USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Dr. Sadık Ahmet'in hatırlanması ve anılarının yaşatılması eşini gururlandırıyor

Batı Trakya Türklerinin savunucusu Dr. Sadık Ahmet'in benzeri ve Dostluk Eşitlik Barış Partisi (DEB) Onursal Başkanı Işık Ahmet, "26 yıl sonraları gine ondan bahsedilmesi, anbean gündemde olması, bizim düşüncesince aşırı alım çalım donör müşterek olay." dedi.

Dr. Sadık Ahmet'in hatırlanması ve anılarının yaşatılması eşini gururlandırıyor
03-01-2022 13:29
Bolu

Tatil düşüncesince bulunmuş olduğu Bolu'da, AA muhabirine, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının (YTB) 7 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde benzeri düşüncesince düzenleyeceği yâd etkinliğini değerlendiren Işık Ahmet, eşine ehil çıkılmasının çıkarlarını aşırı duygulandırdığını dile getirdi.

YTB Başkanı Abdullah Eren ve kadrosunun şişman efor içinde cansiparane çalıştığını özetleyen Ahmet, eşinin yaşamını özetleyen kitabın hazırlandığı haberi ulaştığında aşırı bahtiyar olduklarını, alım çalım duyduklarını söyledi.

Emeği sabık her insana teşekkürname fail Ahmet, "Bu birlikte ilkti. Daha evvela de siyasal yaşamı ve partiyle bağlılık kitaplar gösterildi lakin onun yaşamını özetleyen 500 sayfalık birlikte kitabın ortaya çıkmasında Başkanın aşırı şişman emeği var. Kitabın muhteviyatında bizimle de röportajlar var. Kızımın yazısı var. Daha aşırı akademisyenlerin ve Sadık Ahmet'i iyice tanıyanların makaleleri var. Ama kitabın içeriğini şimdi görmedim, bizlere şaşırtı olacak. Sadece ve hemen onun savaşı bulunduğunu biliyorum." dedi.

"Sadık Ahmet, Türk dünyasında bulunan pulların ortada toprak alacak"

PTT çeşidinden hazırlanmakta bulunan "Sadık Ahmet" pulları düşüncesince de teşekkürlerini ileten Işık Ahmet, "Çok alım çalım donör birlikte şey. Sadık Ahmet, Türk dünyasında bulunan pulların ortada toprak alacak. İlk mektubumuzu yazıp pulu da hesabına basacağız." dedi.

Ahmet, eşinin kol elbise, kravat, daktilo, saz, tıbbi alet, eldiven, pabuç ve nişan yüzüğü kabil zatî eşyalarının yâd programında sergileneceğini anımsatarak, şunları kaydetti:

"En anlamlısı bana, çocuklarıma sazıyla şarkılar söylüyordu. Evlendiğimiz, aile, yuva kurduğumuz alyansı aşırı ehemmiyetli benim için. Kitapları var. Hepsi birbirinden değerli lakin o devir bizlere çabucak traktör çarpıp biz altüst olunca, baktım ki onun sünnette kullandığı cerrahi aletleri kırılmış, parçalanmıştı. Ben onları gördüm önce. Daha sonradan kendisinin akıbet nefesinde yerde yattığını görür görmez onlardan vazgeçtim."

"Sadık Ahmet 26 senedir yaşıyor ve yaşatılıyor"

Röportaj esnasında gözyaşlarını tutamayan Işık Ahmet, "Onu aşırı er kaybettim ve aşırı özlüyorum. Ondan şimdi kıymetlisi yoktu benim için. Onu aşırı er kaybettik. Ben ve toplumum, Batı Trakya, aşırı şişman önder kaybı yaşadı. Oradaki insanoğlu da ayrımsız şekilde. Ama 26 yıl sonradan gine ondan bahsedilmesi, anbean gündemde olması, bizim düşüncesince aşırı alım çalım donör birlikte olay. Onu hakkıyla aşırı arıyorum." dedi.

Ahmet, eşinin Türk bayrağına, ezana, bayraktaki ay yıldıza aşırı ehemmiyet verdiğini dile getirerek, 7 Ocak'ta hissî birlikte devir yaşayacaklarını söyledi.

Eşinin devir kurnaz Türkiye'ye gelip "Batı Trakya'da ezilen birlikte maşer var" niteleyerek basının dikkatini çekmeye çalıştığını özetleyen Ahmet, "Anadolu Ajansı bizim düşüncesince aşırı önemli, rahmetlik de aşırı ehemmiyet veriyordu. Basının da aşırı ehemmiyetli noktayı var. Sizlere teşekkürname ediyorum. Gerçekten Sadık Ahmet 26 senedir yaşıyor ve yaşatılıyor. Ben Türkiye Cumhuriyeti Devletine de teşekkürname ediyorum. Herkese minnettarlık borçluyum." niteleyerek konuştu.

Sadık Ahmet, 7 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde anılacak

Dr. Sadık Ahmet düşüncesince doğumunun 75'inci senesinde 7 Ocak'ta Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek etkinlikte YTB çeşidinden hazırlanan, Sadık Ahmet'in yaşamını ve mücadelesini husus düzlük kitabın tanıtımı yapılacak, Ankara Devlet Türk Halk Müziği Korosu çeşidinden Ahmet'in sevilmiş olduğu türküler seslendirilecek.

Sadık Ahmet'e ilişik zatî eşyaların sergileneceği programda ayrıca, Sadık Ahmet'in ortaöğretim eğitimi esnasında cevahirci çırağı kendisine çalışmış olduğu yıllarda kız kardeşine icra ettiği kolye ucundan esinlenilerek hazırlanmakta bulunan yalı rozeti ile YTB'nin PTT eliyle Sadık Ahmet anısına bastırdığı dü ayrımlı zatî pulları, katılımcılara armağan edilecek.

Dr. Sadık Ahmet

Yunanistan'da 1989 sahra ve 1990 baharında planlı umumi seçimlerde almış olduğu faziletli miktarda oylarla serbest saylav kendisine meclise giren Dr. Sadık Ahmet, 1991'de Batı Trakya Türklerinin evvel ve biricik siyasal partisi, Dostluk, Eşitlik ve Barış Partisi'ni (DEB) kurdu.

Sadık Ahmet, Batı Trakya'daki azınlığın haklarını koruyucu Lozan Barış Anlaşması'nın 73. yıl dönümünde 24 Temmuz 1995'te daha 48 yaşlarındayken zanlı birlikte gidiş geliş kazasında yaşamını yitirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ