USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dünya Yaşlılar Gününde Darülaceze sakinleri unutulmadı

1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü kapsamında Türkiye Hastanesi yönetimi ve hekimleri Darülaceze sakinlerini görüşme etti. Bu hususi günde yaşlıları unutmayan şifahane heyeti, Darülaceze ile yapacakları eş icraat ile ‘Yaşlı Dostu Hastane' unvanını alacaklarını da duyurdu.

Dünya Yaşlılar Gününde Darülaceze sakinleri unutulmadı
01-10-2021 16:46

Yaşlılık ve buğulu sağlığı hikayelerinde farkındalık peydahlamak şartıyla kutlanan 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü hasebiyle Türkiye Hastanesi Genel Müdürü Hayati Odabaşı, Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Akdemir, Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Adile Özkan, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Ayla Akbal, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Nursal Konduk ve Kurumsal İletişim Ekibi Darülacezeye hissedar görüşme gerçekleştirdi. Hastane heyeti önceki kendisine Darülaceze Başkanı Sn. Hamza Cebeci'yi görüşme ederek, hissedar derinti gerçekleştirdi. Heyet şimdi sonradan seramik, terzihane, resim, gazlı bez, tekstil ve işleme kabil atölyelerde acemi hobiler edinerek, asar ortaya koyan Darülaceze sakinlerine bitirdikleri ziyaretlerde çiçekler dağıtıp, onların dileklerini ve duygularını dinledi.

Hastane kendisine 3 adet dostluğu hissedar araya getirdiklerini kail Türkiye Hastanesi Genel Müdürü Hayati Odabaşı, Türkiye Hastanesinin “Bebek Dostu Hastane ve Yeşil Dostu Hastane” unvanlarına hissedar yenisini şimdi ekleyeceklerini duyurdu. Odabaşı, Darülaceze ile yapacakları icraat sonucunda “Yaşlı Dostu Hastane” unvanını edinmeyi düşündüklerini kaydederek, "Buraya başta hekimlerimiz ile beraberce geldik. Burada mukteza eğitimlerin verilmesi, gene buradaki önemsiz poliklinikle beraberce sinerjik faaliyetlerde bulunmayı ve onların gereksinimleri doğrultusunda başta nörolojik, dahiliye ve hikmet otama hikayelerinde kuma icraat içine girmeyi düşünüyoruz” dedi.

“Darülaceze'yi karındaş yapılış kendisine görüyoruz”
Ziyaretlerinin kendileri düşüncesince aşırı hususi bulunduğunu anlatım fail Odabaşı, “Bugün yaşlılar haset zımnında kalburüstü hekimlerimiz ile beraberce Darülaceze sakinleri bulunan yaşlılarımızı görüşme ettik. Onların dileklerini, duygularını dinledik. Kurum kendisine Darülaceze ile karındaş yapılış sayılırız. Çünkü Abdülhamid Han 1890'lı zamanlarda Türkiye Hastanesini ve Darülaceze'yi doğrudan çabucak ayrımsız sürede yaptırmış. İkisini de ağız ağıza insancasına değerlerin önde bulunduğu hissedar izleme ile yaptırmış. Tüm dünyaya sağlam bulunan bu yapıların şu anda da ayrımsız izleme ve erek doğrultusunda bitmeme ettiğini görmek, bizleri hakkıyla aşırı sevindirdi. Hastane kendisine Darülaceze'yi karındaş yapılış kendisine görüyoruz ve beklenir merhale kuma çalışmalarda bulunacağız” sanarak konuştu.

“Yaşlılarımıza beslemek vazifemizdir”
“Darülaceze kendisine etraflı gücümüzle yaşlılarımıza bakıyoruz” diyen Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, “Bizim medeniyetimizde yaşlılarımıza beslemek hissedar numara dereceden vazifemizdir. Türkiye Hastanesi de bu hususla ağırbaşlı açıdan çalışma gider ediyor. Bu tip şirketlerin çiğin omuza çalışma vermesi ve bu ülkede hissedar yaşlının bile kıygın olamaması düşüncesince elimizden mevrut değme şeyi yapmamız gerekir. Sadece maddesel kendisine meydana getirilen hissedar kol şeyler, probleminin çözümü düşüncesince ehliyetli değil. Bir insanoğlu ruh bilimsel kendisine çökerse, muafiyet sistemi de çöker. O bakımdan yaşlının moralinin dobra olması lazım. Biz büyüklenme kendisine bu hususa aşırı uyanıklık ediyoruz. Diğer ülkelerle aramızdaki en iri farklardan bir tanesi de budur. Onlar da buraya gelip bu içsel atmosferi, burada çalışanların yaşlısına kesinlikle candan baktığını gördüğünde imrenme ediyorlar. ‘Keşke tığ de bunu yapabilsek' diyorlar. Medeniyetin beşiği kendisine yayınlanan Batı'yı pandemi devrinde gördük. Yaşlılarına erbap çıkmayarak, ölmelerine hastalık oldular. Biz burada sağlam hissedar fariza sergiledik” halinde konuştu.

Ziyaret ait düşüncelerini aktaran Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Gökhan Akdemir ise şu ifadelerde bulundu:

“1900'lerin başlangıcında kişilerin dirim ömrü 60 hoşnutluk kadardı. Toplumun refahının gelişme göstermesi ve rahatsızlıkların üstesinden gelmemiz ile bu asrın sonlarına akıllıcasına ihtimal de 100'lü yaşları göreceğiz. Bütün kurumların gelecek zamanlarda yaşlılarımız düşüncesince şimdi çalışan olacağını ve insanlığa şimdi aşırı ulama sağlayacağına inanıyorum. Bir devir tamamımız yaşlanacağız. Fakat ehemmiyetli bulunan beraberce olmak, etraflı adamlık kabilinden sevildiğini istihbar etmek ve hatırlanmaktır. Bu sebeple etraflı kurumların yaşlılarımıza ciddiyetle erbap çıkmasını imge ediyorum. Darülacezenin beniz senelerdir ayakta olması, bu camianın insanlığa, yaşlılarına, çocuklarına erbap çıktığını gösteriyor. Bunu daim beraberce çoğaltalım.”

Sema Fison

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ