USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Emekli öğretmen çift yaşamlarına düet bisikletle afiyet ve sevinç katıyor

Edirne'de emekli öğretmen çift, ilerleyici yaşlarına karşın tandemleriyle (iki nefis bisiklet) değişik illerdeki bisiklet festivallerine katılıyor. Bisikleti erişim uzlaştırıcı yerine da kullanan çift, bu sayede hayatlarına afiyet ve şenlik katıyor.

Emekli öğretmen çift yaşamlarına düet bisikletle afiyet ve sevinç katıyor
22-09-2022 13:03
Edirne

Bisikletle beşinci sınıf yıllarında tanışan 69 yaşındaki Tacettin Erişmiş, o vakitten buyana bisikletten kopmadı. 2006 senesinde emekli olduktan sonradan dü tekerlekliye hâlâ baş döndürücü devir ayıran Erişmiş, çıkmış bulunduğu derinlemesine soluklu turlarda benzeri evde bekâr kalmasın sanarak onu da bisiklete motivasyon etti.

Eşiyle tandem kullanmaya süregelen 68 yaşındaki Nezaket Erişmiş, eşinin 60 salname bisiklet tutkusuna eş oldu.

Edirne Bisiklet Gençlik Spor Kulübü Derneği (EBİS) üyesi bulunan Erişmiş çifti, tandem kullanmaya başladığı günden bu yana sağlam baş döndürücü bisiklet festivaline katıldı.

Emekliliklerinin en elleme günlerini bisiklet sürerek canlı Erişmiş çifti, dü tekerlekliyi hem muvasala tıpkı zamanda spor gayeli kullanıyor.

Tacettin Erişmiş, AA muhabirine, bisiklet sürmenin kendisi düşüncesince müşterek çığır tarzı bulunduğunu söyledi.

Küçük yaşlarda bisiklet sürmeye başladığını tabir fail Erişmiş, "4'üncü sınıfa giderken dayımın Almanya'dan getirmiş bulunduğu müşterek bisikleti vardı, evvel el ona bindim. Ondan sonradan bırakamadım. Daha ahir senelerde öğretmen okuluna gittiğim devir babam, sınıfı mürur hediyesi şekilde bisiklet aldı. Öyle bitmeme fail müşterek ihtiras benim için." dedi.

Bir müddet motor de kullandığını tamlayan Erişmiş, emekli olduktan sonradan bisiklet istimal alışkanlığını hâlâ da ilerlettiğini üyesi bulunduğu EBİS ile dünya içi ve haricinde nice organizasyona katıldığını tabir etti.

"Biz sopa kullanıyoruz, sen hâlâ bisiklet kullanıyorsun"

Erişmiş, çıkmış bulunduğu bisiklet turlarında sahn arkadaşını geride tutmak düşüncesince tandem kullanmaya başladıklarını dile getirdi.

Yaşamın değme dalında bulunduğu kabilinden bisiklet kullanırken de baş başa olduklarını özetleyen Erişmiş, şunları kaydetti:

"Eşim evde bekâr kalıyordu. Onu kırmamak ve bekâr tutmak hesabına çift şahsiyet tandem almaya değişmeyen verdim. Kulübümüzün başkanı da tandem kullanıyordu, o bizlere az buçuk ibret verdi. Biz de tandem kullanmayı hâlâ sonradan geliştirdik. Eşimle Düzce, Eskişehir, Balıkesir ve Kırklareli'nde bisiklet festivallerine katıldık. Bizi görenler 'sizleri canı candan kutlama kartı ediyoruz', 'gayet iyisiniz, ne bahtiyar size' niteleyerek onurlandırıyorlar. Bizim de hoşumuza gidiyor. Bunun indinde sağlığımız da baş döndürücü yerinde. Eşimle baş başa göt ağrısı, işaret ağrısı hepsini unuttuk."

Bisiklet sürmeyi yaşama benzeten Erişmiş, "Bisiklette durduğun an düşersin. Hayatta da durduğun an düşersin. Onun düşüncesince bisiklet, yaşama dü elle alışmak gibidir. Yaş bakımından kendimi elleme hissediyorum. Bazı arkadaşlarımız 'biz sopa kullanıyoruz, sen hâlâ bisiklet kullanıyorsun' diyorlar. İşte hareketliliğin yararları bunlar, ne bahtiyar bisiklet sevenlere ve bisiklet dostu olanlara." dedi.

Erişmiş, tandem bisikletin yegâne şahsiyet bisiklete mucibince farklılıkları bulunduğunu ve 47 salname evliliklerindeki uyumu tandem bisiklet sürerken bitmeme ettirdiklerini tabir etti.

Eşiyle bisiklet kullanmaya başlayınca yaşamın hâlâ elleme bulunduğunu vurgulayan Erişmiş, "Eve geldiğimizde o da bahtiyar oluyor. Ama yegâne şahsiyet bisikletle gittiğim devir 'nerelere gittiniz, neler yaptınız' sanarak soruyor. Ama ikimiz bire müşterek anda bisiklet sürdüğümüz devir baş döndürücü bahtiyar oluyoruz ve evdeki dirlik artıyor." sanarak konuştu.

"Bisiklet insanı gençleştiriyor"

Nezaket Erişmiş ise bisiklet sürmeye başladıktan sonradan kilogram verdiğini ve rahatsızlıklarının azaldığını söyledi.

Bisikletin hayatlarına gösteriş kattığını dile getiren Erişmiş, "Tandemle değme devir birlikteyiz. Eşim yegâne bisiklet kullandığında ego evde bekâr kalıyordum, canım sıkılıyordu. Şimdi beraberiz, değme yere bu arada gidip bu arada geliyoruz. 5 yıldan buyana tandem bisiklet kullanıyoruz. Bisiklet sürmekten afiyet alıyorum. Bisiklet yardımıyla kilogram verdim. Nereye gidecek olsak bisikletle gidiyoruz. Bisiklet insanı gençleştiriyor." ifadelerini kullandı.

Erişmiş, bisiklet kullanmanın yaşı olmadığını vurgulayarak, olanağı bulunan her insana bisiklet laden tavsiyesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ