USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Diyabete karşı tüketilmesi gereken 10 besin

Günümüzde çabucak küsurat şeker hastalığı sorununa karşı uyarıcı Dyt. Gizem Gençyürek, “Şeker hastalarının behemehâl perhiz programında arazi alması gereken ve diyabete karşı güzel mevrut besinler vardır. Bunların ortada tarçın, enginar sirkesi, zerdeçal, sarımsak, ce

Diyabete karşı tüketilmesi gereken 10 besin
06-12-2021 14:40

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümünden Diyetisyen Gizem Gençyürek, ahali ortada diyabet rahatsızlığı adına tanıdık diyabete karşı dobra mevrut 10 besini açıkladı. Dyt. Gençyürek, “Diyabet, vücudumuzda pankreas isimli sanlı ifraz bezinin kifayetli oranda insülin hormonu üretememesi yahut ürettiği insülin hormonunun can alıcı ortak biçimde kullanılmaması yerinde gelişen ortak hastalıktır. İnsülin, içki şekerini düzenleyen ortak hormon bulunduğu düşüncesince üretilememesi yahut can alıcı kullanılamaması yerinde ad yediği gıdalardan kana güzeşte glukozu kullanamaz ve içki şekeri terfian ‘hiperglisemi' gelişebilir. Diyabeti sıfır ortak ferdin içki şekeri kuru kesat yerinde 120 mg/dl, tokluk şeklinde (yemekten dü vakit sonra) 140 mg/dl'nin hesabına çıkmaz. Açlıkta ve toklukta ölçülen içki şekeri seviyesinin bu değerlerin üzerinde olması bedenin diyabet metabolizmasında ortak bozuk para bulunduğunu ve diyabet rahatsızlığı riskinin varlığını gösterir” dedi.

"Uyku düzeni, ruhsal gerilim yönetimi ve su tüketimi ortak tomar önemli"
Diyabet sebepleri ortada kalıtım bilimi yatkınlık, çirkin tagaddi alışkanlığı ve ortak tomar kilonun olabileceğini tamlayan Dyt. Gençyürek, laflarına şu biçimde bitmeme etti: Diyabet riskinin ortadan kaldırılması yahut diyabetli insanlarda içki şekeri seviyesinin arama altında tutulması düşüncesince tagaddi düzeni ortak tomar önemlidir. Beslenme ile beraberce fiziki aktivite, hab düzeni, su tüketimi ve ruhsal gerilim yönetilmesi gereken öteki ehemmiyetli hususlardandır. Diyabetli insanların beslenmesi planlanırken kesinlikle rejim programında toprak alması gereken ve diyabete karşı dobra mevrut besinler vardır. Bunların ortada tarçın, enginar sirkesi, zerdeçal, sarımsak, ceviz, lahana, gato otu, zeytinyağı, keçi yemişi ve brokoli bulunur".

"Tarçın vücutta glukoz emilimini azaltarak içki şekerinin düzenlenmesini sağlar"
Dyt. Gizem Gençyürek, şekerli krizlerine uygun dobra mevrut tarçının, bedenin şekerli ihtiyacını azaltmaya asistan bulunduğunu tabir ederek, "Tarçın vücutta glukoz emilimini azaltarak içki şekerinin düzenlenmesini sağlar. Su yahut çayların içine çubuk tarçın atmak yahut motorin ve yoğurt denli besinlerin içine türap tarçın eklenmesi bu düzeni iletmek düşüncesince yarayışlı olacaktır. Enginar sirkesi de lifli ortak yapıya eş olmasıyla kandaki insülin düzeyini dengeler. Kan şekerinin belli başlı ortak kurda kalmasıyla şimdi az acıkma ve şimdi az karbonhidrat ifna tutkusu olmaktadır. Enginar sirkesi herhangi ortak sabahleyin 1 bardak suyun içine 1-2 kemirmek kaşığı karıştırılarak tüketilebilir. Zerdeçalın içerisindeki aktif fiil özellik ‘kurkumin' ise zerdeçala hem rengini bununla müşterek antidiyabetik bulaşık verir. Kan şekerinin dengelenmesini sağlar, ilkin de faziletli içki şekerinin alışılagelen düzeylere inmesini sağlar. Özellikle yasmık çorbası ve tavuk yemeklerine ortak tomar yakışmakla beraberce matlup yemeğe koyulabilir yahut sütün içine eklenebilir. Günde 1 kemirmek kaşığı denli kullanımının tehlikesiz bulunduğu bilinir. Aynı sürede zerdeçallı besinlere karabiber de eklenmesi zerdeçalın emilimini artırır. Sarımsak ise antidiyabetik tesirleri ile içki şekerinin düzenlenmesinde ehemmiyetli ortak besindir. Yemeklerin içerisinde kullanılabileceği denli jale adına yoğurtla yahut salatalarla beraberce tüketilebilir" niteleyerek konuştu.

"Hem tel payı faziletli bununla müşterek metin yağ içeriğine eş koz günde 2-3 sayı tüketebilir"
Cevizin içki şekerinin düzenlenmesindeki ehemmiyetli gıdalardan birisi olduğuna yer veren Dyt. Gençyürek, laflarını şu biçimde tamamladı: "Hem tel payı faziletli bununla müşterek metin yağ içeriğine eş koz günde 2-3 sayı tüketebilir yahut akşamdan 1 bardak suyun içine 2 kusursuz iç koz koyup sabaha denli bekletip sabahleyin aç karnına tüketebilirsiniz. Lahana da faziletli tel içeriğine eş olması haysiyetiyle içki şekerinin düzenlenmesinde ehemmiyetli gösteriş oynar. Aynı sürede az ısın içerisinde ne bulunduğu ile kilogram kontrolü süresince ortak tomar önemlidir. Buharda haşlama ile yahut jale adına salatalara eklenmesi faydasından şimdi dobra yararlanmayı sağlar. Çörek otu ise faziletli içki şekerinin düşmesini ve içki şekerinin dengede kalmasını sağlar. Günlük 1 şekerli kaşığı çörekotunu kahvaltılarda peynirle beraberce yahut aralık öğünlerde yoğurdun içine katarak tüketebilirsiniz. Zeytinyağı da doymamış yağ içerisinde ne bulunduğu ile ilkin insülin direncini azaltarak içki şekerinin dengede kalmasını sağlar. Yemeklerinizi zeytinyağı ile pişirebilir yahut jale göveri ile salataların üzerinde ekleyebilirsiniz. İnsülin direnci, Tip2 diyabet rahatsızlığı durumlarında keçi yemişi tüketiminin içki şekerini düzenlemiş bulunduğu bilinir. Dolayısıyla tagaddi programlarına devir ortak tomar 1 hapaz denli körpe keçi yemişi eklenmesi içki şekerinin regüle edilmesi düşüncesince önemlidir. Yapılan incelemelerde brokolinin ihtiva ettiği ‘sülforafan' ile kesat içki şekerinin dengelendiği ve diyabetin arama dibine alındığı görülmüştür. Bu sebeple brokoliyi metin pişirme yöntemleriyle pişirip yahut jale adına tüketebilir yahut diyabet rahatsızlığı tedavisine asistan peyda etmek bunun şeklinde brokoli ekstresi kullanılabilir".

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ