USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Büyük mücadelenin önemsiz kahramanı' Hamza kalbiyle bulunan mücadelesi kazandı

Kalp damarları namüsait adına dünyaya mevrut 3 maaş Hamza Arslan, kalbinin 120 ahit durdurulduğu değerli operasyonla taayyüş ikinci kere "merhaba" dedi.

'Büyük mücadelenin önemsiz kahramanı' Hamza kalbiyle bulunan mücadelesi kazandı
03-10-2021 11:20
İstanbul

Günümüz teknolojileri sebebiyle bir fazla aşırı doğumsal anomali aşırı er dönemde, ayrıca ana karnında belirleme edilebiliyor. Ancak gelişigüzel döl bire ortak şansa cemaat olamayabiliyor.

Onlardan bir tanesi bulunan 3 maaş Hamza Arslan da dünyaya eskiden engelleme edilmezse ölümsek neticelere illet ihtimalî ortak kalp anomalisiyle geldi.

Hamza bebeğin tahminî 45 günce olduğunda morarma şikayeti ile başvurulan hastanede meydana getirilen tetkiklerinde kalp damarlarının elverişsiz bulunduğu anlaşıldı.

Bunun dair yaşamış bulunduğu Sakarya'dan Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine atıf edilen döl düşüncesince giderek konkur da başlamış oldu.

Hastanede Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Kliniği İdari Sorumlusu Prof. Dr. Can Vuran ve kadrosu çeşidinden cerrahi engelleme edilen bebek, Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Taliha Öner'in yürüttüğü levent boylu otama döneminin böylece geçinme tutundu.

Ameliyatın peşi sıra tahminî 50 devir süresince koyu bakımda otama edilen Hamza bebek, bu müddette kalp ve akciğerlerin vazifesini üstüne alan ECMO makinesine bağlandı.

Yoğun gayretlerle sürdürülen tedavinin böylece sağlığına kavuşturulan Hamza bebeğin ailesi, bundan sonraları çocuklarının yaşıtları kabilinden koşup, oynayacağı dobra günlerin hayalini kuruyor.

"Bu ameliyatın doğumdan ahir önce 2-3 haftada yapılması güvenlidir"

Hamza bebeğin afiyet niteliğine ilişkin, AA muhabirine bilim verici Prof. Dr. Can Vuran, laflarına "Her döl kabilinden Hamza da bizim düşüncesince altın ortak döl lakin Aslan soyadı, arslan kabilinden de ortak kalbi çıktı. Birçok problemle zade olsa bile bunun beraberinde cerrahi engelleme şansını ortak dobra riske sokmuş bu zamanda bizlere başvurmuş bulunmasına karşın riskli ortak otama sürecinden hem kalbi hem bünyesi arslan kabilinden ayakta kalmış şekilde çıktı. Taburcu aşamasındayız şu anda ve onu sıhhatine kavuşturarak ailesine verdiğimiz düşüncesince de aşırı mutluyuz." ifadeleriyle başladı.

Vuran, elverişsiz haslet doğumlarının literatürde kalp haslet rahatsızlıkları içinde yüzdelik 1 ila 3 yöresinde tanıdık ortak boyut bulunduğunu fakat Hamza'nın ekleyerek koroner damarlarında da ortak tünel yapmayı gerektirecek anormallikler bulunduğunu söyledi.

Prof. Dr. Vuran, bunun da nispetle eşsiz bulunduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Özellikle bu ameliyatın doğumdan ahir önce 2-3 haftada işlenmiş olması güvenlidir. Biz Hamza'yı hastaneye aldığımızda aha 42-43 günce civarındaydı ve fakat 45. gününde cerrahi engelleme ettik. Bu kalple ilgili ortak çelim kaybı getiren ortak şeydir ve cerrahi engelleme sonrası ne derece aldatıcı ortak iş yapmış olursanız yapın birtakım birtakım kalp bu ameliyattaki vaziyeti aldığı kadar tolare edemez ve çelim kaybından ötürü da vücuda muktezi desteği veremez. Burada da uygulayım bilimi güçlü olsun. Teknoloji gündüz günden gelişiyor ve sayrılarevi olanakları da gelişiyor. Kalp ve akciğeri düşüncesince ortak dayanak noktası makineyle ortak intikal sağladık. Genelde bu çocuklarda bu dayanak noktası otomobil 2-3 günce ortak proses içinde akıbet verir. Hamza'da tahminî aha 10 devir yöresinde bitmeme etmiş bulunmasına karşın bedeninde rastgele bambaşka ortak soruna sefer açmaksızın aldatıcı ortak otama olanağı bizlere verdi. Makineden ayırdıktan ahir süreçte de yavaş yavaş taburcu edecek imkana geldik."

Prof. Dr. Can Vuran, er tanılama ve tedavinin önemine değinerek, bundan sonraları çağımızda buna ulaşabilecek imkanların nispetle arttığını söyledi.

Ancak hastaların Kovid-19 korkusu hasebiyle hastanelere başvurmaktan çekinebildiğini, bu yüzden tanılama ve tedavide gecikmelerin yaşandığını dile getiren Vuran, "Hamza'da da ortak rötar yaşandı. Çok şükür ki aşırı ağır ortak neticesi yapılmaksızın mahlul oldu." dedi.

Vuran, Hamza bebeğin dünyasına afiyet ortak fert namına bitmeme edebileceğini laflarına ekledi.

"ECMO'ya bağlandığında kendimi aşırı biçimsiz hissettim"

Hamza bebeğin anası Rabia Arslan da mütekait ortak tevellüt yaşadığını ve yaşanmış bulunan birtakım problemlerin bununla ilgilendiren bulunduğunun söylendiğini fakat şikayetlerin geçmemesi dair birtakım incelemeler yapıldığını anlattı.

Arslan, şimdi sonraları bebeğinin kalp rahatsızlığı bulunduğunun anlaşıldığını ve otama yapılmak kıl payı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesine atıf edildiğini belirterek, "Bu proses bizim düşüncesince aşırı kötüydü. Yani ortak de şu virüs hasebiyle 2 ayak tabanı DOĞRU tek görmedik. Psikolojik namına aşırı yıprandık. Sadece ego değil etraflı familya aşırı yıprandık. Allah razı olsun hocalarımızdan. Benim düşüncesince önce koyu bakıma verdiğim vakitler aşırı mütekait ha lakin Allah'a şükür iyiyiz." niteleyerek konuştu.

Bebeğinin sağlığına ulaşması zımnında aşırı bahtiyar bulunduğunu anlatım fail Arslan, laflarını şöyleki tamamladı:

"Zaten aşırı ümitliydim. Sonra ECMO aletine bağlandığında kendimi aşırı biçimsiz hissettim. Sonra dedim ki 'İyileşecek.' Allah'a inandım ,güvendim. 'Çok dobra şeyler olacak.' dedim oldu. Ondan sonraları teneffüs problemi vardı birazcık, onu da atlattık. Sonra bambaşka ortak makineye bağlıydı burnundan onu da atlattık Allah'ın izniyle. Şimdi de iyiyiz. Yani elbette ki arama edilecek. Böyle bitmeme edecek lakin gitgide aşırı iyi, dosdoğru ortak döl olacak inşallah."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ