USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Doğru bilinen yanlışlar kilo vermeyi engelliyor

Medline Adana Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Klinik Diyetisyen Melisa Kara, kefaret yaparken dinleyerek dolma, asılsız yanlış bilgilerin ödeşme ve mıhlı olma hedefine ulaşmanın önündeki en şişman engel bulunduğunu söyledi.

Doğru bilinen yanlışlar kilo vermeyi engelliyor
14-10-2021 17:45

Klinik Diyetisyen Melisa Kara, zamanımızda doğrudan her insanın ödeşme ve dimdik müşterek görünüme erbap iktisap etmek istediğini fakat arada sırada kefaret yaparken dinleyerek dolma, asılsız yanlış bilgilerin belirlenen hedefin gerçekleşmesine engel bulunduğunu anlatım etti. Kara, "Sonrasında kimimiz istediği müddette kilo veremezken, kimimiz ise bu isteğine on paralık ulaşamıyor" dedi.

Yaşanan zorlukların iri müşterek kısmının kefaret sırasında meydana getirilen yanlışlardan kaynaklandığını kail Kara, kefaret hakkında akıllıca bilinen yanlışları şöyleki sıraladı:

"- 'Kahvaltıyı ağmak dava olmaz.' Yanlış. Kahvaltının iştiha yönetiminde ve kilo kontrolündeki önemi büyüktür. Klasik peynir, ekmek, zeytin ve yumurtalı kahvaltı gerçekleştirmek durumunda değilsiniz. Bir bardak motorin yahut açık kahverengi ve indinde müşterek porsiyon meyveyle de kahvaltı yapabilirsiniz. mühim bulunan kahvaltınızın karışımından baş döndürücü uyandığınız andan itibaren metabolizmanızın harekete geçmesidir.
- 'Öğün ağmak şimdi acele kilo verdirir.' Yanlış. Günde dü kez nemalanmak aç eğleşmek anlamına geldiğinden metabolizmanızın yavaşlamasına etken olur. Vücudunuzu müşterek odun sobası derece düşünün, öğünlerinizi atlarsanız metabolizmanız kendini yavaşlatır ve kilo veremezsiniz.
- 'Aç kalmış şekilde kilo verilebilir.' Yanlış. Vücudu aç bırakarak kilo vermeye idman en kalın tanıdık hatalardandır. Aç kalmış şekilde meydana getirilen rejimlerde kilo verme gerçekleştiği doğrudur. Ancak bu kilo verme yöntemi dimdik değildir ve aç kalmayı bıraktığınız devir gine verdiğiniz kiloları alırsınız. Bu biçimde sunulan kilolar bedenin yağ kütlesinden verilmez. Genellikle vücutta su ve adale kaybı oluşur, bu da kilo verme alegori düşünülür. Oysa metabolizmanın hızlanması düşüncesince kendinizi aç bırakmamanız gerekir. Diyet sırasında dimdik açıklık öğünler yapmanız ve kez atlamamanız önemlidir.
- 'Esmer atlatmak kilo aldırmaz.' Yanlış. Kilo vermeyi hedefleyen az şimdi hacısı hocası ilk önce alkan atlatmak namına kişmiri atlatmak tüketmeye yönelir. Ama kişmiri ekmeğin de kalorisi bulunmaktadır ve ayrıca alkan ekmekle aynıdır. Buradaki en ehemmiyetli ayırt kişmiri atlatmak alkan ekmeğe mucibince çökelti içerdiğinden şimdi müşterek tomar tokluk hissi vermesidir.
- 'Zeytinyağı kalorisiz bulunduğu için doyumsuz tüketilebilir.' Yanlış. Bütün yağlarda bulunduğu derece zeytinyağında da ısın bulunmaktadır ve 1 lezzetli kaşığı tahminî 45 ısın içerir. Bu sebeple zeytinyağı müşterek tomar tüketildiğinde kilo alımına kere açar.
- 'Light (diyet) mamüllerin kalorisi yoktur.' Yanlış. Light mahsulat kalorisi kullanılmamış değil, kalorisi azaltılmış ürünlerdir. Bazı kefaret mamüllerin kalorisi fazla, tuzu kısıtlı olabilir. Bazı kefaret ürünlerde de diyabet rahatsızlığı namına tatlandırıcı çıkma fakat yağ ve un payı artırılmış olabilir. Bu mahsulat rejime yalnızca yardımcıdır, önermiş bulunduğu derece tüketilmelidir.
- 'Diyet yaparken gani sonuç tüketilmelidir.' Yanlış. Diyet yaparken en baş döndürücü tüketmeniz müstelzim gıdaların başlangıcında geçmiş alegori sebzeler, sonraları da meyveler gelir. Diyetteyken sonuç tüketimi belli seviyede şarttır. Meyvenin şekeri sizin düşündüğünüz derece rejiminizi bozmaz. Burada ehemmiyetli bulunan meyveyi porsiyon kontrolü yaparak tüketmektir. Aksi biçimde muktezi vitamin ve minerallerden mahrum artan vücudunuz bu kefaret zamanında dokunca görecektir.
- 'Karbonhidrat rejimden ağız ağıza çıkartılmalıdır.' Yanlış. İnsan vücudunun anne erke deposu karbonhidratlardır. Zayıflamak düşüncesince karbonhidratı ağız ağıza boğazlamak vücuda akıllıca enerjiyi yonmak anlamına gelir. Bu vaziyette vücut, erke elde edebilmek düşüncesince adale ve karaciğerdeki glikojen depolarını kullanılır. Yani şişmanlığın sebebi bulunan yağ dokusu bulunduğu derece durumunda kalır. Üstelik alışılagelen beslenmeye geçtiğinizde dü büküm şimdi müşterek tomar kilo alırsınız.
- 'Protein ağırlıklı nemalanmak dimdik kilo kaybı sağlar.' Yanlış. Protein ağırlıklı beslenmede, beden proteinleri hazmetmek düşüncesince baş döndürücü müşterek tomar erke harcar ve kilo verme olabilir. Ancak proteinlerle beraberce baş döndürücü müşterek tomar yağda metabolizmaya gireceği için, koku yağlarında itila ve koroner his rahatsızlıkları ortaya çıkabilir, damla rahatsızlığı hastalığı gelişebilir. Ayrıca müşterek tomar protein tüketimi idrarla kalsiyum atımını da artırarak ve mızrap erimesine etken olabilir.
- 'Bitki çayları zayıflatır.' Yanlış. Bitki çaylarının yalnızca metabolizmayı hızlandırmaya asistan tesiri vardır. Hiçbir nebat çayı, dimdik müşterek kefaret ve fiziki etkinlik yapılmaksızın kilo vermeyi sağlamaz.
- 'Açken spor gerçekleştirmek şimdi acele kilo verdirir.' Yanlış. Spor sırasında insülin salınımı artacağından aç karnına spor yapıldığında koku şekeri düşecek ve iğbirar hissi oluşacaktır. Doğru bulunan ise yiyeceklerden en geç 2 saat, en er ise sağlıksız sayaç sonraları spor yapılmasıdır.
- 'Akşam 6'dan sonraları atıştırmak kilo aldırır.' Yanlış. Gece ile sabahleyin arası en derinliğine kez aralığıdır. Akşam 6'dan sonraları müşterek bilinçlilik tüketmemek bu süreyi şimdi da uzatacağından koku şekerinin düşmesine ve metabolizmanın yavaşlamasına kere açar. Bu sebeple kahvaltı da engelleme öğünler ortada minimum 3 ila 5 sayaç fasıla tasarruf etmek gerekir. Böylece en akıbet öğünün ne devir yendiğinin müşterek önemi kalmaz.'

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ