USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Din derslerini origami ile öğrencileri düşüncesince matrak bir vaziyete getirdi

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Kevser Çelebi, meslektaşlarıyla geliştirdiği kağıt yufka sanatı odaklı projeyle "soyut" kavramları somutlaştırarak öğrencilerin derslerimizi hâlâ dobra anlamalarını sağladı.

Din derslerini origami ile öğrencileri düşüncesince matrak bir vaziyete getirdi
26-04-2022 12:23
İstanbul

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Kevser Çelebi, meslektaşlarıyla geliştirdiği proje ile "soyut" kavramları somutlaştırarak hem öğrencilerin derse çalışkan indinde halde katılımını sağlamış oldu bununla müşterek derslerimizi elan ahenkli bir duruma dönüştürdü.

Yaklaşık 8 senedir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği işleyen Çelebi, 2015 yılından itibaren Kartal Soğanlık Öğretmen Salih Nafiz Tüzün İlkokulu'nda fariza hazırlamaya başladı.

Çelebi, ayrımsız alanda fariza işleyen meslektaşlarıyla arsıulusal indinde ortam bulunan "eTwinning"te güzeşte ekimde başlattıkları "Masal, Hikaye ve Kıssalarla Origami" projesi ile elan aşırı yalın durum kavramlar ile anlatım edilen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerini elan konkre bir duruma getirmeyi başardı.

Öğretmen Çelebi, AA muhabirine, derslerimizi elan ahenkli bir duruma dönüştürme, ulusal ve tinsel değerleri ufaklıklara elan iyi halde transfer konusunu hoca dostlarıyla düşünürken akıllarına kağıt yufka sanatı bulunan origaminin geldiğini söyledi.

İlk özellikle 7 hoca kendisine projeyi geliştirdiklerini, ayrımlı şehirlerden katılma sağlayıcı Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleriyle sayılarının 10'a çıktığını dile getiren Çelebi, şu halde bitmeme etti:

"Her ay indinde ana konu belirliyoruz. Bu ana konu dair indinde anlatıyla irtibatlı origami etkinliği yapıyoruz. Yeni gömlek kollar elan aktif, elan hareketli, bu sebepten dolayı yapılandırmacı yaklaşımı cezaevi önüne aldık. Açıkçası mektepli merkezli olsun, kollar derste sıkılmasın ve çalışkan indinde halde derse katılsın istedik. Bununla da beraberce origamiyi derslerimize bütünleşmiş ettik. mesela dayanak etkinliği yaptık. Bu etkinlikte Hz. Eyüp’ün sabrını, Hz. Yunus kıssasını anlatıp peşi sıra indinde balık origamisi yaptık."

Çelebi, origami tekniğini öğrencilere göstererek, bu yolla öğretmeyi amaçladığını belirtti.

Öğrencilere buradaki basamakları biricik hiç anlattığına yer veren Çelebi, "Her basamakta öğrenciler benimle beraberce ilerliyorlar. İlerleyemediklerinde devir zamane ego dayanaklık etmek veriyorum. Zaman devir boydaş öğrenmesini kullanıyoruz. Akran öğrenmesiyle hem bebek 'Yapabiliyorum, Başarabiliyorum' diyor bununla müşterek arkadaşına iane ederken dayanak gösterme, yardımlaşma, yapamadığında da müsamaha sergileme kabilinden değerleri kazanıyor." dedi.

"Öğrenme konkre ürünle elan kalımlı bir duruma geliyor"

Çelebi, bu projenin öğrenciler üstünde müspet etkilerini gördüklerini, veliler ve öğrencilerden aşırı müspet dönüşler aldıklarını tabir etti.

Geliştirdikleri projeye elan aşırı öğretmenin katılmasını istediklerini dile getiren Çelebi, "Çünkü Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersimiz yalın durum indinde meydan ve ıvır zıvır gözyaşı grubundaki kollar derste az buçuk elan konkre ögeler değerlendirmek istiyor. Öğrenme konkre ürünle elan kalımlı bir duruma geliyor." niteleyerek konuştu.

Çelebi, sonunda öğrencilerin derse güdülenmiş indinde halde geldiğini kaydederek, "Haftaya origami yaptıracağım' dediğimde mektepli derse iştahlı ve hararetli indinde halde geliyor. Derse vardığında öğrenmeye gönül rahatlığı elan aç halde oluyor. O sebepten dolayı projemizin aldatıcı bulunduğunu düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Proje kapsamında ehemmiyetli gündüz ve haftalara uyarınca tasar yaptıklarına yer veren Çelebi, şunları söyledi:

"Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla öğrencilerimize Peygamberimizi anlatacak indinde gül origamisi yaptırdık. Daha sonradan Hz. Eyüp ve Hz. Yunus kıssasını anlatıp indinde balık uygulamalarını istedik. Değerlerimizden yârenlik konusu anlatıp öğrencilere önsezi origamisi yaptırdık. Hayvan sevgisinde tilki, 29 Ekim'de ise sembol sevgisini anlatacak gemilerden origami gerçekleştirdik. Bu halde de ürünlerimizi konkre indinde halde öğrencilerimize aktarmış olduk."

"Kağıtlarla boğuşmak hoşuma gidiyor."

Dördüncü dershane talebesi Ali Eren Başak, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinde gördükleri konuların origami ile işlenmesinden aşırı kıvançlı bulunduğunu söyledi.

Bu sayede dersi aşırı ahenkli bulduğunu dile getiren Başak, mevzuyla ilgilendiren kağıttan şeyler yapmanın aşırı hoşuna gittiğini belirtti.

"Derslerimizi bu halde ika etmek hakkıyla ahenkli oluyor"

Öğrencilerden Fatma Ela Başçı, origami yaparken öğretmeninin masallar anlattığını tabir etti.

Hem bilgi kazanıp hem origami kabiliyetini arttırdığını vurgulayan Başçı, "Derslerimizi bu halde ika etmek hakkıyla ahenkli oluyor. Bu formül beni Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersine elan da yakınlaştırmayı başardı." dedi.

Ceyda Cebesoy da bu dersin kendisi düşüncesince aşırı giranbaha bulunduğunu kaydederek, "Eğlenceli oluyor. Öğretmenimiz de masal anlatıyor. Ben bunu aşırı seviyorum. Kağıtlarla aram iyi, onlarla konuşuyoruz." biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ