USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dünya hekimleri Türk doktorlardan eğitim almak düşüncesince geliyor

Sağlık turizmi kapsamında geçtiğimiz sene ortak milyon yöresinde ecnebi hastalanmış Türkiye'yi yeğleme ederken dünyanın ciharıyek yanından doktorlar da eğitim düşüncesince Türkiye'ye geliyor. Özbekistan'dan Türkiye'ye eğitim düşüncesince mevrut Dr. Bünyod Karimov, "Ço

Dünya hekimleri Türk doktorlardan eğitim almak düşüncesince geliyor
17-02-2022 11:16

Son senelerde esenlik dalında yaşanmış bulunan teknolojik gelişmeler ve muteber yöntemlerle beraberce Türkiye dünyada esenlik turizminde ehemmiyetli ülkelerden bir tanesi durumuna geldi. Sağlık Bakanlığı verilerine gereğince 2021 senesinde Türkiye 1 milyon yöresinde ecnebi hastayı ağırlarken dünyanın ciharıyek yanından hekimler de Türk doktorların sınama ve kabiliyetlerinden feyizlenmek düşüncesince Türkiye'ye geliyor. Bu kapsamda Biruni Üniversitesi Hastanesinde akıbet teknolojiyle gerçekleşen kardiyolojik işlemleri arkasında olmak düşüncesince Özbekistan'dan 8 şahsiyet yanında hekim grubu Türkiye'ye geldi. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Koçaş da Orta Doğu, Asya ve Avrupa denli nice noktadan eğitim düşüncesince mevrut hekimler ve hastanede gerçekleşen kalburüstü operasyonlar karşı bilim verdi.

"Damarları açılış işlemi uyguluyoruz"

Gerçekleştirilen operasyonlara bağlı mütekellim Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Koçaş: “Biz 6 aydır burada ekibimizle bu arada iyice efdal riskli hâlâ evvel sert baş döndürücü merkezde fakat cerrahi müdahale yapılabilen ve ağrıları geçmeyen sert baş döndürücü hastamıza vakayiname bütünsel oklüzyon CTO adına tanımlıyoruz. Damarları açılış işlemi uyguluyoruz. Aynı sürede kasıktan kap değişiklikleri vb. işlemler de yapıyoruz. Bu hastamız Siirt'ten mevrut yanında hastamız 70 yaşlarında yanında amcamız 20 sene evvel by pass ameliyatı olmuş. Daha sonradan meydana getirilen anjiyo kontrollerinde by pass damarlarında tıkanıklık saptanmış. Tabi yanında kere by pass bulunan yanında hastanın gene by pass olması şansı iyice riskli oluyor. Ancak bu damarlar seneler içinde kireçleniyor, açılması baş döndürücü hâlâ güç yanında bir vaziyete geliyor. Ancak hususi cihazlar kullanarak ve anlaşılan yanında cerrah tecrübesine cemaat şahıslar bu damarları açabiliyor. Bugünkü hastamızın da bu biçimde damarını açmaya çalışacağız. Anjiyografik adına bu damarları açtığımızda hastamız baş döndürücü hâlâ bedava yanında biçimde rutin yaşamına dönebiliyor” dedi.

“Dünyanın eksiksiz ülkelerinden hekim arkadaşlarımız gelebiliyor”

Teknolojik yöntemlerle meydana getirilen operasyonların alışılagelen ameliyatlara gereğince hastalara hâlâ baş döndürücü yarar sunduğuna özen çekici Doç. Dr. Cüneyt Koçaş, “Örneğin; marazlı cerrahi müdahale bulunduğu takdirde yanında hafta 10 gündüz hastanede yatması gerekiyor, ihtimal yanında maaş yanında durgunluk süresi oluyor. Evde dinlenmesi gerekiyor, işine dönmesi baş döndürücü hâlâ güç olabiliyor. Ancak bu süreçte marazlı doğrudan devrisi gündüz hastaneden taburcu olup beş altı gündüz içinde de alışılagelen yaşamına dönebiliyor. Normal stent işlemleri gerçekte 15-20 dakikalık işlemler, bu çeşit dört dörtlük kapanmış damarların ferahlama işlemleri beş altı vakit denli sürebiliyor. Tabi ameliyatlarla kıyaslanınca baş döndürücü hâlâ endamsız kalıyor. Dünyanın değişik merkezlerinden sert baş döndürücü hekim arkadaşlarımız buraya geldiler, bu anlattığım dayanıklı işlemleri görmek, sınama düzeltmek düşüncesince hem burada tercih ettiğimiz cihazları istimal dair sınama olmak düşüncesince ki bugünkü vak'amızda da Özbekistan'dan 8 kardiyolog arkadaşımız var, kişi vatanlarında ehemmiyetli adlar bunlar. Burada kazandıkları tecrübeleri ülkelerine aktarma etmek düşüncesince geliyorlar, vak'alarımızı bu arada yapıyoruz. Fas'tan, İngiltere'den, Kazakistan'dan mevrut arkadaşlarımız vardı. Dünyanın eksiksiz ülkelerinden gerçekte sert baş döndürücü hekim arkadaşımız bizlere gelebiliyor. Artık eskiden yapamadığımız sert baş döndürücü hastaya stent yöntemiyle tedaviler uygulayabiliyoruz. O nedenden dolayı bence hastalarımızın bu mevzuda tetkikat yapması gerekiyor. Pek baş döndürücü hastaya bu biçimde hal üretebiliyoruz. Ameliyatsız stent yöntemiyle yahut kasıktan girerek değişik yöntemlerle baş döndürücü hâlâ girintisiz çıkıntısız yöntemlerle huy açılış işlemini yapabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“Çok becerikli hekimler bulunduğu için Türkiye'yi yeğleme ettik”

Özbekistan'da hususi yanında hastanede kardiyoloji departman başkanı adına fariza işleyen Dr. Bünyod Karimov, Türkiye'nin esenlik dalında ehemmiyetli yanında noktada bulunduğunu tabir ederek: “Özbekistan'daki hususi yanında hastaneden geliyorum, buradaki kardiyolojik toy teknikleri bellemek düşüncesince geldik. Çok tecrübeli, becerikli hekimler bulunduğu için ötürü Türkiye'yi yeğleme ettik ve Türkiye bu bölgede baş döndürücü iyi. Yeni teknolojileri ve burada öğrendiğimiz toy metotları Özbekistan'da infaz etmek istiyoruz. Kardeş ülke, Türkiye'deyken kişi evimde denli hissediyorum. Son senelerde başta şu 3-5 yılda Türkiye medikal, deva sektöründe baş döndürücü gelişti yalnızca kardiyolojide değil, gayrı bölgelerde da Türkiye'ye esenlik turizmi baş döndürücü yanında tomar var. Pandemi sürecinde Türkiye baş döndürücü iyi savaşım etti” ifadelerini kullandı.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ