USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ehil başkaları anadan görme asma bıyığı ve hacamat tedavisini geleceğe taşıyor

Hacamat, asma bıyığı kabil anadan görme otama yöntemleri, Sağlık Bakanlığınca garanti dibine alındığından bu yana ser altlarında değil, sahip başkaları çeşidinden modern, sağlıklı ortamlarda uygulanıyor.

Ehil başkaları anadan görme asma bıyığı ve hacamat tedavisini geleceğe taşıyor
06-10-2021 11:43
İstanbul

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde misyon verici Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi'nde (GETAT) hacamat, sülük, akupunktur ve ozon kabil anadan görme otama şekilleri sıhhatli ortamlarda, dalında bilirkişi hekimlerce uygulanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü kabilinden etkinliği tasdikli hacamat, sülük, ozon, akupunktur, osteopati, apiterapi, mezoterapi, homeopati kabil anadan görme yöntemler, Türkiye'de 7 sene derece evvela kanuncu duruma ulaşınca ser altlarından çağdaş hastanelere taşındı.

Böylece yüzyıllardır Anadolu’da muteber bu yöntemler, hususi ve talih hastanelerindeki sertifikalı sahip yabancılar kabilinden ameliye edilmeye başlandı. SBÜ Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bunlardan biri. Hastane içerisinde tahminî 5 sene evvela kurulan GETAT, bölgenin birlikte nice değiştirilmiş şehirden mevrut hastaya da misyon veriyor.

Temel tasarruf maksadı "hastalıktan korunma, dimdik ve güzel müşterek yaşam" kendisine tanımlanan çalışmalar nice hastalığın tedavisinde asli yahut asistan otama yöntemi kendisine bildirme ediliyor.

Merkez bünyesinde, hekimlerin ülkenin ciharıyek indinde bu bölgede misyon verebilmesine olanak sunan Sağlık Bakanlığı sertifikalı pedagoji bilimi programları da düzenleniyor. Merkezde sıhhatli müşterek ortamda, uzmanlarca meydana getirilen uygulamalarla hastaların felah bulması sağlanıyor.

"GETAT uygulamalarını sadece hekim olanlar yapabilir"

SBÜ Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Eğitim Sorumlusu ve GETAT Merkezi hekimi Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Ersoy, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Sağlık Bakanlığının 2012'den itibaren peyderpey çıkardığı anayasa ve yönetmeliklerle GETAT uygulamalarını tanıdığını ve arama dibine aldığını söyledi.

Merkezin de bu kapsamda misyon vermeye süregelen evvela hastanelerden birisi bulunduğunu dile getiren Ersoy, deli dolu kendisine hacamat (kupa terapisi), sülük, akupunktur ve ozon sağaltım uygulamaları yaptıklarını söyledi.

Ersoy, burada bire müşterek sürede pedagoji bilimi verildiğini anlatım ederek, "Bu şu demek, anadan görme ve tamamlayan tababet uygulamalarını sadece Sağlık Bakanlığının ait yönetmeliğince hekim olanlar yapabilir. Hekim olmaları da yetmiyor, bizim kabil pedagoji bilimi merkezlerine başvurarak Sağlık Bakanlığınca onaylanan müşterek şehadetname edinmeleri gerekiyor." sanarak konuştu.

Konuya dikkat duyan hekimlerin Sağlık Bakanlığınca tasdikli merkezlerde eğitimin peşi esna şehadetname alarak uygulamaları yapabildiğini dile getiren Ersoy, şöyleki bitmeme etti:

"Sağlık Bakanlığı arama dibine almadan evvela ilkin hacamat düşüncesince bahsetmek istiyorum, beniz senelerdir el ortada bitmeme fail müşterek uygulamaydı. Sağlık profesyonelleri az buçuk mevzuya uzaktı, ayrıca müşterek bölümü ilgisizdi. Karşısında olanlar da vardı. Fakat hiçbir müşterek obje açıklık bildirme etmez. Birileri dirimlik o boşluğu doldurur. Halk ortada bu infaz yapılagelmekteydi sahip sıfır şahıslar kabilinden sıhhatli sıfır ortamlarda. Maalesef bununla ait müşterek derinti yaptırım çıkmasına rağmen, hala bu uygulamaların biricik tük de olsa bitmeme ettiğini görüyoruz. Oysaki bunların müşterek bölümü cerrahi uygulamalar. Muhakkak sıhhatli ortamda yapılması gerekiyor. Bunlarla ait komplikasyonlar ortaya çıkabiliyor. Hekim eşliğinde yapılması bu aşamada ehemmiyet bildirme ediyor. Sağlık personelleri neticede bu işin eğitimini almış kişiler. Hem hekimler hem asistan esenlik personeli. Bu hallerde ne yapması icap ettiğini biliyorlar. Hastane içre yapılıyor. Her muhtelif esenlik desteği, rastgele müşterek şok vaziyette uydurma konusu. Tamamlayıcı tıpla otama kazanmak talip hastalarımız ser altı, esenlik profesyonelliği sıfır naehil insanlara başvurma etmesinler."

"İnsanlık derece emektar bu uygulamaların kâr etmiş olduğu şüphesiz"

Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Ersoy, Sağlık Bakanlığının tanımış olduğu tahminî 15 anadan görme ve tamamlayan tababet uygulaması olduğunu, değme birinin ayrı ayrı hastalıklarda kullanılabileceğini belirterek, "Hemen elden anadan görme ve tamamlayan tababet uygulamalarının topu topu koruyan hekimlikte de kullanılıyor. Hastalarımızın da müşterek bölümü bunu biliyor. Çünkü anadan görme kendisine umumi esenlik vaziyetini idame ettirme, muafiyet sistemini tutma ve toksinlerden temizlenme mahsus doğrusu bu bizde yüzyıllardır bildik müşterek metot. Hastalarımız da bu maksatla başvurabiliyor." değerlendirmesini yaptı.

Koruyucu doktorculuk haricinde değme uygulamanın kullanıldığı huzursuzluklar olduğuna ayraç fail Ersoy, alerjik rahatsızlıklar, sırt, atmık ağrıları, fibrobiyalji, vakayiname başlangıç ağrıları kabil nice rahatsızlıkta hacamat tedavisini kullandıklarını söyledi.

Geleneksel tababet uygulamalarının çıkışının asırlar öncesine uzandığını dile getiren Ersoy, laflarını şöyleki tamamladı:

"İnsanlık derece emektar bu uygulamaların kâr etmiş olduğu şüphesiz. Dünya Sağlık Örgütü'nün akıbet zamanlarda benimsediği müşterek izleme var. Dünya Sağlık Örgütü bu konudaki entegrasyonu salık mektubu ediyor. Nedir? Günümüz tıbbıyla anadan görme tababet uygulamalarının bütünleşmiş olması icap ettiğini söylüyor ve bununla ait müşterek izleme benimsemiş. Özellikle çağdaş tıbbın erişemediği, az sosyoekonomik alanlarda insanoğlu anadan görme tababet metotlarına münteşir kendisine başvurma ediyorlardı. Dünya Sağlık Örgütü de esasta Sağlık Bakanlığımızın devletimizde meydana getirdiği benzer müşterek şeyi hazırlamaya çalışıyor. Bu uygulamaları arama etmeye, bunların ne derece tıbbi olup, ne derece gayritıbbi bulunduğunu değerlendirmeye ve gündeş tıbba bütünleşmiş etmeyi salık mektubu ediyor. Her ikisi ortada müşterek tercihe lüzum yok, hastamızın ihtiyacına mucibince çağımız tıbbını ve anadan görme tıbbı müşterek noktada buluşturarak hastalarımıza hayır kazanmak esastır."

"Bir hekim kendisine afiyet vaziyetini görür görmez pedagoji bilimi almaya geldim"

Alerjik rahatsızlıkları zımnında hacamat uygulaması yaptıran, bire müşterek sürede da GETAT uygulayıcısı kazanmak kıl payı eğitimlere eklenen fasile hekimi Dr. Murat Ardıç da düşüncelerini şöyleki anlattı:

"Alerji ve hab bozukluklarım vardı. Onun haricinde böbrek rahatsızlığım olabiliyordu. Genel kendisine hacamatı bunlar düşüncesince yaptırıyorum. Ortalama 2-3 senedir yılda müşterek kere yaptırıyorum. Hacamatı yaptıktan sonraları umumi kendisine müşterek deşarj hissediliyor. Bu anlamda da müşterek müddet bunun güzel geldiğini fikren yeniden yaptırmak istiyorsun. Bir hekim kendisine da müşterek müddet sonraları bu afiyet vaziyetini görünce, çevreme, yakınlarıma ve hastalarıma da bunu uygulayabileceğimi düşündüğüm düşüncesince de hocalarımdan pedagoji bilimi almaya geldim. Hem bulunduğum kentte hem de hâlâ evvela yaşadığım vilayetlerde aşırı müşterek tomar ser altı infaz yapıldığını duyduk. Ortamın sıhhatli olmaması hastalarda hâlâ müşterek tomar sıkıntılara etken olabiliyordu. Bunları duyar duymaz hekimler kendisine bizlerin de bunları yapması icap ettiğini düşündüğüm düşüncesince en azından kişi adıma başlattım bunu."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ