USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Down sendromlu dallar engelleri 'kulaç atarak' aşıyor

Düzce'de down sendromlu çocuklar, yaşama geçirilen proje yardımıyla yüzme eğitimi alarak hem spor etme aynı zamanda toplumsallaşma olanağı buluyor.

Down sendromlu dallar engelleri 'kulaç atarak' aşıyor
06-11-2021 12:39
Düzce

Düzce Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ilkgüz ayında down sendromlu küçüklere müteveccih "Kulaçla Engelleri Aşıyoruz Projesi" uygulanmaya başladı.

Proje kapsamında, Düzce Gençlik Spor Müdürlüğü yüzme havuzuna gelen, 7 ila 10 yaştaki 6 down sendromlu çocuk, bilirkişi eşliğinde yüzme eğitimi alıyor.

Haftada 3 gündüz ikişerli gruplar biçiminde yüzme havuzunda ibret düzlük çocuklar, hem yüzme öğreniyor bununla müşterek suda matrak devir geçiriyor.

"Çocuklarla aramızda ayrı ortak muhabbet oluştu"

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde yüzme antrenörlüğü önleyen Murat Batuhan Demir, AA muhabirine, çocuklarla fasile üzere olduklarını ve antrenmanların sevinçli geçtiğini söyledi.

Yaklaşık ortak ay evvel yaşama geçirilen projeye 6 down sendromlu çocuğun müdahale bulunduğunu aktaran Demir, "Projemiz enine boyuna dobra gidiyor. Yüzme havuzunda, yılda kısaca 4 bin öğrenciye ağırşak veriyoruz ancak ego hususi öğrencilerle de ilgileniyorum. Bu çocuklarımızla isabetli ilgileniyorum. Hepsini tıpkı anda öğrenime alamıyorum zira hususi çocuklarla tıpkı yetişek gerçekleştirmek ve onlara hususi dikkat belirtmek zorundayım. En ortak tomar 2 çocuğumuzla baş başa idman yapabiliyoruz." niteleyerek konuştu.

Demir, projeyle hususi evlatların spor yapmasını ve sosyalleşmesini sağlamayı hedeflediklerini anlatarak yetişek verdikleri çocuklarla dobra ortak yazışma kurduğunu belirtti.

Ailelerin de projeden sevinçli bulunduğunu dile getiren Demir, "Çocuklarla aramızda ayrı ortak muhabbet oluştu. hususi çocuklarımız eve kapandığında maatteessüf inhitat meydana geliyor. Ne denli ilerlersek ilerleyelim çelimsiz ortak boşluk verdiğimizde öğrettiğimiz herhangi ortak obje sil yeniden esasen başlıyor. Özellikle yüzme, dede binme, hususi çocuklarımızda ayrı ortak tedavi tesiri yapıyor. Sporla engelleri aşıyoruz. hususi küçüklere spor hem toplumsallaşma bununla müşterek çıkarlarını bulma açısından baş döndürücü dobra geliyor." ifadelerini kullandı.

Demir, projenin kapsamını bollatmak düşüncesince çalışmaların sürdüğünü anlatarak, "Hizmet verirken esenlik alıyoruz. Talep fail ailelerin çocuklarını evlerinden alıp eğitimin arkası sıra esasen evlerine bırakıyoruz. Çocuklarımızın rahatlamış ortak halde eve gitmeleri, aileleri de bahtiyar ediyor." dedi.

"Şampiyon yüzücü yetiştireceğimizi düşünmeye başladık"

9 yaşındaki down sendromlu Metehan Kuşçuoğlu'nun babası Mete Kuşçuoğlu, oğlunun durumunun kendilerine baş döndürücü obje öğrettiğini söyledi.

Oğlunun hususi ortak bebek bulunduğunu ve çıkarlarını cevapsız sevdiğini dile getiren Kuşçuoğlu, "Oğlum bizlere cevapsız sevgiyi öğretti. İnsanların tek kaybetmemesi müstelzim bu duyguyu onlar hayat boyu taşıyor. Metehan bizim dördüncü çocuğumuz. Bu durum, kolaylıkla alışabildiğimiz ortak gidişat olmadı." niteleyerek konuştu.

Kuşçuoğlu, evlatlarının toplumsal ortamlarda kendini geliştirdiğini gördüklerini, yüzme kursuna başlamasının da gelişimine ulama sağladığını anlatarak, şu halde bitmeme etti:

"Hocamız bizi aradı ve hakeza ortak proje bulunduğunu söyledi. Birçok çocukla olacak, niteleyerek fikir ettik yalnız isabetli ilgileniliyor. Biz de kendisinde bu tutkusu görür görmez böke yüzücü yetiştireceğimizi düşünmeye başladık. evladımız ortamı baş döndürücü sevdi. Diğer arkadaşları da onu müspet yönde etkiliyor. Konuşma seçimi değişti. Okula da başladı ve namına apayrı ortak evren kurdu. Devletimizin hususi füru düşüncesince meydana getirdiği hizmetlerden aileler de füru da memnun."

"Çocuklarımıza hususi dikkat gösterilmesi bizi bahtiyar etti"

Anne Emine Kuşçuoğlu da hususi küçüklere ön yargıyla yaklaşılmamasını isteyerek, "Oğlumuz herhangi ortak şeyin üstesinden gelebileceğini bizlere gösteriyor. Bu çocuklarımıza ön yargılı davranılmamasını istiyorum. Diğer 'normal' dediğimiz çocuklarla omuzdaşlık kurmalarına izin edilmesini istiyorum. Çocuklarda bu ön sakatlık vaziyeti namevcut yalnız ailelerde bu maatteessüf var." ifadelerini kullandı.

Yüzme kursunun kendileri düşüncesince ortak punt bulunduğunu tamlayan Kuşçuoğlu, şunları kaydetti:

"Çocuğumuzu sporla tanıştırmayı düşündüğümüzde sudan baş döndürücü hoşlandığını bildiğimiz düşüncesince bu proje bizlere baş döndürücü makul geldi. Belediyemizin ve yetkililerin bizlere bu olanağı sağlaması, çocuklarımıza hususi dikkat ilgi göstermesi bizi baş döndürücü bahtiyar etti. Yüzme kursunun herhangi ortak yönden gelişimine yardımı olacağını düşündük ve başlattık."

Kuşçuoğlu, evlatlarının gittikçe dobra ortak sportmen olacağına inandıklarını dile getirerek, onun bu bölgede ilerlemesi düşüncesince ellerinden geleni yapacaklarını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ