USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ehil yabancılar anadan görme asma bıyığı ve hacamat tedavisini geleceğe taşıyor

Hacamat, asma bıyığı kadar anadan görme otama yöntemleri, Sağlık Bakanlığınca garanti dibine alındığından bu yana camekân altlarında değil, eş yabancılar çeşidinden modern, temiz ortamlarda uygulanıyor.

Ehil yabancılar anadan görme asma bıyığı ve hacamat tedavisini geleceğe taşıyor
06-10-2021 11:43
İstanbul

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde misyon verici Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama Merkezi'nde (GETAT) hacamat, sülük, akupunktur ve ozon kabilinden anadan görme otama şekilleri sıhhatli ortamlarda, dalında bilirkişi hekimlerce uygulanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü kabilinden etkinliği konfirme hacamat, sülük, ozon, akupunktur, osteopati, apiterapi, mezoterapi, homeopati kabilinden anadan görme yöntemler, Türkiye'de 7 sene derece evvela kanuncu duruma ulaşınca ser altlarından çağdaş hastanelere taşındı.

Böylece yüzyıllardır Anadolu’da meri bu yöntemler, hususi ve talih hastanelerindeki sertifikalı erbap yabancılar kabilinden pratik edilmeye başlandı. SBÜ Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi de bunlardan biri. Hastane içerisinde kısaca 5 sene evvela kurulan GETAT, bölgenin birlikte nice muaddel şehirden mevrut hastaya da misyon veriyor.

Temel yararlanma maksadı "hastalıktan korunma, metin ve dobra birlikte yaşam" yerine tanımlanan çalışmalar nice hastalığın tedavisinde asli yahut araştırma görevlisi otama yöntemi yerine bildirme ediliyor.

Merkez bünyesinde, hekimlerin ülkenin ciharıyek indinde bu bölgede misyon verebilmesine olanak sunan Sağlık Bakanlığı sertifikalı pedagoji bilimi programları da düzenleniyor. Merkezde sıhhatli birlikte ortamda, uzmanlarca meydana getirilen uygulamalarla hastaların onma bulması sağlanıyor.

"GETAT uygulamalarını sadece hekim olanlar yapabilir"

SBÜ Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Eğitim Sorumlusu ve GETAT Merkezi hekimi Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Ersoy, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, Sağlık Bakanlığının 2012'den itibaren peyderpey çıkardığı anayasa ve yönetmeliklerle GETAT uygulamalarını tanıdığını ve arama dibine aldığını söyledi.

Merkezin de bu kapsamda misyon vermeye başlamış olan evvela hastanelerden bir tanesi bulunduğunu dile getiren Ersoy, çalışkan yerine hacamat (kupa terapisi), sülük, akupunktur ve ozon sağaltım uygulamaları yaptıklarını söyledi.

Ersoy, burada ayrımsız sürede pedagoji bilimi verildiğini tabir ederek, "Bu şu demek, anadan görme ve tamamlayan tababet uygulamalarını sadece Sağlık Bakanlığının ilgilendiren yönetmeliğince hekim olanlar yapabilir. Hekim olmaları da yetmiyor, bizim kabilinden pedagoji bilimi merkezlerine başvurarak Sağlık Bakanlığınca onaylanan birlikte şehadetname edinmeleri gerekiyor." niteleyerek konuştu.

Konuya nazarıitibar duyan hekimlerin Sağlık Bakanlığınca konfirme merkezlerde eğitimin peşi esna şehadetname alarak uygulamaları yapabildiğini dile getiren Ersoy, şu şekilde bitmeme etti:

"Sağlık Bakanlığı arama dibine almadan evvela başta hacamat düşüncesince bahsetmek istiyorum, beniz senelerdir ahali ortada bitmeme fail birlikte uygulamaydı. Sağlık profesyonelleri az buçuk mevzuya uzaktı, ayrıca birlikte bölümü ilgisizdi. Karşısında olanlar da vardı. Fakat hiçbir birlikte bilinçlilik aralık bildirme etmez. Birileri dirimsel o boşluğu doldurur. Halk ortada bu yürütüm yapılagelmekteydi erbap sıfır şahıslar kabilinden sıhhatli sıfır ortamlarda. Maalesef bununla ilgilendiren birlikte derinti yaptırım çıkmasına rağmen, hala bu uygulamaların biricik tük de olsa bitmeme ettiğini görüyoruz. Oysaki bunların birlikte bölümü cerrahi uygulamalar. Muhakkak sıhhatli ortamda yapılması gerekiyor. Bunlarla ilgilendiren komplikasyonlar ortaya çıkabiliyor. Hekim eşliğinde yapılması bu aşamada ehemmiyet bildirme ediyor. Sağlık personelleri neticede bu işin eğitimini almış kişiler. Hem hekimler hem araştırma görevlisi esenlik personeli. Bu hallerde ne yapması icap ettiğini biliyorlar. Hastane içinde yapılıyor. Her çeşitli esenlik desteği, rastgele birlikte şok vaziyette yalan konusu. Tamamlayıcı tıpla otama kazanmak talip hastalarımız ser altı, esenlik profesyonelliği sıfır naehil bireylere başvurma etmesinler."

"İnsanlık derece emektar bu uygulamaların kâr etmiş olduğu şüphesiz"

Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Ersoy, Sağlık Bakanlığının tanımış olduğu kısaca 15 anadan görme ve tamamlayan tababet uygulaması olduğunu, rastgele birlikte birinin ayrı ayrı hastalıklarda kullanılabileceğini belirterek, "Hemen doğrudan anadan görme ve tamamlayan tababet uygulamalarının tüm esirgeyici hekimlikte de kullanılıyor. Hastalarımızın da birlikte bölümü bunu biliyor. Çünkü anadan görme yerine umumi esenlik vaziyetini idame ettirme, muafiyet sistemini sübvansiyon ve toksinlerden temizlenme özgü doğrusu bu bizde yüzyıllardır tanıdık birlikte metot. Hastalarımız da bu maksatla başvurabiliyor." değerlendirmesini yaptı.

Koruyucu doktorluk haricinde rastgele birlikte uygulamanın kullanıldığı huzursuzluklar olduğuna ayraç fail Ersoy, alerjik rahatsızlıklar, sırt, dikel ağrıları, fibrobiyalji, vakayiname giriş ağrıları kabilinden nice rahatsızlıkta hacamat tedavisini kullandıklarını söyledi.

Geleneksel tababet uygulamalarının çıkışının asırlar öncesine uzandığını dile getiren Ersoy, laflarını şu şekilde tamamladı:

"İnsanlık derece emektar bu uygulamaların kâr etmiş olduğu şüphesiz. Dünya Sağlık Örgütü'nün sonuç zamanlarda benimsediği birlikte izlem var. Dünya Sağlık Örgütü bu konudaki entegrasyonu haber mektubu ediyor. Nedir? Günümüz tıbbıyla anadan görme tababet uygulamalarının bütünleşmiş olması icap ettiğini söylüyor ve bununla ilgilendiren birlikte izlem benimsemiş. Özellikle çağdaş tıbbın erişemediği, düşüt sosyoekonomik alanlarda insanoğlu anadan görme tababet metotlarına münteşir yerine başvurma ediyorlardı. Dünya Sağlık Örgütü de esasta Sağlık Bakanlığımızın vatanımızda icra ettiği benzer birlikte şeyi hazırlamaya çalışıyor. Bu uygulamaları arama etmeye, bunların ne derece tıbbi olup, ne derece gayritıbbi bulunduğunu değerlendirmeye ve aktüel tıbba bütünleşmiş etmeyi haber mektubu ediyor. Her ikisi ortada birlikte tercihe lazım yok, hastamızın ihtiyacına mucibince çağımız tıbbını ve anadan görme tıbbı birlikte noktada buluşturarak hastalarımıza yarayışlı kazanmak esastır."

"Bir hekim yerine afiyet vaziyetini görür görmez pedagoji bilimi almaya geldim"

Alerjik rahatsızlıkları dolayısıyla hacamat uygulaması yaptıran, ayrımsız sürede da GETAT uygulayıcısı kazanmak kıl payı eğitimlere eklenen familya hekimi Dr. Murat Ardıç da düşüncelerini şu şekilde anlattı:

"Alerji ve hab bozukluklarım vardı. Onun haricinde böbrek rahatsızlığım olabiliyordu. Genel yerine hacamatı bunlar düşüncesince yaptırıyorum. Ortalama 2-3 senedir yılda birlikte kez yaptırıyorum. Hacamatı yaptıktan sonradan umumi yerine birlikte deşarj hissediliyor. Bu manada da birlikte müddet bunun dobra geldiğini fikren gine yaptırmak istiyorsun. Bir hekim yerine da birlikte müddet sonradan bu afiyet vaziyetini görünce, çevreme, yakınlarıma ve hastalarıma da bunu uygulayabileceğimi düşündüğüm düşüncesince de hocalarımdan pedagoji bilimi almaya geldim. Hem bulunduğum kentte hem de hâlâ evvela yaşadığım illerde aşırı birlikte tomar ser altı yürütüm yapıldığını duyduk. Ortamın sıhhatli olmaması hastalarda hâlâ birlikte tomar sıkıntılara etken olabiliyordu. Bunları duyar duymaz hekimler yerine bizlerin de bunları yapması icap ettiğini düşündüğüm düşüncesince en azından öz adıma başlattım bunu."


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ