USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Çocuklarda en sık görülen beslenme kaynaklı sorunlardan biri öğün atlama'

Okul çağındaki evlatların müstevli çağında beslenme düzeninin elbette olması gerektiği ile ait açıklamalarda mevcut Dr. Dilek Özçelik Ersü, çocuklarda en sık görülen beslenme kaynaklı problemlerin başlangıcında öğün atlama bulunduğunu söyledi.

'Çocuklarda en sık görülen beslenme kaynaklı sorunlardan biri öğün atlama'
07-12-2021 09:18

Okul çağı, çabuk büyüme, evolüsyon ve öğrenme süreçlerini kapsayan, bu yüzden de metin beslenmenin iri ehemmiyet taşımış bulunduğu bir fasıl şekilde biliniyor. Okula revan çocuklarda metin beslenme ile bedensel, duygusal, ekol başarısı ve içtimai hareket müspet yönde etkileniyor.

Salgın rahatsızlıkların çoğaldığı çağda okula revan evlatların beslenme düzenleri de değişti. Okul çağlarında edinilen beslenme alışkanlıkları, yetişkinlik dönemindeki trendleri da etkiliyor. İstanbul Arel Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü Öğr. Üyesi Dr. Dilek Özçelik Ersü müstevli zamanında evlatların beslenme düzeninin elbette olması gerektiği ile ilişik bilgilendirmelerde bulundu.

Günümüzde hala bitmeme fail ve akıbet adım bulaşan bir illet bulunan koronovirüs ve oluşturduğu pandemi başta evlatları aksi etkilediğini kail Öğr. Üyesi Dr. Dilek Özçelik Ersü, “Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine mucibince büyümekte bulunan nice ülkede dallar ehliyetsiz beslenmektedir. Bu da onları müstevli hastalıklara ve er ölümlere erinç şimdi savunmasız bir vaziyete getirir. Özellikle okula revan çocuklarda müstevli rahatsızlıkların görülme sıklığının faziletkâr bulunduğu bilinmektedir. Çocukların rejimleri ayrımlı türden, muhtelif ve tam besinler ile desteklendiğinde nice hastalığın seyrini iyileştirdiği ve düzelme süresini kısalttığı bilinmektedir. Koronovirüs bakımevi müstevli rahatsızlıkları önlemede ve otama etmede bağışıklığın çelimli tutulmasının önemi büyüktür” dedi.

“Yeterli nakit katılması da iyice önemlidir”

İstanbul Arel Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Dilek Özçelik Ersü, okula revan çocuklarda en sık görülen beslenme kaynaklı sorunlardan birinin öğün atlama olduğunu, başta bu gözyaşı grubunda kahvaltının en sık atlanan öğün şekilde bilindiğini belirtti.

Sağlıklı beslenme alışkanlığı vermek ve evlatların müstevli hastalıklara erinç şimdi mukavemetli olmalarını gelmek şartıyla günde 3 anne öğün ve 2-3 kat de açıklık öğün verilmesi icap ettiğinin altını çizen Ersü, “Çocukların tam ve muvazeneli beslenmesi, öğünlerde gıda çeşitliliğini çoğaltmak hastalıklara erinç muafiyet sistemini destelemek düşüncesince önemlidir. Bu sebeple değme çağ 2-3 porsiyon genişliğinde mevsimine mucibince muhtelif ve ayrımlı renklerdeki meyve, göveri ile protein kalitesi faziletkâr besinlerin tüketilmesi gerekmektedir” halinde konuştu.
Besin kıymeti az fakat erke kıymeti faziletkâr şart ve içeceklerin tüketiminin ise sınırlandırılması icap ettiğini anlatım fail Ersü, “Okula revan evlatların değme çağ 3 porsiyon motorin ve ürünleri tüketmesi ehemmiyetli oranda kalsiyum ve protein sağlamaktadır. Çocuklarda cisim fonksiyonlarının alegori getirilmesi düşüncesince tam nakit katılması da iyice önemlidir. Ayrıca müstevli rahatsızlıkları engel olmak alegori içilen suyun tehlikesiz ve temiz, su kabının insana hususi olması ve başkasıyla paylaşılmaması gerekmektedir” dedi.

Ersü, kemirmek hizmeti maruz okullarda çocuğun muafiyet sistemini sübvanse etmek şartıyla çıkarılacak menülerin 4 gıda grubunu da içerecek çeşitlilikte ve bebek beslenmesi dalında bilgi, repertuvar ve terbiye sahibi diyetisyenler çeşidinden hazırlanması, mektebinde kemirmek hizmeti sıfır küçüklere ise behemehâl besleyen kıymeti faziletkâr besinlerle beslenme çantası hazırlanması icap ettiğini söyledi.

Son şekilde beslenme çantasında ise evde mücehhez sandviç/tost vb. ile havuç, budala bakımevi jale sebzeler, taze/kuru meyveler ve badem/ceviz/fındık vb. kuruyemişler ile ayran, motorin bakımevi içecekler bulunmasının önemini vurgulayan Ersü, “Salgın boyunca evlatların rejiminin başta B12 ve C vitaminleri ile demir, tutya bakımevi minerallerce zenginleştirilmesi bağışıklığı güçlendirmeye ve başta enfeksiyonları önlemeye araştırma görevlisi olacaktır” ifadelerini kullanarak laflarını tamamladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ