USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dövme yaptıranlar dikkat, bu virüs 12 ila 18 ayda öldürebiliyor

Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eyüp Coşar, gelecek etapta teşhis konulmuş olan HIV taşıyıcılarında sayı farkı hayat süresinin 12 ile 18 ay ortada bulunduğunu söyleyerek çarpma yaptıranların da riziko altında bulunduğunu belirtti.

Dövme yaptıranlar dikkat, bu virüs 12 ila 18 ayda öldürebiliyor
30-11-2021 10:36

Sivas Medicana Hastanesi Üroloji Uzmanı Op. Dr. Eyüp Coşar, dönemin ölümsek rahatsızlıklarından bir tanesi bulunan AIDS kendince ehemmiyetli açıklamalarda bulundu. Coşar, doğacak aşamada teşhis konulmuş bulunan birlikte hastanın sayı farkı hayat süresinin 12 ile 18 ay ortada bulunduğunu belirtip, “HIV, insanoğlu muafiyet yetmezliği virüsüdür. AIDS ise muahharen müktesep muafiyet yetmezliği sendromudur. HIV ve AIDS banko birlikte birinden ayrı dü olgudur. Yani, muafiyet sistemini zayıflatarak bedenin direncini değişik enfeksiyonlara huzur bitkin duruma getirir. Bir can HIV ile enfekte olmuşsa bu insana HIV fazlalık veya süreğen HIV taşıyıcısı denir. Virüsü aldıktan 2-4 hafta muahharen çoğunlukla iare çor tablosu görülebilir ve hastalığın oluşması 8-10 yılı bulabilir. İleri aşamada teşhis konulmuş bulunan hastalarda sayı farkı hayat süresi 12-18 aydır” dedi.

“HIV fazlalık birlikte ferdin tehirsiz tedaviye başlamalı”

Coşar, HIV fazlalık birlikte ferdin tehirsiz uygun, çarpıcı ve virüsü baskılayıcı tedaviye erişiminin şişman ehemmiyet taşıdığını belirtip, “Yani bedenin özellikle bulaşıcı hastalıklar, enfeksiyonlar kazanmak neredeyse öbür nice hastalıklara huzur esas defans ve direncini düşürür. Sendrom kelimesi ise apayrı hastalıkla bağlantısı olabilecek ayrışık enfeksiyon türlerinin oluşturduğu klinik hali tabir eder. Kişi, uygun, çarpıcı ve virüsü baskılayıcı otama almadığı vaziyette HIV ilerleyici süreçte AIDS'e illet olabilir. Bunun düşüncesince HIV fazlalık birlikte ferdin tehirsiz uygun, çarpıcı ve virüsü baskılayıcı tedaviye erişimi şişman ehemmiyet taşır” sanarak konuştu.

 

“Yüzde 10'dan aşkın kontrolsüz kilogram kaybı gösterge olabilir”

Coşar, insanlarda yüzdelik 10'dan aşkın kilogram kaybının vücuda bulaşıcı HİV virüsünün belirtisi olabileceğine değinerek, “Halsizlik, giriş ağrısı, çelimsiz müddette yüzdelik 10'dan aşkın kontrolsüz kilogram kaybı, biraz haftadan aşkın devam eden ve sebebi açıklanamayan ateş, titreyiş ve akşam terlemeleri, ciltte ağrısız, bedenin rastgele durumunda bulunabilen düzgün, kaba ve anbean büyüyen pembe-kızıl mülevven lekeler, sebebi adsız sansız ve dü haftadan derinliğine devam eden lenfa bezlerinde (koltuk altı, boyun, kasık vb.) şişlik, dem darlığı ve döşenmemiş öksürük, ağızda sabah akşam parafin lekeler (pamukçuk, aft gibi) bulunması, uçuklar, süreğen cır cır kabilinden belirtiler HIV olabilir. Unutulmamalıdır ki ferdin HIV ile enfekte bulunduğunu düşündürebilen bu belirtilerin nice değişik sebebi de olabilir. Bunun düşüncesince Düzenli adına HIV taraması yapılması en akıllıcasına olandır.”

“Etkin birlikte otama ile HIV fazlalık rastgele insanoğlu dimdik ve nitelikli birlikte hayat sürdürebilmektedir”

Op. Dr. Coşar nice hastalıkta bulunduğu kabilinden HIV hastalığında da er teşhis ve tedavinin ehemmiyetli bulunduğunu belirterek şunları söyledi:

“HIV, bu zamanlarda uygun, çarpıcı ve baskılayıcı otama şekilleri ve derneşik deva kullanması sebebiyle süreğen çor adına bitmeme etmektedir. Yani tedaviye derneşik birlikte biçimde ilişkin kalındığında ve çalışan birlikte otama ile HIV fazlalık rastgele insanoğlu dimdik ve nitelikli birlikte hayat sürdürebilmektedir. Riskli grupta bulunan ve kuşkulu vaziyette bulunan her insanın birlikte keyif kuruluşuna başvurup testini yaptırması sonuç derecede önemlidir. HIV'den ve HIV'li kişilerden değil rastgele keyif probleminde bulunduğu kabilinden geç kalmaktan gocunmak gerekir.”

Onur Erden
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ