USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Diyarbakır'da kick boksa dil sağlayan kardeşler kabiliyet avcılığı yapıyor

Kick Boks Milli Takım sporcusu ve çalıştırıcı Bilgin ve Dilek Erol kardeşler, ulusal takıma sportmen vermek düşüncesince Diyarbakır'da yeteneklerin izini sürüyor.

Diyarbakır'da kick boksa dil sağlayan kardeşler kabiliyet avcılığı yapıyor
06-12-2021 11:39
Diyarbakır

Kick yumruk oyunu sporuyla 14 yaşlarında tanışan ve endamsız müddette gösterdiği muvaffakiyet ile ulusal takımda toprak alıp nice bökelik elde fail çalıştırıcı Bilgin Erol (28) ve kendisi kademe bebek yaşta başarıdan başarıya koşan kardeşi Dilek (24), toy kabiliyetleri bu branşa tahsis etmek düşüncesince spor kulübü kurdu.

Kurdukları spor kulübünde 70'i lisanslı 100'ü hayli insana terbiye veren, değme yaştan ve değme meslekten kabiliyeti şampiyonalara hazırlayan Erol kardeşler, 21 sporcuyla katıldıkları, 16 Ekim'de başlamış bulunan 10. İllerarası Pamukkale Kick Boks Turnuvası'ndan 18 madalya ile Diyarbakır'a döndü.

Kick boksa lisan verici ve hedeflerini gün günden büyüten dü kardeş, Dünya Kupası'na hazırlanmaya başladı.

Bilgin Erol: "Diyarbakırlı sporcuların sayısını hastalık artırmayalım?"

Bilgin Erol, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, kilogram özgülemek düşüncesince başladığı kick boksa, muvaffakiyet gösterince bitmeme ettiğini ve kardeşi Dilek'i de bu branşa yönlendirdiğini söyledi.

Bölge ve Türkiye şampiyonluklarının yanında Avrupa'da da nice etap elde ettiğini ve 2016 yılından beri ulusal takımda toprak aldığını anlatım fail Erol, "Milli takıma girdikten sonradan yargıcılık ve çalıştırıcılık sertifikalarımı da alıp kendimi bu branşta geliştirdim. İkimiz de ulusal takımda toprak aldıktan sonradan ulusal takımdaki Diyarbakırlı sporcuların sayısını hastalık arttırmayalım diyerek düşündük ve birlikte pakt açtık. Kardeşimle bu kulüpte sporcular yetiştirmeye başladık. Cinsiyet ve gözyaşı kategorisi ayrımı yapmada sporcular alıyoruz." dedi.

Denizli'de meydana getirilen 20 ilden 750 sporcunun katılmış olduğu Pamukkale Turnuvasına 21 sporcuyla katıldıklarını ve 18 madalyayla döndüklerini özetleyen Erol, "Bölge ve Türkiye şampiyonalarının haricinde hedeflerimizi büyüttük. Uluslararası platformlara gözümüzü diktik. Önümüzdeki mayıs ayında İstanbul'da yapılacak bulunan Dünya Kupası var. Dünya Kupası düşüncesince hazırlıklara başladık. Orada ilimizi ve ülkemizi en elleme biçimde özümleme buyurmak istiyoruz." diyerek konuştu.

Erol, semt ve Türkiye şampiyonlarının peşi esna sporcuları evren şampiyonasına layıkıyla hazırladıklarını dile getirerek, "Belki de ilerleyici evrede içimizden bir tanesi olimpiyatlara gidecek." ifadesini kullandı.

Amaçlarının semt insanına yararlı edinmek bulunduğunu özetleyen Erol, hakkıyla aşırı becerikli şahısların bulunduğunu aktardı.

Dilek Erol: "İlham olmaya çalışıyoruz"

Dilek Erol da ağabeyinin teşviki ile 2012 senesinde başladığı kick boksta, o sene çocuklar Türkiye şampiyonasında Türkiye 2'ncisi bulunduğunu belirtti.

Yaşadığı bu başarının kendisini hâlâ da hırslandırdığını ve 2016 senesinde Avrupa kupasında şampiyon kendisine ulusal takıma girmesine vesile bulunduğunu aktaran Erol, 2017 senesinde da özlük kategorisinde Avrupa şampiyonu bulunduğunu anlatım etti.

Erol, müstevli sürecinde çalışmalarına levent boylu müddet boşluk özgülemek mecburiyetinde kaldığına ayraç ederek, "Şimdi yeniden antrenmanlarımıza başladık. Yeniden şampiyonalara hazırlanıyoruz. Önümüzdeki sene Avrupa şampiyonası olacak. Ağabeyim ile kurduğumuz birlikte kulübümüz var. Yeni sporcular yetiştiriyoruz, kabiliyetler keşfetmeye çalışıyoruz. Her iş kesimine, değme yaşa, ev hanımına, doktora, polise değme kitleye seslenme etmeye çalışıyoruz." biçiminde konuştu.

"Hobi kendisine karşıcı da var, ulusal takıma dönüşmek isteyen, idealleri bulunan da. Elimizden geldiğince onlara sabah yeli olmaya çalışıyoruz. Biz yaptık onlar da yapsın istiyoruz. Bizim kademe ulusal sportmen bakmak istiyoruz." diyen Erol, meslek harcamaları bu yönde sürdürdüklerini belirtti.

Sudenaz Karabulut: "Ön yargıları gedmek düşüncesince başladım"

Kulüpte terbiye düzlük 14 yaşındaki Sudenaz Karabulut, kick boksa çevresinin "kadınlar yapamaz" şeklindeki ön yargısını gedmek düşüncesince başladığını anlatarak, "Kadınlar yapamaz, hanımlar güçsüz, hanımlar rical genişliğinde çelimli değil.' denildiği düşüncesince başladım. İlk turnuvamda ikinci oldum fakat bu benim düşüncesince tek dava değil zira ego hâlâ iyilerini yapabilecek potansiyele sahibim. Diğer turnuvalarda birlikte numara kendisine Diyarbakır'ı özümleme edeceğim. Hedefim olimpiyatlarda Türkiye'yi özümleme etmek." ifadelerini kullandı.

Züleyha Altay: "Böyle birlikte okazyon hâlâ geçmiş elime geçmemişti"

Çocuklarını not kılmak düşüncesince geldiği salonda 3 senedir kick yumruk oyunu yaptığını özetleyen 30 yaşındaki ev kadını Züleyha Altay ise şunları kaydetti:

"Kızlarımı kick boksa getirdim. Dilek hocayı gördüm ve internetten araştırınca başarılarını gördüm. 'Ben de yapabilir miyim, diyerek düşündüm ve katılmaya değişmeyen verdim. Antrenmanlara çıkmaya başladık ve 3 senedir kick yumruk oyunu yapıyorum. Şampiyonalar oldu, ego de katıldım, Avrupa 3'üncüsü oldum. Milli kadro seçmelerine katılmaya adalet kazandım. Çok elleme birlikte duygu. Böyle birlikte okazyon hâlâ geçmiş elime geçmemişti. Anlatılmaz, yaşanır. Tüm ev kadınlarına sesleniyorum, ego yapamam demesinler değme nesne çalışarak, iş vererek, akıllıcasına tavsiyelerle olur."

İkiz kardeşiyle 3 sene geçmiş kick boksa başladığını anlatım fail 16 yaşındaki Merve Kaymaz da antrenörleri bulunan Dilek ve Bilgin Erol'un başarılarını kendilerine kip aldıklarını ve kardeşler kendisine onlar kademe ulusal takımda toprak kabul buyurmak istediklerini söyledi.

6 yaşlarında kick boksla tanıştığını ve akıbet katılmış olduğu turnuvada 3 maçtan da galip çıkarak birlikte numara bulunduğunu tamlayan 13 yaşındaki Zeynep Dılan Aydın ise hedefinin Avrupa ve evren şampiyonlukları bulunduğunu dile getirdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ