USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Ekiplerden yalıtım arızalarına süvari müdahale

Yılın iri bölümünde karla ciltli bulunan Doğu Anadolu'da fariza fail yalıtım arıza ekipleri, vatandaşın karanlıkta kalmaması düşüncesince yalıtım arızaları bulunan alana snowtrack ve kar motorunun birlikte atlarla yada karda yayan ulaşıyor.

Ekiplerden yalıtım arızalarına süvari müdahale
03-01-2022 12:20
Erzurum

Türkiye'nin doğusunda, dondurucu soğuklarda karla ciltli bölgelerde bakım sağlayan yalıtım arıza ekipleri, vatandaşlara ağır şita şartlarında akıcı yalıtım enerjisi gelmek düşüncesince devir hin atlarla karlı yöntemleri aşıyor.

Yurtta kışın en kaba geçmiş bulunduğu ve senenin şişman bölümünde karla ciltli bulunan Erzurum, Ardahan, Kars ve Ağrı ile Bayburt, Erzincan ve Iğdır'da bakım sağlayan Aras Elektrik Dağıtım AŞ (Aras EDAŞ), ağır şita şartlarının yaşandığı bölgede hem vatandaşlara aynı zamanda işletmelere erke aktarımını problemsiz biçimde sağlamaya çalışıyor.

En faziletli rakımlı illerden birisi bulunan ve dondurucu soğukların bilge bulunduğu Erzurum'da yalıtım kesintilerinin en örgen indirilmesi düşüncesince şişman efor harcayan Aras EDAŞ ekipleri, bulunan yolun kar ve tipi zımnında gizli olması yahut defa olmaması sayesinde vasıtayla ulaşımın bulunmadığı kırsaldaki kimi noktalara zorlukla ulaşıyor.

Elektrik arızalarını bertaraf kılmak düşüncesince kırsaldaki konveksiyon hatlarının bulunduğu alanlara revan görevliler, semt genelinde 750 yabanlık arıza kadrosu ile vatandaşlara bakım ediyor.

Aras EDAŞ, gruplar halindeki bu takımlar ile ilkin kardan çevre ulaşılamayan veya yolu yok kırsaldaki arızalara 4 çeker vasıtaların beraberinde 2 at, 1 kar motoru ve 1 paletli kar kahır ara bulucu (snowtrack) ile dahil ediyor

Aldıkları asayiş önleminin arkası esna dondurucu soğuklarda faziletli yüklülük hatlarına çıkarak konveksiyon tellerindeki arızaları gideren ekipler, vatandaşın karanlıkta kalmaması düşüncesince karla ciltli yalçın arazilerde, kar yağışı, tipi ve dondurucu soğuklarla da uğraş ediyor.

Erzurum'daki ekiplerin arızalara dahil kılmak düşüncesince karla ciltli rustik bölgede icra ettiği mücadele, Anadolu Ajansı ekibince drone ile görüntülendi.

Aras EDAŞ Genel Müdürü Fikret Akbaş, AA muhabirine, Türkiye'nin en mütekait coğrafyasında vatandaşa bakım verebilmek düşüncesince himmet gösterdiklerini söyledi.

"Kışın bilge bulunduğu bu sıkıca coğrafya ve hava koşullarında çalışabilmek düşüncesince yaz aylarının baş döndürücü kalburüstü günlerini baş döndürücü dobra değerlendiriyoruz." diyen Akbaş, icra ettikleri yatırımlarla, acemi şebekeler ve aceleci bakımlarla şita aylarına problemsiz girmeye çalıştıklarını belirtti.

"Vatandaşımızı elektriksiz tutmak düşüncesince himmet ediyoruz"

Önemli birlikte rolü yürüttüklerini vurgulayan Akbaş, "Bugünlerde vatandaşımızı elektriksiz tutmak düşüncesince himmet ederiz fakat buna karşın oluşabilecek aksaklıkları karşılamak düşüncesince de arkadaşlarımızı eğitiyoruz. 7 il, 58 ilçe, 4 bin köy, mahalle ve mezrada fariza fail arkadaşlarımız, 24 vakit esasına layıkıyla çalışıyor. Hepsini kutlama kartı ediyorum. Zorlu yer yapısında çalışmanın kesinlikle zorlukları var." dedi.

Akbaş, şebekelerin mütekait hava koşullarında arıza yapmaması düşüncesince edebiyat bakımlar yaptıklarını, bunun da faydalarını bu sıkıca şita koşullarında gördüklerini, bölgede eski yıllara kıyasla yalıtım kesintilerinin şişman miktarda azaldığını söyledi.

Akbaş, şöyleki bitmeme etti:

"Bölgemizde yalıtım kesintisini unutturmayı hedefliyoruz. Zor yer şartlarında takım de takım da önemlidir. Ekiplerimiz elhak eğitimlerine himmet ediyor, birlikte de ekipmanlar da önemli. Arazilere erişim hazırlop sağlanmıyor, ulaşımın bulunmadığı yıllarda kar motorlarıyla, atlarla birlikte biçimde vatandaşları elektriksiz bırakmamaya himmet ediyoruz. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu kabilinden ağırbaşlı biçimde strateji edilen arızaya anlayış süresi, alanımızda geçmişe kıyasla baş döndürücü kısaldı."

"Vatandaşımız yalıtım kesintisini unutacak"

Arıza suç duyurusu sağlayan vatandaşların kendileri ile bağlantı kurduğu andan itibaren davet cihazı merkezi sisteminin ekipleri hızlıca harekete geçirdiğine dikkati çekici Akbaş, "Geçmişte bulunak kontrol zorluğumuz vardı fakat demincek ekiplerimiz coğrafi bilgelik sistemiyle endamsız müddette arıza bulunan alana ulaşıyor, bu da süreyi kısaltıyor. Bu da vatandaşın lehine birlikte durumdur." sanarak konuştu.

Hizmet kalitesinin önemini vurgulayan Akbaş, "Biz, bakım kalitesi yönünde abonelerimiz düşüncesince ağırbaşlı açıdan akın ve teknolojik yatırımlar yapmış kurumuz. Biz kanalizasyon altyapısını güçlendirdikçe de yurttaşlarımız bu bölgede yalıtım kesintisini inşallah unutacak." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ