USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diş hekimi 'Rock'n Roll'un Kralı'nı stüdyosunda yaşatıyor

Diş hekimi Melih Şengül (45), kendisinin de iri birlikte hayranı bulunduğu "Rock'n Roll'un Kralı" Elvis Presley'i, sanatçının unutulmaz şarkıları ve zat dizaynı Osmanlı motifli kıyafetleriyle yaşatıyor.

Diş hekimi 'Rock'n Roll'un Kralı'nı stüdyosunda yaşatıyor
08-01-2022 12:15
İstanbul

Melih Şengül'ün musiki tutkusu, hasbelkader gittiği müşterek Elvis partisinde seslendirdiği Elvis şarkılarının uyanıklık çekmesi hesabına başladı.

İlk oyunluk tozunu yuttuğu bu partiden sonraları mikrofonu müşterek henüz elinden düşürmeyen Şengül, Elvis hayranlığıyla başlamış bulunan musiki serüvenine muayenehanesinin dirlik dairesinde oluşturduğu stüdyoda bitmeme ediyor.

"Çocukluk hayalim" söylediği ve derin himmet harcamış yer aldığı dişçilik mesleğinden arta küsurat zamanda, müzikçi dostlarıyla baş başa stüdyoya giren Şengül, Rock'n Roll'un Kralı Elvis Presley'i, onun şarkılarını seslendirerek mevlit haset bulunan 8 Ocak'ta stüdyoda gerçekleştirdikleri performansla andı.

Dünyaca adlı sanlı sanatçıya hayranlığını, AA muhabirine özetleyen Şengül, dişçilik doktorasını icra ettiği çağda hasbelkader müşterek Elvis partisinde, Elvis şarkıları söylediğini, bunun baş döndürücü uyanıklık çektiğini, dinleyenlerin baş döndürücü beğendiğini belirtti.

Sahnede olmanın esenlik verdiğini dile getiren Şengül, "Aslında o güne kadar, çocukluğumdan buyana müziğe baş döndürücü uyanıklık duyuyordum baş döndürücü meyil ediyordum. Sokak müzisyenlerine özeniyordum. Keşke onlar kabil çalabilsem, söyleyebilsem niteleyerek hevesleniyordum. Müziğe kabiliyetim bulunduğunun da baş döndürücü bilincinde değildim. Ama o partiden sonraları hani 'sahne tozu yutmak' deriz ya baş döndürücü bahtiyar oldum. Sonra bununla alakadar müşterek şeyler gerçekleştirmek istedim ve esasta musiki serüvenim Elvis sebebiyle başladı." niteleyerek konuştu.

"Benim derdim henüz baş döndürücü onun müziği"

Zamanla değişik şehirlerden davetler almaya başlamış bulunan ve sahnede Elvis'i canlandıran Şengül, "Kesin şekilde tabir etmem icabında hakkıyla Elvis'e benzemeye çalışmadım, onun kabil olmayı katiyen istemedim. Saçımı, başımı onun kabil ika kabil müşterek derdim olmadı. Benim derdim henüz baş döndürücü onun müziği. Beni etkiliyordu liet söylemesi." niteleyerek bu mevzuda değişik müşterek çizgide durduğunu dile getirdi.

Tasarımı namına ilişik bulunan Elvis giysileriyle alakadar bilgelik verici Şengül, "Bu kostümler de esasta ayrımsız Elvis kostümü değil. Ben tasarladım, Türk motifleriyle işledim. Elvis'in herhangi müşterek konserinde giydirilmiş yer aldığı baş döndürücü değişik motifli kostümleri var. Ben de Türk motifleriyle az buçuk Osmanlı motiflerini kullanarak müşterek kostüm tasarladım. Yıllar ilk müşterek birçok konserde giydim. Elvis olmaya idman değil benim amacım, onun şarkılarıyla onun müzikte başardığı şeyleri tığ de yaşatmaya çalışıyoruz." dedi.

"Onun bıraktığı el hala bitmeme ediyor"

Şengül, "Kral" şekilde adlandırdığı Elvis Presley'den önce, müziğin baş döndürücü da gençlere seslenme etmediğini ve Elvis'in bunu değiştirdiğini belirterek, şu şekilde bitmeme etti:

"Beni baş döndürücü motive fail müşterek obje Elvis ve müziği. Elvis ve müziğinin şu şekilde müşterek önemi mevcut aslında. Sanki Elvis'ten ilkin baş döndürücü müşterek tomar müşterek obje yokmuş pop musiki anlamında. O, gençlere seslenme eden, devimselcilik verici biri. Onun bıraktığı el hala bitmeme ediyor. Çünkü Elvis'ten ilkin müzik, ihtimal çabucak yetişkinler düşüncesince bulunan müşterek canlılık diyebiliriz. Ancak Elvis ile bu arada dünkü jenerasyonların, gençlerin pop icra ettiği ve dünyada çığ kabil büyüyen o Rock'n Roll, pop kültürünün başlangıcı oldu."

Elvis sonrası çağda sağlam baş döndürücü musiki grubu ve sanatçının onu izlem ettiğini tabir fail Şengül, zamanımızda güçlü söylence şarkıcının oyunluk şovlarının devamının yapıldığını dile getirdi.

Şengül, "Elvis hakeza müşterek obje başlattı ve onun başlatmış yer aldığı yolu, müşterek baş döndürücü musiki grubu ve artist izlem etti. Bugün hala bitmeme ediyor. Renkli kostümler, parlayan kıyafetler, parlayan oyunluk şovları namına ne görüyorsanız onun başlangıcı Elvis Presley diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Muayenehanesinin indinde musiki stüdyosu kurdu

Muayenehanesinin bulunmuş yer aldığı kattaki taraf dairede dişçilik eğitimi benzeri kurduğu yetişek merkezini, pandemi zamanında hevesli müzikçi dostlarıyla musiki stüdyosuna dönüştürdüğünü aktaran Şengül, bu stüdyoda "profesyonel hobim" söylediği musiki tutkusunu yaşatmaya çalıştığını söyledi.

"Herkes en güzel bilmiş yer aldığı işi yapmalı"

Arkadaşlarının namına daim illet müşterek resimlik yapmadığını sorduğunu özetleyen Şengül, bu dünyada her insanın en güzel bilmiş yer aldığı işi yapması gerektiğini, kendisinin de en güzel bilmiş yer aldığı işin dişçilik bulunduğunu dile getirdi.

Şengül, "Bana layıkıyla hepsi en güzel bilmiş yer aldığı işi yapmalı, benim en güzel bildiğim obje bu yaşamda diş hekimliği. Çocukluğumdan buyana bu mesleğin içindeyim ve hakkıyla mesleğime aşığım diyebilirim. Müziği baş döndürücü seviyorum, yapmaktan hoşlanıyorum. Benim ruhuma güzel geliyor. Keyif alıyorum lakin mesleğime aşığım ve en güzel bildiğim şey, dişçilik yer aldığı düşüncesince ona ciddiyet veriyorum." biçiminde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ