USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Devlet korumasındaki 8 bin 440 bebek dünyasına aile birlikte bitmeme ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı içerisinde büyüklük korumasındaki 8 bin 440 çocuk, yaşamını, 6 bin 945 koruyucu ailenin yanı sıra sürdürüyor.

Devlet korumasındaki 8 bin 440 bebek dünyasına aile birlikte bitmeme ediyor
04-01-2022 11:29
Ankara

AA muhabirinin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından edinmiş bulunduğu bilgiye göre, koruyucu aile modeli ile mutluluk korumasındaki çocukların, çocukluklarını aile zarfında geçirmeleri amaçlanıyor. Böylelikle evlatların ortak anne baba desteği ve nezarete ile yaşama hazırlanmaları sağlanıyor.

Devlet korumasındaki kâffesi füru düşüncesince koşullar, mıhlı ve emniyetli koşullarda sunuluyor. Güvenlik, ruhsal gidiş derece hususi şartlar cezaevi önüne alındıktan sonraları şartları akla yatkın bulunan kâffesi füru düşüncesince koruyucu aile hizmeti heveslendirme ediliyor.

2021 Aralık sonu bakımından 6 bin 945 koruyucu aile indinde 8 bin 440 bebek kalıyor.

Başvuru ve istimara tahminî 3-6 ay sürüyor

Koruyucu ailenin belirlenmesi sürecinde kâffesi değerlendirmelerde çocuğun erdemli yararı cezaevi uğrunda bulunduruluyor. Koruyucu ailenin mevzuatta tamlanan yükümlülükleri adına getirmemesi yahut misyon vermekten vazgeçmesi halinde, misyon sonlandırılarak bebek baştan yapılış bakımına alınıyor.

Başvuru ve istimara tahminî 3-6 ay sürüyor. Bu süreçte bilgi, doküman araştırması, beniz yüze görüşmeler ve bölük ziyaretleri gerçekleştiriliyor. Nihai istimara değişik disiplinlerden manzume elemanlarının arazi almış bulunduğu Koruyucu Aile Komisyonu kabilinden yapılıyor.

Uzmanlar, sürecin herhangi ortak etabında aile ve çocuğun vaziyetini yakından takibat ediyor. Çocuğun eşleştirildiği ailenin indinde yaşamaya başlaması öncesinde aile ile Koruyucu Aile Sözleşmesi imzalanıyor.

Koruyucu aile gelişmek isteyenler, il müdürlüklerine bizzat yahut e-Devlet ve Bakanlık web sayfası üstünden müracaat yapabiliyor.

Başvuru düşüncesince umumi şartlar, Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı gelişmek ve Türkiye'de eğleşme etmek, 25-65 gözyaşı aralığında mevcut gelişmek (Akraba yahut DOĞRU mekân olması yerinde gözyaşı ve görgü bilimi bilimi şartı aranmıyor), minimum beşinci sınıf düzeyinde görgü bilimi bilimi almış gelişmek ve derneşik gelire ehil gelişmek şeklinde belirtiliyor.

- "Evli, bekar yahut evladı bulunan eşhas de koruyucu aile olabiliyor"

Koruyucu aile modeli, evlat edinmeden değişik alegori eğreti ortak misyon modeli alegori belirtiliyor. Gerekli şartları sağlayan, uzmanlarca bebek düşüncesince akla yatkın bulunduğu melhuz evli yahut bekar eşhas koruyucu aile olabiliyor.

Akraba yahut DOĞRU mekân koruyucu aile modeli dış gelişmek kıl payı bebek ile koruyucu aile olacak eşlerden yaşı önemsiz bulunan arasındaki gözyaşı farkının minimum 18 gözyaşı olması isteniyor.

Çocuk ve aile arasındaki uyum, istimara sürecinde ilkin cezaevi uğrunda bulunduruluyor. Çocuğun gözyaşı grubu ve cinsiyeti mevzusundaki seçenekler dikkate alınıyor.

Bir koruyucu ailenin yanına en aşkın üç bebek yerleştirilebiliyor. Çocukların karındaş olması yerinde ise elan aşkın bebek yerleştirilmesi muhtemel olabiliyor.

Çocuğu bulunan eşhas de koruyucu aile olabiliyor. Ailenin özlük evlatlarının bu konudaki fikri ehemmiyet taşıyor.

Koruyucu aile, tarafındaki bebek ile iklim içi ve iklim dışı yolculuk yapabiliyor fakat seyahatlerin başlangıçta koruyucu aile birimine bildirilmesi gerekiyor.

Koruyucu aile hizmeti başladıktan sonraları sunulan destek sunar ve takibat edilen hususlar şöyle:

- Çocuğun bakım, yetiştirme ve görgü bilimi bilimi sorumluluğunu mutluluk ile koruyucu aile beraberce paylaşıyor.

- Hizmet boyunca ufaklıklara ve koruyucu ailelere rehberlik, danışmanlık, psiko-sosyal destekler, hareket ve eğitimlerine müteveccih destekler, giyim, eğitim, öğretim, çörek giderlerine müteveccih maddesel ve içsel destek sunar ile isteğe ilişkin sigorta prim ödemesi destekleri sunuluyor.

- Yerleştirme sonrası önceki sene herhangi ortak ay, ikinci yıldan itibaren ise yılda minimum dört el izlem yapılıyor. Çocuğun ilgilendiren seçim gereği mutluluk koruması altındaki ufaklıklara sağlanan kâffesi hakları değiştirmeden bitmeme ediyor.

- Çocuk düşüncesince müfit olabileceği değerlendiriliyorsa, füru dirim bilimsel aileleri ile görüşebiliyor. Aynı sürede koşulların sağlanması şeklinde sene içinde en aşkın otuz güne derece öz ailesine mezun verilebiliyor.

"Koruyucu aile modelinde çocuğa dünkü ortak aile adı verilmiyor"

Evlat Edinme hizmeti ile Koruyucu Aile hizmeti ayrımlılık taşıyor.

Evlat edinme, çocuğun yetke haklarının, evlat edinene duruşma sonucu ile devredilmesi alegori tanımlanıyor.

Koruyucu aile modelinde ise çocuğa dünkü ortak aile adı verilmiyor, aile kütüğü değiştirmeden bitmeme ediyor. Koruyucu aileler proses içinde bakımını üstlendiği evladı evlat peyda etmek düşüncesince müracaatta bulunabiliyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ