USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ekip arkadaşı dü eş polis, trafiğin derneşik akışı düşüncesince çalışma harcıyor

Kayseri Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde kol arkadaşı adına fariza eden eş kolluk memurları Derya Kırbıyık ve Neslihan Acar, aşkla ilişkin oldukları mesleklerinde site trafiğinin rahatlatmasına ehemmiyetli yardım sağlıyor.

Ekip arkadaşı dü eş polis, trafiğin derneşik akışı düşüncesince çalışma harcıyor
03-01-2022 13:35
Kayseri

Kırbıyık (39) ve Acar (27) site meydanı, anne arterler, bulvarlar ve kavşaklar üzere ehemmiyetli noktalarda fariza alarak kentteki trafiğin derneşik akışını iletmek düşüncesince emek harcıyor.

Hiçbir zorluktan kaçınmayan kolluk memurları, ısıdam soğuk, geceli gündüzlü demeden içtenlikle ilişkin oldukları mesleklerini yürütme ediyor.

Kadın polisler, hemen taşıt ve piyade trafiğinin rahatlamasında değil zorda artan buğulanmış ve mânialı üzere gerekseme sahiplerinin de yardımına koşuyor.

"İki eş yerine idman hâlâ kolay"

Polis memuru Derya Kırbıyık, AA muhabirine, 21 sene geçirdiği mesleğiyle alım çalım duyduğunu söyledi.

Mesleğini yaparken bireylere iane etmekten bahtiyar bulunduğunu tamlayan Kırbıyık, şunları kaydetti:

"İnsanları seviyorum ve bireylere bu biçimde yararlı olabileceğimi düşündüğüm düşüncesince bu mesleği seçtim. Diyaloğu, toy insanlarla tanışmayı, değişik kültürlerle duygulandıran dışlı olmayı seviyorum. Lafın özü, kullanmakta olanları seviyorum. İki eş yerine idman hâlâ kolay. Bazı zorluklarımızda, hususi durumlarımızda, birey anlarımızda, derin zamanlarımızda birbirimizle hâlâ emeksiz diyalog kurabiliyoruz. Güzel arka dönüşler de alıyoruz. Hangi otobüse bineceğini bilmeyen yaşlılarımız iane istiyor. Biz de onları en yaklaşan otobüs durağına bırakıyoruz. Karşıya sabık mânialı yurttaşlarımıza araştırma görevlisi oluyoruz. Sürücüler şayet sinirlilerse bizi görür görmez sinirleri yatışıyor. Ağızlarından bırakın çirkin gır çıkmasını, tebessümle ayrılıyorlar. Bu da bizi bahtiyar ediyor."

İnsanların eş kolluk yerine kendileriyle karşılaşınca ongun olduklarını özetleyen Kırbıyık, devir kurnaz gailesiz kızların yanlarına gelip kendilerinin de kolluk kazanmak istediğini söylediklerini anlatım etti.

"Ailem, yuvam, evim, vatanım rastgele şeyim"

Mesleğini istekle yaptığını vurgulayan Kırbıyık, şu biçimde bitmeme etti:

"Bizimle hâlâ emeksiz diyaloğa giriyorlar, küskün veya öfkelilerse hâlâ emeksiz sakinleşip dertlerini anlatıyorlar, doğrusu diyalog hâlâ emeksiz kuruluyor. Bizi anne, kız kardeş, bacı yahut kız evlat üzere görüyorlar ve bizlere hâlâ sempatiyle yaklaşıyorlar. Ben işe gelirken 'yine mi' sanarak çıkmıyorum. Akşamdan temizliğine ütüsüne bakıp kıyafetimi hazırlıyorum, zira mesleğimi seviyorum. İşimi istekle yapıyorum ve eve dönerken de işimi güzel yapmanın gururuyla dönüyorum. Mesleğe bebek yaşta girdiğimiz için, ailemden hâlâ aşırı gördüğüm düşüncesince bu sistem benim ailem, yuvam, evim, vatanım rastgele şeyim."

"Kavşağın ışığı bundan sonra tığ oluyoruz"

Neslihan Acar da 3 salname kolluk memuru bulunduğunu ve işini şişman birlikte beğeniyle yaptığını söyledi.

Mesleklerinin emek mefhumu gözetilmeyen birlikte iş bulunduğunu ve rastgele bölgede çalıştıklarını özetleyen Acar, şu biçimde bitmeme etti:

"Uygulamalarımız oluyor. Radar, güvenlik kemeri, el telefonu uygulaması ve türlü maddelerden şahsın kontrolünü yapıyoruz. Bir yerde tıkanıklık olursa o ışıkları kendimiz değerlendiriyoruz doğrusu birlikte nevi enerji rolü görüyoruz veya kavşakta ışıklar gittiyse o kavşağın ışığı bundan sonra tığ oluyoruz. Bu tür görevler yapıyoruz. Onun haricinde koordinasyonun bizlere yazdığı görevler oluyor. Okullara, ev aramalarına, karşılaşma ve düzlük bekleme görevlerine gidiyoruz. Aracı bozulan vatandaşımızın aracını ittiğimiz de oluyor." ifadelerini kullandı.

Acar, eş meslektaşlarıyla uzlaşma ortamında çalıştıklarını anlatım ederek, "Bazen ilgisiz havalarda tığ aşırı üşürken eş meslektaşlarımız 'sen geç dinlen' diyor. O da bizi bahtiyar ediyor. Polis yerine alım çalım duyuyorum. Aslında tığ hemen gidiş geliş polisi değiliz, o an vatandaşın rastgele şeyine hal üretiyoruz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ