USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Elbistan'da "Yeniden Hayat Lokantası"yla depremzedelere parasız lokanta hizmeti

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde depremden etkilenenler düşüncesince kurulan "Yeniden Hayat Lokantası", semt halkının yaralarının sarılmasında dayanak sağlayacak.

Elbistan'da
14-02-2023 18:07
Kahramanmaraş

27 senedir meraklı şeflik önleyen yaşam Akkor ve iş insanı Ömer Seyfi Aktülün'ün ilçede depremzedelere iane düşüncesince emek vermek yürüttüğü tam gereksiz ortak lokantayı kiralayarak afetzedelerin kullanımına açmasıyla süregelen yolculuk, selamet hareketine dönüştü.

"Yeniden Hayat Lokantası" adı maruz proje kapsamında şefler kabilinden hazırlanmakta olan tür yazar yemek, vatandaşlara ve alanda emek vermek tay tay arabası ekiplere ağırlama edilirken, halkın depremin izlerinden kurtulması düşüncesince düzlük içine pastane, kafe, bebek dubara sahası da kuruluyor.

Elbistan'da depremin arkası sıra fahri adına ilçeye geldiğini tamlayan lider yaşam Akkor, AA muhabirine, depremin arkası sıra önceki evvela Kahramanmaraş'a geldiklerini elan sonraları elan dip ortak katabolizma bulunduğunu duyar duymaz Elbistan'a ulaştıklarını söyledi.

Öncelikle Elbistan'da karye ve mahallelerde iane bekleyenlere ulaşmaya çalıştıklarını vurgulayan Akkor, "Elbistan'da elimizden ne geliyorsa hazırlamaya çalıştık. Kimi devir yıkıntılara gittik, bazısı devir aşındırmak taşıdık, bazısı devir gereç taşıdık." dedi.

Bölgedeki kişilere derinliğine soluklu, elan şişman ortak şeyler gerçekleştirmek düşüncesince ide içeresine girdiklerini özetleyen Akkor, "Yeniden Hayat Lokantası"nı da önünden geçe kiralamaya değişmeyen verdiklerini, burada toy ortak avlu başlamasını istediklerini kaydetti.

Bölgede yaşamın baştan başlaması gerekiyor

Bölgede acıların havadan dinmeyeceğini, gidenlerin ortak elan art gelmeyeceğini vurgulayan Akkor, şu biçimde konuştu:

"Burada ortak biçimde yaşamın da başlaması gerekiyor. Biz de yedi gündür burada bu olayın zarfında içten baş döndürücü yorulmuştuk. Hani ortak tık ortak serinlik olsun istedik. O nedenden dolayı de burayı aşçı adına tasarım ettik. Aş evi ilçede gelişigüzel yerde var. O nedenden dolayı benim de restoranlarım vardı. Sonra daima bu arada bu restoranı açmaya değişmeyen verdik. İsmini, tabelasını yaptık. Şimdi kolonya mendilleri siparişini verdik. Masa çiçekleri gelecek. Yan kısmına kıraathane ve pastanesini de açacağız. İnsanlar ulaştığında oradan parasız kahvesini, kurabiyesini, pastasını alabilecek. Böylece burada ortak avlu başlattık. Diğer yandan doğrudan yakınlarda şayet bizle idman talip mevcut ise onları istihdam edelim istedik ve tutarı mukabiliyle semt gençlerini işe başlattık. Şimdilik sayımız dört ama bu hafta sonuna denli 10 insan olacağız. Toplamda 15 kişiyle çalışmış olacağız."

Bölgedeki köylerde hazırlanmakta olan ürünleri de satın alarak aşındırmak gerçekleştirmek istediklerini ve bunun düşüncesince köylere bilim gönderdiklerini anlatım fail Akkor, bu kaplam da semt ekonomisine de imdat gelmek istediklerini dile getirdi.

"Anadolu insanının mualla gönüllüğü dünyanın on paralık ortak durumunda yok"

Şef Akkor, bölgedeki köyleri gezdiklerinde kendisini televizyonda meydana getirdiği programdan tanıdığı olan şahısların gelip boynuna sarıldığını, köydeki halkın bu halde üstelik kendilerine misyon ika çabası bünyesinde bulunduğunu kaydetti.

Şefler düşüncesince de bölgenin baş döndürücü güzel ortak yetişim noktası, güzel ortak birikim sahası olacağını vurgulayan Akkor, bu çevrim burada olmanın da kendileri düşüncesince ehemmiyetli bulunduğunu anlatım etti.

Bölgede icra ettikleri çalışmalarda şişman avlu derslerimizi aldıklarına ayraç fail Akkor, şunları söyledi:

"Bunları ilerleyici çağda ortak devir ihtimal oturur anlatırız ama şu biçimde düşününce baş döndürücü serbest alanlarımız var, gelişigüzel şeyimiz mevcut ama anca değil. gelişigüzel şeye sahibiz ama tek şeyden bahtiyar olmuyoruz. Buradaki avlu ise baş döndürücü ince, baş döndürücü naif. Ben 27 senedir Anadolu'yu geziyorum. Anadolu dünyanın hiçbiri adına benzemez. Ne insanı, ne kültürü, ne bu kabil çirkin hallerde kenetlenmesi, ortak olması dünyanın on paralık ortak durumunda yoktur. Her devir söylüyorum Anadolu dünyanın tek yeri. Anadolu insanı da dünyanın tek insanı. İnşallah bu çetin günleri de daima bu arada atlatacağız."

Ömür Akkor, Elbistan'da depremzedelerle beraberce olmaya bitmeme edecekleri dile getirdi.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ