USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

El kireçlenmesinde en önemli risk faktörleri obezite ve yaş

Halk ortada kireçlenme yerine da aşina osteoartritin, ellerde de oluştuğunu kail Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto, yaşla beraberce küsurat ve hanımlarda henüz aşırı tanıdık hastalığın, eklemlerde kakırdak kaybı ve mızrap değişikliklerine illet olabileceğini belirtti.

El kireçlenmesinde en önemli risk faktörleri obezite ve yaş
05-02-2022 14:35

Halk ortada el kireçlenmesi kendisine aşina el osteoartriti, illet bulunduğu alevli ağrılarla dirim standardını aksi etkileyen ortak hastalık. Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto, geçmiş evrede ağrıların, eklemi kullandıkça arttığına aksan yapsa da encam safhalarda mafsal kullanılmasa güçlü ağrıların şiddetlendiğini söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto, hastaların etraflıca devam eden ölülük sonrası konuşma korkusu hissettiğini ve harekete başlamakta zorlandığını belirtti. El osteoartritinin, Nodal Generalize Osteoartrit ve Erozif Osteoartrit kendisine dü değişik tipi bulunduğunu kail Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto, bu osteoartlerin hastalarda açık huzursuzluklar ile eklemlerde sürekli değişikliklere illet bulunduğunu anlatım etti.

Kadınlarda Nodal Generalize Osteoartrit henüz yoğun görülüyor

Ailesel intikal ayrıcalığı mevcut Nodal Generalize Osteoartrit hanımlarda henüz yoğun görülüyor. El eklemlerini markajcı bu osteoartritte, hastalığa illet bulunan nodüller ise er yaşta ortaya çıkıyor. Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto, “Nodal Generalize Osteoartritte baş döndürücü sayıda mafsal tutulması görülür. Hastalarda el ile baş başa henüz sonraları diz yahut kural osteoartriti de sık sık görülüyor. Hastalar, ağrılarını geçmiş kendisine elde hissederler. Parmaklarda, ortak veya biraz eklemde ağrı, şiş ve konuşma korkusu hissi oluşur. Osteoartritte nodüller oluşmasına karşın el fonksiyonları aksi etkilenmez” ifadesini kullandı.

Erozif osteoartrit 40 - 50 yaş arasındaki hanımlarda ansızın gelişiyor

Erozif osteoartritin ise 40-50 yaş arasındaki hanımlarda yoğun görüldüğünü kail Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto, başka osteoartrit formlarına uyarınca henüz er yaşlarda belirgi verdiğini belirtti. Erozif osteoartritin ansızın başladığını kail Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto, şikayetlerin baş döndürücü ağrılı olduğunu, eklemde şişlik, kızarıklık, ateşlilik artışı biçiminde görüldüğünü belirterek, “Erozif osteoartrit bire ortak anda nice eklemi etkiler, çoğu kez herhangi ortak dü elde mütenazır ekliptik olur. Bu sebeple elleri markajcı romatizmal ortak illet bulunan Romatoid Artrit ile çoğunlukla karışır. Ağrılı proses senelerce sürebilir ancak en böylecene hastanın şikayetleri geriler. Hastalığın encam aşamalarında herhangi ortak ne derece eklemler tasasız olsa da işlev kaybı görülmekte ve akıbet gestalt kötüdür” dedi.

Obezite ve yaş, el osteoartritinde en önemli risk faktörü

El osteoartritinde en önemli risk faktörünün yaş bulunduğunu kail Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto, 60-70 yaş arasındaki hanımefendilerin yüzdelik 75'inde görüntüleme yöntemi ile DİF eklemlerinde osteoartritin saptandığını, kalıtım bilimi geçişin önemli gösteriş oynadığı kadınlarda, beylere uyarınca henüz yoğun görüldüğünü ve henüz baş döndürücü eklemleri tuttuğunu söyleyerek irsî geçişle ait “Özellikle Heberden nodullerinin irsî intikal ayrıcalığı baş döndürücü belirgindir. Obezitenin birtakımı eklemlerde elden yüklenme kabilinden mekanik nedenlerle değil, metabolik nedenlerle de osteoartrite illet bulunduğu saptanmıştır. El ve inç eklemleri de buna örnektir. Obezitenin el osteoartriti düşüncesince risk faktörü olması baş döndürücü özen çekicidir” dedi.

El osteoartriti bulunan hastalarda eklemleri korumaya müteveccih eğitimler önem taşıyor

El Osteoartritinde tedavinin insana hususi kendisine planlandığını da aktaran Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto, otama düzenlenirken çare tedavisi ile baş başa farmakolojik sıfır yaklaşımların da otama planına engelleme edildiğini belirtti. Hastalara eklemlerin kesinlikle korunacağı ile ait terbiye verilmesi icap ettiğini kail Yrd. Doç. Dr. Pembe Hare Yiğitoğlu Çeto, hastalığa bağlı egzersizler yapılabileceğini, eklemlerde deformiteyi karşıcı ve halleden ortezler ile mukteza bulunan hallerde hikmet otama ajanları kullanılabileceğini anlatım etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ