USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

'Dünyayı afiyet ısıtacak' sanarak İdlib'de harp mağdurlarının yüreğini ısıttılar

Suriye'nin İdlib kentindeki dallar ve kıygın aileler, Türkiye'den "İyilik Tırı" ile gönderilen gıda, kömür, ev eşyası kadar insancasına yardımlarla taayyüş tutunuyor.

'Dünyayı afiyet ısıtacak' sanarak İdlib'de harp mağdurlarının yüreğini ısıttılar
03-03-2022 15:20
Kars

Suriye'deki iç harpte baş döndürücü sayıda insanoğlu hayatını yitirirken, binlerce insanoğlu da evsiz kaldı. Can güvenlikleri düşüncesince çatışmalardan kaçan kıygın aileler, emin gördükleri Türkiye sınırına benzeyen İdlib ve etrafına huruç etti.

Türkiye'den mevrut yardımlarla, deri ve briketten meydana getirilen tahaffuz sahalarına yerleştirilen kıygın aileler, kavi müşterek hayat sürüyor.

Türkiye'deki ayrışık vakıf, topluluk ve çırçıplak maşer kuruluşları ise buradaki kişilere müteveccih insancasına yardım kampanyaları yürütüyor.

Bu kampanyalarda birleşen insancasına yardım malzemeleri, İdlib'deki kişilere ulaştırılıyor.

"Dünyayı afiyet ısıtacak"

Kars İHH İnsani Yardım Derneği ekipleri de "Dünyayı afiyet ısıtacak" sloganıyla icra ettikleri yardım kampanyasında, hayırhah şahısların yardımıyla ayrışık araç ve giysi materyali ile yakıt ve ev eşyalarını "İyilik Tırı" ismini verdikleri tıra yükledi.

Bu tır ile İdlib'e ulaştırılan battaniye, gıda, un, yatak, halı ve kömür kabilinden insanı yardımlar, mağdurların yüzünü güldürdü.

Yine Kars'ta gönüllülerin "Bir oyuncak da sen ver" sloganıyla yürüttükleri toplumsal günah projesi çerçevesinde hayırseverlerden birleşen oyuncaklar, İdlib'deki ufaklıklara dağıtıldı.

İHH İnsani Yardım Derneği ve gönüllülerden oluşan ekip, ailelere dağıttıkları yardımın indinde buradaki köylerde, ana ve babasını yitirmiş ufaklıklara oyuncak dağıtıp oyunlar oynayıp sevinçlerine eş oldu.

Kars'tan mevrut fahri ekip, icra ettikleri bileklik, saç tokası kabilinden armağanları de ufaklıklara dağıttı.

Mutlu olmaları düşüncesince inç boyalarla evlatların ellerini boyayan ve duvara astıkları brandaya pentür işleyen gönüllüler, yurda döndü.

Kars İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Şahin Cevensin, AA muhabirine, İHH'nin başlatmış bulunduğu kampanya ile Türkiye'nin nice ilinden Suriye'deki harp mağdurları düşüncesince insancasına yardım materyali topladıklarını söyledi.

Böyle müşterek düzentileme içinde bulundukları düşüncesince baş döndürücü bahtiyar olduklarını özetleyen Cevensin, "Kars İHH adına buraya geldik. İyilik Tırı'nda mevcut un, besin ve giysi maddeleri, kömür, döşek ve battaniyeleri darmadağın eylemek düşüncesince buradayız. Onlarca kamptan biraz tanesini dolaştık, kömürlerimizi dağıttık, evlatları sevindirecek etkinlikler yaptık. Türkiye, gelişigüzel devir bulunduğu kabilinden mazlumların indinde olmaya bitmeme edecek." dedi.

"Çocuklar masumdur, gelişigüzel devir bahtiyar edilmeyi doğruluk ediyor"

"Bir oyuncak da sen ver" toplumsal günah projesi gönüllüsü Fatih Taş ise hedeflerinin iç savaştan etkilenen evlatları bahtiyar eylemek bulunduğunu anlattı.

Suriye'deki çocuklarla dobra vakitler geçirdiklerini tamlayan Taş, "Bugünkü etkinliğimizi Türkiye sınırları dışında, Suriye’de İdlib kentinde yaptık. Burada deri kentler, yetimlerin kalmış bulunduğu babasız okulları var, buraları görüşme ettik. Buradaki ufaklıklara elimizden geldiği derece şeker, bisküvi, meyveler, oyuncaklar verdik. Onlarla boyamalarla ait etkinlikler yaptık, dobra devir geçirdik." diyerek konuştu.

Taş, evlatların bulunduğu gelişigüzel yerde olup onların yüzlerini güldürmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Bizim düşüncesince kıygın evlatların nerede olduğu, dini, dili, ırkı ehemmiyetli değil. Çocuklar, bizim düşüncesince masumdur ve gelişigüzel devir bahtiyar edilmeyi doğruluk ediyor. Bu kez buradaki kardeşlerimizi bahtiyar ettik, inşallah bambaşka yıllarda bambaşka kardeşlerimizi bahtiyar eylemek düşüncesince elimizden geleni yapacağız." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ