USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Canlı cerrahi ile beyin pili ameliyatı eğitimi verildi

Ataşehir Medicana Hastanesi'nde Türkiye'de önceki kat çevrimiçi ve fiziksel katılımlı çalışkan cerrahi ile beyin pili ameliyatı eğitimi verildi. 67 yaşındaki birlikte Parkinson hastasına uyanıkken ameliyat yapıldı.

Canlı cerrahi ile beyin pili ameliyatı eğitimi verildi
19-12-2021 13:35

Ataşehir Medicana Hastanesi'nin ev sahipliğinde Türkiye'de önce defa çalışkan cerrahi ile koyu beyin simülasyonu namına bilinen, ahali ortada beyin pili namına isimlendirilen 'beyin pili ameliyatı' eğitimi verildi.

Ameliyat, 67 yaşındaki Dudu Çetin'in titreme, hareketlerde yavaşlığın ve katılığın ön planda bulunduğu Parkinson rahatsızlığı şikayeti üstüne yapıldı. Çetin'e ayık biçimde beyin pili takılarak, kursiyerlere ameliyat karşı bilgiler verildi ve uzmanlar kabilinden iptila edilen sorular yanıtlandı. Canlı cerrahi beyin pili ameliyatı eğitimi, beyin asap ve cerrahi uzmanlarının, nörologların, kursiyerlerin izleyebilmesi düşüncesince müşterek çalışkan çörek eğitimi biçimine dönüştürüldü. Kursa bire müşterek sürede çevrimiçi pırtı yaptıran katılımcılara nörologlar eşliğinde ameliyat görüntüleri, ameliyatın içinde ne bulunduğu çalışkan paylaşıldı. Eğitime taşınmazlar dışından korumak ve arkasında gelişmek düşüncesince mevrut beyin cerrahları ve nörologlar ile beraberce 38 kişi, çevrimiçi 20 isim edinmek neredeyse toplanmış 58 kursiyer paydaşlık sağladı.

“Türkiye'de müşterek önce oldu”

Yapılan çalışkan beyin pili ameliyatı eğitimi hakkından mütekellim Medicana Hastanesi mensubu Doç. Dr. Atilla Yılmaz, “Ataşehir Medicana Hastanesi'nde müşterek ilki gerçekleştirmiş olduk. Sadece bu hastanede değil, Türkiye'de müşterek önce oldu. Bir Parkinson hastasına beyin pili ameliyatı yaptık. Bu beyin pili ameliyatını kursiyerlerin beyin asap ve cerrahi uzmanlarının nörologların da izleyebilmesi düşüncesince müşterek çörek biçimine dönüştürdük. Ve kılıç bunu bire müşterek sürede devir içi bizlere pırtı bulunan nörologlarla ve ameliyat görüntülerini ve kursun içeriğini paylaştık. Parkinson, distoni ve tremor doğrusu lerze sorununa erbap bireylerde başarıyla uyguladığımız bu beyin pili ameliyatının eğitim vazifesini seve seve üstlenmeye bitmeme etmekteyiz. Bu devir içi toplantımıza dünyanın nice yerinden devir içi namına eklenen meslektaşlarımız mevcut, bire müşterek sürede taşınmazlar dışından da hem bizlere korumak hem de arkasında gelişmek düşüncesince eklenen beyin cerrahı ve nörolog meslektaşlarımız mevcut” dedi.

“Bu ameliyatın çalışkan namına yayınlanabilmesi düşüncesince en teknolojik, en çağcıl elektronik cihazları kullandık”

Yılmaz, laflarına şunları da ekledi:
“Biz beyin pili ameliyatlarını Parkinson hastalığında uyguluyoruz. Hastaların titremelerinin durup durmadığını ve beynin içerisine yerleştirdiğimiz elektrotların akıllıcasına müşterek yolculukta olup olmadığını beynin elektriksel aktivitelerini değerlendirerek ve birtakımı sınav sinyalleri göndererek değerlendiriyoruz. Bu beynin elektriksel aktivitelerini değerlendirirken bizim elektrodumuzun akıllıcasına yerde bulunduğunu ve akıllıcasına yere gittiğini ve akıllıcasına yere ulaştığını yeniden arama etmiş oluyoruz ve elan sonradan verdiğimiz sınav sinyalleriyle titremenin durup durmadığını ve beklenen taraf tesirleri değerlendiriyoruz. Bu nedenle ameliyatı ayık yapmamız gerekiyor. Hastamız 11 senedir Parkinson hastalığından muzdarip. Bu titremenin ameliyatta gönderdiğimiz milivolt kabilinden asgari elektriksel akımlarla ağız ağıza durduğunu kullanmak hacısı hocası düşüncesince aşırı talih donör müşterek olay. Bu ameliyatın bire müşterek sürede genel ağ ortamından çalışkan namına yayınlanabilmesi düşüncesince en teknolojik, en çağcıl elektronik cihazları kullanıyoruz. Canlı neşriyat kameralarımız, kelle kameralarımız genel ağ üstünden çalışkan neşriyat fail cihazlarımız mevcut“ diyerek konuştu.

“Güzel müşterek güneş geçiriyoruz, aşırı hayır müşterek eğitim”

Eğitimin hayır bulunduğunu tamlayan Doç. Dr. Ersoy Kocabıçak ise, “Derin beyin simülasyonu namına aşina ahali ortada beyin pili namına isimlendirilen ameliyatlar, ağırlıklı namına Parkinson hastalığında geçer müşterek otama yöntemidir. Yaklaşık 30, 35 senedir dünyada kullanması bulunan fakat sonuç senelerde hem etkinliği, hem de birtakımı sıkıntıları elan elleme yönetilebilen müşterek otama reşit vaziyette ve derece derece kullanma alanları artıyor. Artık elan arıtılmış reşit müşterek otama yöntemidir. Biz bundan sonradan makul hastayı bulmaktan aşırı cerrahi tekniğe derece hem Türkiye hem evren namına elan elleme pozisyondayız. Bugün de çörek düzenleyicileri aşırı dobra müşterek çörek düzenli etmişler. Canlı namına müşterek Parkinson hastasının ameliyatın da zaman beraberiz. Aynı sürede aşırı kalburüstü hocaların da katılımıyla ve gayrı kursiyerlerin de katılımıyla dobra müşterek güneş geçiriyoruz. Çok hayır müşterek eğitim. Bu cins eğitimleri kılıç işlevsel kol beyin cerrahisi, işlevsel kol namına destekliyoruz. Giderek de sayısının artmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Mustafa Ayabakan - Sevgi Canpolat
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ