan'daki kazada yakınlarını kaybeden Osmani: Allah kimseyi bununla sınamasın
26-11-2021 14:06
Üsküp

Sofya'nın batısındaki Struma otoyolunda, müşterek otobüsün 23 Kasım'da bariyerlere çarparak çakın almasıyla 44 bireyin vefat etmesiyle sonuçlanan kazada 63 yaşındaki benzeri Şefiye Osmanova ve 23 yaşındaki kızı Ayla Fera'yı kaybeden Osmani, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kazayı öğrendiği an yaşamış bulunduğu sıkıntıyı dile getirdi.

Olayın meydana geldiği devir sabahleyin namazını buyurmak az daha uyandığını ve yakınlarını otobüs terminalinden kabul etmek düşüncesince tedarik yaptığını özetleyen Osmani, o tam İsviçre'deki kızının kendisini aradığını ve annesiyle kardeşinin Türkiye'den gelip gelmediğini sorduğunu aktardı.

Kızının kendisini Kuzey Makedonya'dan müşterek otobüsün Bulgaristan'da kaza yaptığına müteallik bilgilendirdiğini kaydeden Osmani, bunun arkası sıra aceleci müşterek halde ne müşareket ve otobüsün kaza yaptığını araştırdığını belirtti.

O anda endişelenmeye başladığını tamlayan Osmani, "Kızıma 'kapat telefonu şoförlerden bilgelik alıp nerede olduklarını öğrenelim' dedim. Yaklaşık sağlıksız sayaç ortamında kazayı işleyen firmanın o müşareket bulunduğunu öğrendik fakat bizim ailemizin orada olup olmadığını bilmiyorduk." diyerek konuştu.

Bilgi aldıktan elden sonraları kimi akrabalarıyla Sofya'ya akım ettiğini hatırlatan Osmani, yaşamda kalanlar ortada karı üyelerinin de bulunduğu ümidiyle aramaya koyulduklarını anlatım etti.

"Allah'tan ne gelirse amin"

Sofya'da yakınlarının da sayesinde yaralananların götürülmüş bulunduğu hastaneye gittiğini özetleyen Osmani, "İlk kendisine sağlıklı olanları buldular. ad listesini çıkardıklarında, karı üyelerimiz orada yoktu. O devir anladık ki karı üyelerimiz yaşamını kaybetmiş. Oldukça şişman müşterek beklenmedik fakat insanoğlunun yapacağı müşterek bilinçlilik yokmuş. Allah'tan ne gelirse amin! Yapacak nazar boncuğu şeyimiz yok." ifadelerini kullandı.

Ailesiyle sonuç iletişimini pazartesi akşam sayaç 23.00 sularında gerçekleştirdiğini kaydeden Osmani, akşam 03.00 yöreleri baştan iletişime geçmeye çalışsa da onlarla görüşemediğini söyledi.

Yakınlarının ölümünü öğrendikten sonraları Kuzey Makedonya'nın Sofya Büyükelçiliği ve ülkesindeki müddeiumumilik yetkilileriyle irtibata geçtiğini özetleyen Osmani, elan sonraları Sofya'ya gittiğini anlattı.

Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü temsilcilerinin de kendilerine araştırma görevlisi bulunduğunu tamlayan Osmani, "Kimsenin aklına gelmese caba Bulgaristan Müslümanları Diyaneti Başmüftülüğü bizlere iane sundu, şart ve meşrubat verdiler. Ayrıca bizlere birkaç gece, işimizi halledene denli konukevi sundular." dedi.

"İnşallah Allah kimseyi bununla sınamaz"

Yetkililerin kendilerine orada bulunmalarını gerektirecek müşterek gidişat olmadığını söylemeleri ve cenazeleri salı alabileceklerini öğrenmelerinin arkası sıra Üsküp'e arka döndüklerini tamlayan Osmani, Üsküp'te DNA örneği de verdiğini söyledi.

Artık yegâne arzusunun benzeri ve kızının cenazelerinin müşterek an önceki getirilip defin işlemlerini yapmak bulunduğunu tamlayan Osmani, "Neler olduğuna müteallik elan aşkın bilgiye ehil değiliz. Her bilinçlilik konuşuluyor fakat kılıç de otobüste neler bulunduğunu bilemeyiz. Bazıları benzin, birileri doğal taş yağı lambası lambası tüpü, birileri da hoppa fişek bulunduğunu söylüyor. Bunu ölenler bilir, emaneti ne verdiklerini. Ancak Allah'tan ne gelirse o. Biz sabretmemiz lazım, cenazelerimizi getirsinler, yerlerinde dinlendirelim, yakınlarımızı-dostlarımızı ağırlayalım. Benim söyleyeceklerim bu kadar. İnşallah Allah kimseyi bununla sınamaz, zira şişman müşterek şok." diyerek konuştu.

Osmani, benzeri ve kızı haricinde kazada baldızı ve kızı karışma kimi yakınlarını elan kaybettiğini laflarına ekledi.

Ölü sayısı güncellendi

Öte yandan, kazanın elden arkası sıra 46 kendisine açıklayan geberik sayısı, Bulgaristan'da soruşturmayı tay tay arabası kol çeşidinden 44 kendisine güncellenmişti.

Bulgaristan Cumhuriyet Başsavcısı Vekili ve Milli Soruşturma Servisi Müdürü Borislav Sarafov, 25 Kasım'da soruşturmayı tay tay arabası ekibin üyeleriyle baş başa basını bilgilendirmişti.

Sarafov, "Olay müşterek yıldırı eylemi değil. Patlama gök yalnızca hararetli müşterek âşık çıkmış. Kurtulan geçici sayısı 8. Hastanede 7 ad var. Bir bireyin nerede bulunduğu araştırılıyor." ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ