USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Engelli kızı düşüncesince çıkmış olduğu yolda spor kulübü kurdu

Ev hanımı, 3 bebek anası bulunan Gonca İlerisoy, sema engelli kızını sosyalleşmesini getirmek düşüncesince badmintona yönlendirdi. İlerisoy, öteki evlatların da yararlanması düşüncesince birlikte spor kulübü kurdu

Engelli kızı düşüncesince çıkmış olduğu yolda spor kulübü kurdu
22-12-2021 11:44
Ankara

Ankara'da 3 bebek anası ev hanımı Gonca İlerisoy, işitme engelli kızının sosyalleşmesi düşüncesince yönlendirdiği badmintondan öbür evlatların da yararlanması düşüncesince spor kulübü kurdu.

Gonca İlerisoy, çocukluk çağında vahşet çekici ve arkadaşları kabilinden dışlanan 18 yaşındaki sema engelli kızını topluma vermek ve sosyalleşmesini gelmek düşüncesince arayışa girdi. Bu süreçte badmintonu keşfeden ve kızının bu bölgede ilerlemesini sağlayıcı İlerisoy, imdi sonraları öbür engelli evlatları da spora isteklendirme geçirmek neredeyse Salyangoz Doğa ve Spor Kulübü Derneği'ni kurdu.

Derneğin emekleri üzerine AA muhabirine bilgelik verici İlerisoy, kızı İlayda'nın önceki spora başladığında ailesinden nice kişinin, "İşitme engelli müşterek bebek spor yapsa ne olacak, yapmasa ne olacak?" söylediğini bildirdi. Bunu söyleyenlere "Çocuğum spor yapmazsa ne yapacak?" laflarıyla yanıt verdiğini aktaran İlerisoy, imdi sonraları kızı ile düzen bağı müşterek biçimde çalışmaya başladıklarını söyledi. İlerisoy, "İnsanların olumsuz yorumları, beni imdi baş döndürücü kamçıladı, pes etmedim, etmeyeceğim de. O zaman, onları dinleseydim benim kızım bugün ulusal grup forması giyip iklim haricinde ülkemizi anabolizma edemeyecekti." dedi.

Kızı İlayda'nın olimpiyatlara eklenmek düşüncesince hazırlandığını tamlayan İlerisoy, şöyleki bitmeme etti:

"Bunun müşterek proses olduğunun, verilmesi müstelzim müşterek himmet bulunduğunu farkındayım. Spor, çocuğumu sosyalleştirdi, dost etrafı edindi, genel ağ ortamından sıyrıldı, bilfarz toplumsal medyada kestirmece 3 bin takip edeni varken deminden imdi seçici olmaya başladı. Kendisine hayır olabilecek kişilerle eşlik geçirmek istiyor. Bu benim düşüncesince en şişman ödül. Başka evlatları da bu spora irsal etmeye başladık. 'Çocuklar bu kanaldan baş döndürücü dobra yürüyebiliyorlar, dobra işler başarabiliyorlar. O devir kılıç bunu derneğe dökelim, müşterek pakt biçimine getirelim.' dedik. Kulüp işine de girmemiz hakeza oldu. İşitme engelli fertler de derneğimizden parasız yararlanacak."

İlerisoy, engelli evladı bulunan ailelere şu tavsiyelerde bulundu:

"Ailelere mesajım şu; evlatların mutluluğu düşüncesince kılıç müşterek yola çıktıysak banko ilkin onların bahtiyar olabileceği meydan bulunması lazım. Bunu sporla sanatla müzikle yapabilir. Bir çocuğun ne müşterek şeye kabiliyeti vardır, aileler pes etmesin. 'Çocuğum engelli' deyip kenarda oturtmasın. Çocuk bizim çocuğumuz, en baş döndürücü mücadeleyi verici eş kazanır. İşitme Engelliler Spor Federasyonu'muzun desteği bizim düşüncesince baş döndürücü kıymetli, devletimizden de herhangi müşterek bölgede engelliye dokunan, erişebilir müşterek sahn istiyoruz."

Hedefinin olimpiyatlarda madalya düzeltmek bulunduğunu tamlayan İlayda ise "Spor yaparken mutluyum. Hayalim bulunan şampiyona inşallah bana baht olur. Hedefim, kavi bulunduğu düşüncesince baş döndürücü düzen bağı çalışmam lazım." ifadelerini kullandı.

"Oğlum baş döndürücü mutlu, kendine itimatı adına geldi"

Dernek üyelerinden Güler Haliloğlu ise sema engelli oğlu Bilal'in beşinci sınıf sürecinde gövde eğitimi dersinde baş döndürücü canlı olamadığını aktardı.

Kafasında implant bulunduğu düşüncesince Bilal'in korunarak rüştiye çağlarına gelebildiğini özetleyen Haliloğlu, şunları kaydetti:

"Ben de toplumsal medyadan Gonca kadını izlem ediyorum, Kastamonu'da İlayda'nın adım aldığını ve implantlı evlatların badminton sporcusu bulunduğunu gördüm. Gonca kadınla iletişime geçtim, oğlumun durumundan bahsettim. Ankara'ya geldiğimizde Erkan hocamızla görüştürdü ve Bilal kestirmece 2 senedir bu sporu yapıyor. Şampiyonalarda dereceler aldı. Oğlum baş döndürücü mutlu, kendine bulunan itimatı adına geldi."

İlayda'nın antrenörü Erkan Özkan da sema engelli çocukları, topluma kazandırmayı amaçladıklarını söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ