USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dolgu yaptırmak isterken çenesinde bakın ne çıktı?

Çenesinde mevcut 7,5 santimetrelik kist düşüncesince gittiği nice keyif merkezinden negatif devir düzlük Tuğçe Tüfek, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Diş Hekimliği Fakültesi'nde sağlığına kavuştu.

Dolgu yaptırmak isterken çenesinde bakın ne çıktı?
21-01-2022 10:07
Eskişehir'de canlı 18 yaşındaki Tuğçe Tüfek, seneler ilkin dolgu yaptırmak düşüncesince gittiği müşterek hastanede çene dalında kist bulunduğunu öğrendi. Başvurduğu nice hastanede kistin çırılçıplak var bulunduğu ve tedavisinin yapılamayacağını söylenerek art çevrildi. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'ne mevrut Tuğçe Tüfek, önceki defa müspet devir alınca otama sürecine başladı. Çene dalında sağdan sola uzanan 7,5 santimetrelik kist düşüncesince dü kademeli başlatılan tedavide önceki ilkin tasgir operasyonu yapıldı. Uzun soluklu izlem ve kontrollerin peşi sıra tedavinin üçüncü senesinde küçülen kistin katılması düşüncesince bıçak dibine yatan Tuğçe Tüfek, değerli müşterek operasyonla sağlığına kavuştu.

“Yapamayacaklarını söyleyerek bambaşka şehirlerdeki hastanelere yönlendirdiler”

Eskişehir'de gittiği nice otama merkezinden art çevrilerek bambaşka şehirlerdeki hastanelere yönlendirilen Tuğçe Tüfek, ESOGÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde otama sürecine girdi. Kist tasgir operasyonlarından sonraları meydana getirilen değerli ameliyatla sağlığına munsap 18 yaşındaki Tüfek, “Çenemdeki kisti müşterek dolgu sebebiyle öğrendim. Doğuştan bulunduğunu söylediler. Beni tasalı etmiyordu. Eskişehir'de hususi ve mevki kazanmak gibi beş altı sayrılarevi araştırdım. Yapamayacaklarını söyleyerek bambaşka şehirlerdeki hastanelere yönlendirdiler. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni araştırdım. Hocalar ile görüştüm. Direk ameliyata başlanılmadı. İlk ilkin kisti küçülttüler. Üçüncü seneye girerken cerrahi müdahale oldum. İyice küçüldükten sonraları cerrahi müdahale yaptılar. Ameliyatım da epey bir değerli geçti ve kontrollerim bitmeme ediyor. Gayet memnunum. Diğer araştırdığım bölgelere layıkıyla aşırı elan iyiydi. Araştırma hastanesi bulunduğu düşüncesince de detaylıca incelediler. İçim aşırı rahattı. Başlarda ağrım filan tek yoktu. Ameliyat sürecinde ve ondan sonra da dava yaşamadım. Şuanda da ağrım yok” ifadeleriyle memnuniyetini dile getirdi.

“Hem sinirle ilişkiliydi, bununla beraber ast çene kemiğini zayıflatmıştı”

Gömülü müşterek dişle baş başa 7,5 santimetrelik kistin çene bölgesindeki sinirleri ve mızrap yapısını etkilediğini tamlayan ESOGÜ Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nesrin Saruhan, tedariksiz yapılacak ameliyatın iri riziko taşıdığını belirtti. Sinirlerde gevşeklik ve çene kemiğinde fay oluşmasını engel kazanmak düşüncesince kist tasgir ameliyatı yaptıklarını tamlayan Doç. Dr. Nesrin Saruhan, “Tuğçe bizlere vardığında 15 yaşındaydı. Alt çenesinde sağdan sola uzanan 7,5 santimetrelik enikonu iri müşterek kisti vardı. Bununla ilişik beş altı merkeze gitmiş lakin Eskişehir'de bu tedavinin yapılamayacağı bilgisi verilmiş. Kendisi kliniğimize vardığında ilkin radyolojik muayenelerimizi yaptık. Oldukça iri müşterek kist vardı. Hem sinirle ilişkiliydi bununla beraber ast çene kemiğini zayıflatmıştı. Bir de gömük doğurgan vardı. İlk evrede zerre alıp biyopsisini yaptık. Kist tanısını koyduktan sonraları dü kademeli otama planladık. Çünkü bulunan 7,5 santimetrelik kistle cerrahi müdahale yapsaydık hem sinirlerde gevşeklik kalacaktı hem çene kemiğinde ilenç riski oluşacaktı bununla beraber kestirmece 10 parça dişini yenilgi riski ortaya çıkacaktı. Hastamızın yaşı da küçüktü” dedi.

“Kisti hem sinirden uzaklaştırdık, bununla beraber ast çenede acemi mızrap oluşumunu bekledik”

Yapılan dü kademeli tedaviyle kisti, küçülttükten sonraları ameliyata apiko bir vaziyete getirdiklerini tamlayan Doç. Dr. Nesrin Saruhan, etraflıca tedarik periyodunun riskleri ortadan kaldırdığını söyledi. Bu janr hallerde hastaların çekinmeden biran ilkin otama düşüncesince başvurması icap ettiğini tamlayan Saruhan, şu ifadeleri kullandı:

“İlk evrede kisti tasgir ameliyatı yaptık. Ayda müşterek kontrollere geldi. Var bulunan 7,5 santimetrelik kisti enikonu önemsiz bir vaziyete getirdik. Böylece kisti hem sinirden uzaklaştırdık bununla beraber ast çenede acemi mızrap oluşumunu bekledik. Sonrasında ise umumi duyum yitimi ile ameliyatı yaptık. Hem kisti çıkarttık bununla beraber kiste illet bulunan gömük doğurgan çıkarttık. Geri küsurat dişlerinde de zayi yaşamadık. Sinirle ilgili müşterek dava da oluşmadı. Uyuşukluğu olmaksızın dişler ağızdaki durumunda bulunuyordu. En önemlisi de ast çenede tek fay olmadı ve kendinden mızrap oluşumu sağlandı. Kist tasgir tedavileri devir alabiliyor lakin neticede parasız elan değerli müşterek yöntemle otama oluyor. Hem doktor bununla beraber parasız düşüncesince enikonu güzel müşterek otama protokolü reşit oldu. Bu insan hallerde hastaların korkmamaları ve ilerlemesini engel kazanmak hesabına kesinlikle yapılması müstelzim ağızcıl patolojileri yaptırması gerekiyor.”

Ali Furkan Çetiner - Mısra Ezginur Göçer

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ