USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Büyük mücadelenin ıvır zıvır kahramanı' Hamza kalbiyle bulunan mücadelesi kazandı

Kalp damarları namüsait adına dünyaya mevrut 3 maaş Hamza Arslan, kalbinin 120 bugün durdurulduğu değerli operasyonla geçinme ikinci kere "merhaba" dedi.

'Büyük mücadelenin ıvır zıvır kahramanı' Hamza kalbiyle bulunan mücadelesi kazandı
03-10-2021 11:20
İstanbul

Günümüz teknolojileri sebebiyle bir aşırı doğumsal anomali aşırı er dönemde, ayrıca ana karnında belirleme edilebiliyor. Ancak rastgele soy sop ayrımsız şansa eş olamayabiliyor.

Onlardan birisi bulunan 3 maaş Hamza Arslan da dünyaya vaktiyle karışma edilmezse ölümsek neticelere bozukluk ihtimalî müşterek kalp anomalisiyle geldi.

Hamza bebeğin kestirmece 45 günce olduğunda morarma şikayetleri ile başvurulan hastanede meydana getirilen tetkiklerinde kalp damarlarının elverişsiz bulunduğu anlaşıldı.

Bunun hesabına yaşamış bulunduğu Sakarya'dan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderme edilen soy sop düşüncesince giderek konkur da başlamış oldu.

Hastanede Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Can Vuran ve kadrosu kabilinden cerrahi karışma edilen bebek, Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Taliha Öner'in yürüttüğü derinliğine otama döneminin böylece taayyüş tutundu.

Ameliyatın arkası sıra kestirmece 50 güneş süresince derin bakımda otama edilen Hamza bebek, bu müddette kalp ve akciğerlerin vazifesini üstüne alan ECMO makinesine bağlandı.

Yoğun gayretlerle sürdürülen tedavinin böylece sağlığına kavuşturulan Hamza bebeğin ailesi, bundan böyle çocuklarının yaşıtları neredeyse koşup, oynayacağı dobra günlerin hayalini kuruyor.

"Bu ameliyatın doğumdan ahir önceki 2-3 haftada yapılması güvenlidir"

Hamza bebeğin keyif niteliğine ilişkin, AA muhabirine bilim sağlayan Prof. Dr. Can Vuran, laflarına "Her soy sop neredeyse Hamza da bizim düşüncesince giranbaha müşterek soy sop güçlükle Aslan soyadı, arslan neredeyse de müşterek kalbi çıktı. Birçok problemle doğma olsa bile bunun yanı sıra cerrahi karışma şansını müşterek dobra riske sokmuş bu zamanda bizlere başvurmuş bulunmasına karşın riskli müşterek otama sürecinden hem kalbi hem bünyesi arslan neredeyse ayakta kalmış şekilde çıktı. Taburcu aşamasındayız şu anda ve onu sıhhatine kavuşturarak ailesine verdiğimiz düşüncesince de aşırı mutluyuz." ifadeleriyle başladı.

Vuran, elverişsiz huy doğumlarının literatürde kalp huy rahatsızlıkları içinde yüzdelik 1 ila 3 yöresinde tanıdık müşterek gidişat bulunduğunu fakat Hamza'nın ekleyerek koroner damarlarında da müşterek tünel yapmayı gerektirecek anormallikler bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Vuran, bunun da nispeten eşsiz bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Özellikle bu ameliyatın doğumdan ahir önceki 2-3 haftada mamul olması güvenlidir. Biz Hamza'yı hastaneye aldığımızda aha 42-43 günce civarındaydı ve fakat 45. gününde cerrahi karışma ettik. Bu kalple ilgili müşterek çelim kaybı getiren müşterek olaydır ve cerrahi karışma sonrası ne denli kalburüstü müşterek iş yapmış olursanız yapın arada sırada kalp bu ameliyattaki vaziyeti aldığı kadar tolare edemez ve çelim kaybından ötürü da vücuda lazım desteği veremez. Burada da uygulayım bilimi esen olsun. Teknoloji gündüz günden gelişiyor ve sayrılarevi olanakları da gelişiyor. Kalp ve akciğeri düşüncesince müşterek dayanak noktası makineyle müşterek intikal sağladık. Genelde bu çocuklarda bu dayanak noktası araba 2-3 günce müşterek proses içinde akıbet verir. Hamza'da kestirmece aha 10 güneş yöresinde bitmeme etmiş bulunmasına karşın bedeninde rastgele bambaşka müşterek soruna sefer açmaksızın kalburüstü müşterek otama olanağı bizlere verdi. Makineden ayırdıktan ahir süreçte de yavaş yavaş taburcu edecek imkana geldik."

Prof. Dr. Can Vuran, er tanılama ve tedavinin önemine değinerek, bundan böyle bugünlerde buna ulaşabilecek imkanların nispeten arttığını söyledi.

Ancak hastaların Kovid-19 korkusu hasebiyle hastanelere başvurmaktan çekinebildiğini, bundan ötürü tanılama ve tedavide gecikmelerin yaşandığını dile getiren Vuran, "Hamza'da da müşterek rötar yaşandı. Çok şükür ki aşırı ağır müşterek neticesi olmaksızın mahlul oldu." dedi.

Vuran, Hamza bebeğin dünyasına keyif müşterek fert yerine bitmeme edebileceğini laflarına ekledi.

"ECMO'ya bağlandığında kendimi aşırı biçimsiz hissettim"

Hamza bebeğin anası Rabia Arslan da zahmetli müşterek tevellüt yaşadığını ve yaşanmış bulunan birtakımı problemlerin bununla ilgilendiren bulunduğunun söylendiğini fakat şikayetlerin geçmemesi hesabına birtakımı incelemeler yapıldığını anlattı.

Arslan, hâlâ sonradan bebeğinin kalp rahatsızlığı bulunduğunun anlaşıldığını ve otama yapılmak neredeyse Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderme edildiğini belirterek, "Bu proses bizim düşüncesince aşırı kötüydü. Yani müşterek de şu virüs hasebiyle 2 ayak tabanı andıran on paralık görmedik. Psikolojik yerine aşırı yıprandık. Sadece ego değil dört başı mamur karı aşırı yıprandık. Allah razı olsun hocalarımızdan. Benim düşüncesince önceki derin bakıma verdiğim vakitler aşırı zahmetli he güçlükle Allah'a şükür iyiyiz." sanarak konuştu.

Bebeğinin sağlığına ulaşması hasebiyle aşırı bahtiyar bulunduğunu anlatım fail Arslan, laflarını şöyleki tamamladı:

"Zaten aşırı ümitliydim. Sonra ECMO aletine bağlandığında kendimi aşırı biçimsiz hissettim. Sonra dedim ki 'İyileşecek.' Allah'a inandım ,güvendim. 'Çok dobra şeyler olacak.' dedim oldu. Ondan sonradan teneffüs problemi vardı birazcık, onu da atlattık. Sonra bambaşka müşterek makineye bağlıydı burnundan onu da atlattık Allah'ın izniyle. Şimdi de iyiyiz. Yani elbette ki arama edilecek. Böyle bitmeme edecek güçlükle gittikçe aşırı iyi, dosdoğru müşterek soy sop olacak inşallah."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ