USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Doktorlar hastalara ‘nefes’ olabilmek için yeni yıla hastanede giriyor

Muş Devlet Hastanesi güneş tacı virüs dip iş ünitesinde fariza işleyen keyif çalışanları, hastalara nefes olabilmek için yeni yıla görevlerinin başlangıcında giriyor.

Doktorlar hastalara ‘nefes’ olabilmek için yeni yıla hastanede giriyor
31-12-2021 21:53
Muş'ta, güneş tacı virüsle mücadelede en ön safta fariza meydan doktorlar, yeni yılda da yakınları ve sevdiklerinden uzakta kaldı. İl Sağlık Müdürlüğünün verdiği topu topu olanaklar doğrultusunda canla başla hastalara nefes olabilmek için uğraş fail doktorlar, aşısız yada aşısı kalık bulunan vatandaşları sağlıklarına dolamak için onlara onma olmaya çalışıyor. Tulumlar içinde saatlerce dip bakımda hastaları ıslah etmek için uğraş fail keyif çalışanları, vatandaşların telkih olmalarını, maske, resmiyet ve mertlik kurallarına uymasını istiyor.

“Aşı olunmadığı takdirde neticeleri maatteessüf aşırı ağırbaşlı olabiliyor”

Yaklaşık 2 yıldan bu yana güneş tacı virüsle uğraş ettiklerini gazetecilere özetleyen Muş Devlet Hastanesi Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Baha Sinan Karadayı, dip fonksiyon uzmanları ve doktorları adına ön saflarda arazi aldıklarını söyledi. Pandeminin birtakım zamanlarda sertliğini artırdığını, birtakım zamanlarda ise sertliğini azalttığını vurgulayan Dr. Karadayı, “Ama halen ağız ağıza esbak değil ne efsus ki. Yeni varyantlarla da gene karşımıza çıkıyor.

Şu an hala dip bakımlarımızda hastalar var. Hastalarımızın yüzdelik 95'e benzeyen birlikte bölümü aşısız yada tam sayıda telkih gömgök ve şu anda dip bakımda yatıyorlar. Aşısız hastalar çoğunlukla dip bakıma yatıyor. Aşı olanlar ya hastaneye yatmıyorlar yada yatsalar üstelik dip fonksiyon dışındaki servislerde hâlâ hazırlop atlatarak rahatsızlığı geçiriyorlar. Pandemi ağız ağıza ortadan kalkana derece gevşemememiz geçişsiz yok ise neticeleri maatteessüf aşırı ağırbaşlı olabiliyor” dedi.

“Maalesef aşırı güre yaşta hastalar kaybettik”

Özellikle gençlerin gözyaşı ve sağlıklarına güvenmemesi icap ettiğini vurgulayan Dr. Karadayı, “Hiç kimesne ‘benim yaşım genç, benim ek hastalığım yok' kabil düşünmemesi ve bunlara güvenmemesi gerekiyor. Maalesef aşırı güre yaşta hastalar kaybettik. Kaybetmeye bitmeme da edebiliriz. Vatandaşlarımız dip bakımda yatan hastaların hallerini görseler inanırım o almadıkları önlemler zımnında aşırı nedamet yaşayacaklardır” ifadelerini kullandı.

“Bu yükü gelişigüzel daim bu arada feshetmek için topu topu çabamızla buradayız”

Yeni yıla dip bakımda hastalara onma olabilmek için girdiklerini kaydeden Dr. Karadayı, konuşmasını şöyleki tamamladı:
“Pandemi, keyif personelleri için asıl birlikte iş yükü artışına hastalık oldu. Herkes ailesiyle, sevdikleriyle devir etmek ister, yeni yıla onlarla tahavvül etmek lüzum lakin pandemi kabil birlikte şeyle üzerine karşıyayız. Bu asıl birlikte keyif problemi. Sağlık sistemiyle ilgili, doktorlarla ilgilendiren ve öbür keyif personelleri için asıl birlikte himmet mucip birlikte yük. Bu yükü gelişigüzel daim bu arada feshetmek için topu topu çabamızla buradayız. Tabi ki zorlukları var. Zorluklar arada birlikte aşırı faziletkâr seviyelere de çıkabiliyor lakin gelişigüzel devir 7 devir 24 ahit görevimizin başlangıcında canla başla uğraş ediyoruz. Biz bu koşullarda çalışırken yurttaşlarımızdan da gelişigüzel devir isteğimiz; maske, resmiyet ve aşılamaya özen etmeleri. Öncelikle özlük sağlıklarını demek az daha topu topu maşer sağlığını delik uğrunda bulundurarak efsus sahibi olmaları beklentimiz. Umarım 2022 senesinde bundan sonra bu pandemi ortadan kalkar alışılagelen yaşama döneriz. Hepimizin bundan sonra buna aşırı gereksinimi var.”

“Hastalar ‘keşke aşımı olsaydım, bari o kalabalığa girmeseydim' diyorlar”

Korona virüs dip bakımında bacı adına etkin Muhittin Esen ise maatteessüf yeni yıla gene Covid olaylarıyla gireceklerini anlatım etti. Sevdikleri ve evlatlarından ırak olacaklarını özetleyen Esen, “Temennimiz oydu ki yeni yıla vakasız girelim, hasta olmasın. Maalesef aşılarını yapmayan, temasına özen etmeyen, hijyene özen etmeyen yurttaşlarımızdan ötürü hasta sayılarımız devir geçtikçe artmaktadır. O romanesk hatıra da içeride hastalarımızla yaşıyoruz. Hep ‘keşke' gelişigüzel daim ‘keşkeleri' söylüyorlar. ‘Keşke aşımı olsaydım, bari o kalabalığa girmeseydim' diyorlar. Maalesef akıbet gine buraya geliyor. Dikkat etsek, aşılarımızı olsak, temaslara, hijyene özen etsek inşallah birlikte ahir yeni yıla hastasız girmiş oluruz” niteleyerek konuştu.

Uğur Ulu

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ