USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Doktorlar ve avukattan oluşan müzik grubu terbiye ve sağlık düşüncesince parasız oyunluk alıyor

İzmir'de bilirkişi doktorlarla müşterek avukatın arazi almış olduğu rock müzik grubu "The Rocktors" konserlerden elde etmiş olduğu gelirin topu topu ile armağan yapıyor.

Doktorlar ve avukattan oluşan müzik grubu terbiye ve sağlık düşüncesince parasız oyunluk alıyor
01-11-2021 12:04
İzmir

İzmir'de bilirkişi doktorlarla ortak avukatın toprak almış olduğu rock müzik grubu "The Rocktors", sağlık ve pedagoji bilimi kurumlarına destek gayeli konserlere çıkıyor.

Grupta bateri arakçı Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kutsal Turhan önderliğinde 2013'te kurulan, Dahiliye Uzmanı Dr. Sedat Can Güney, Beyin Cerrahisi Uzmanı Görkem Yavaş, Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Soysal Turhan, Pedodonti Uzmanı Dr. Esin Güney, Çocuk Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Özcan ve avukat Eray Egemen Özkan'dan oluşan müzik grubu The Roctors, kentteki türlü mekanlarda konserler veriyor.

Repertuvarlarında Türkçe ve İngilizce popüler ve rock şarkılarına toprak sağlayan grup, konserlerden elde etmiş olduğu gelirlerin tamamını, sağlık ve eğitimi müzaheret geçirmek kıl payı bağışlıyor.

Grubun kurucusu Prof. Dr. Kutsal Turhan, AA muhabirine, ortaöğretim yıllarında müziğe ilgisinin arttığını fakat üniversiteden yetkilendirilmiş olana denli ortak grupta aşırma fırsatı yakalayamadığını tabir etti.

Grupta klavye arakçı kardeşi Uzman Dr. Soysal Turhan ile devir hin eşya düşüncesince stüdyoya girdiğini aktaran Prof. Dr. Turhan, kurmuş oldukları müzik grubuyla hayalini gerçekleştirdiğini tabir etti.

Yaptıkları müzikle pedagoji bilimi ve sağlık çalışmalarını destekledikleri düşüncesince şişman mevki duyduklarını aktaran Prof. Dr. Turhan, "Müzik yaparken dörtköşe devir geçiriyoruz. 'Neden ortak bölgelere yararımız olmasın?' niteleyerek düşündük ve hakeza başladık. Bundan muahharen yapacağımız konserleri de oldukça iane gayeli ve kâffesi geliri affedilmek kıl payı gerçekleştirmek istiyoruz." dedi.

Müziği baş döndürücü sevdiğini aktaran Turhan, "Müziğin meşgale adına yapılması da baş döndürücü keyifli. Bir nesne insanoğlunun mesleği durumuna vardığında ve ıztırar olduğunda, ara sıra hazzı o denli ortak tomar olmaya biliyor. Müzik insanoğlunun rahatlaması, münasebat kurabilmesi, kendini tabir edebilmesi düşüncesince baş döndürücü iyi ortak kez ve yöntem. Biz müziği bayıla bayıla yapıyoruz ve ortak taraftan da gitgide de tanınıyoruz. Her konserimize arkadaşlarımız geliyor ve on paralık gereksiz bırakmıyorlar. Konserlerden elde edilmiş kâffesi gelirin de sağlık ve tahsile destek düşüncesince kullanılması bizi başkaca baş döndürücü bahtiyar ediyor." niteleyerek konuştu.

Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Soysal Turhan, ıvır zıvır yaşlardan itibaren piyano çaldığını, henüz muahharen gitara geçtiğini aktardı.

Müziği her daim temizlenmek düşüncesince yaptığını tamlayan Soysal Turhan, "Biz tek devir müziği ortak dirimlik getirmek düşüncesince yapmadık, her daim sağlık düşüncesince yaptık fakat muahharen 'Bununla birilerine iane da edebiliriz.' niteleyerek düşündük. Bize tekâlif oldu, kılıç bazısına öneri ettik ve ortak halde iane konserleri de hazırlamaya başladık. İnsanlara da katkımız olunca kişiye henüz da sağlık vermeye başlıyor ve henüz motive ediyor." dedi.

Salgın döneminin şahısların kendilerine saat ayırmaları ve düşkü edinmeleri düşüncesince ortak okazyon bulunduğunu aktaran Turhan, "Grup adına 'vaktim yok' bahanesini bildirme etmiyoruz. Çünkü üyelerimiz doktor, cerrah, dişçi ve her insanoğlunun işi yoğun. Bir duygu doğa cerrahından henüz az zamanı olabilecek birisini baş döndürücü az biliyorum. O sebeple 'vakit yaratamıyorum' bence mazeret değil. Bunu arzulamak gerekiyor ve yapınca ne denli kendilerine faydası bulunduğunu görecekler. Kesinlikle şahısların bu halde ortak meşguliyet bulmalarını istiyorum." niteleyerek konuştu.

Çocuk dişçi Esin Güney de, 5-6 yaşında piyano çalarak başladığı müzik yaşamını darülfünun yıllarında da türlü gruplarda fariza alarak sürdürdüğünü ve kadro üyesi bulunan eşiyle de bu vesileyle tanıştığını anlattı.

Grupta 6 senedir oyunluk aldığını tamlayan Güney, "Çok iyi organizasyonlar yapıyoruz. Zaten kişilere iane etmenin hazzını canlı ortak dizge grubuyuz ve bunu çabucak gündüzleri değil de gece olduğunda da muktedir olmak şişman keyif. Yani hobimizden kişilere iane fail ortak son çıkması bizi baş döndürücü bahtiyar ediyor." dedi.

Konser verilecek kesime uyarınca repertuvarın değiştiğini özetleyen Güney, "Türkçe, yabancı, popüler ve rock müzikler de repertuvarımızda var. Biz kişi ruhumuzu bakmak ve bahtiyar geçirmek düşüncesince bu yola çıkmıştık ki baktık şahısların dünyasına dokunup onları da bahtiyar edebiliyoruz. Çocuklar, öğrenciler ve hastalar düşüncesince ortak şeyler yapabiliyoruz. Yani çabucak devir iş hayatımızda değil kendimizin meşgale adına yaptığımız işle de kişilere dokunabiliyoruz. Aslında hedefimiz bu, kendimizi bahtiyar ederken kullanıcılarını da bahtiyar etmek." niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ