USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Evi yanan aile devletin sevecenlik tarafından yunak yuvaya kavuştu

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde müşterek müddet evvel çıkan yangında evleri kullanılamaz bir vaziyete mevrut ana ile alevlerin ve dip dumanın arasından kurtardığı 4 çocuğu, ağır sabık şita mevsiminde yerleştirildikleri ısıdam yuvalarında bahtiyar müşterek dirim sürdürüyor

Evi yanan aile devletin sevecenlik tarafından yunak yuvaya kavuştu
01-12-2021 12:56
Ağrı

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde müşterek müddet önceki tün çıkan yangında yegâne eğik bağımsız evleri kullanılamaz bir vaziyete mevrut ana ile alevlerin ve dip dumanın arasından kurtardığı 4 çocuğu, kaymakamlıkça onarılıp amade bir vaziyete getirilen lojmana yerleştirildi.

İsaağa Mahallesi’nde canlı 33 yaşındaki Ayşe Işık, koşa evlatları Yiğit, Sami (12) ve Esma (10) ile 6 yaşındaki Rabia’nın yaşadıkları bağımsız evde, 25 Kasım Perşembe haset tün saatlerde yalıtım kablolarındaki yalıtım kontağından ötürü yangın çıktı.

Eşi gurbette etkin ana Işık, uyuduğu tam yangını ayırt ederek çocuklarını dirilik havliyle dışarıya çıkarıp yangının söndürülmesi düşüncesince komşularından iane istedi.

Komşularının hali bildirmesiyle fenomen adına mevrut itfaiye aracı aracı ekipleri, yangını söndürdü.

Evleri kullanılamaz bir vaziyete mevrut ve eşyaları yanan ana ve çocukları, geceyi komşularında geçirdi.

Ailenin durumundan bilgili bulunan Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı da yangın sahasına gitti, aileyle görüştü.

"Geçmiş olsun" dileklerini ileten Balcı, aileye devletin gelişigüzel devir yanlarında olacağını söyledi.

Bu kapsamda, yersiz şehremaneti lojman, gelişigüzel şeyiyle kullanıma amade bir vaziyete getirildi.

"Kara kış" devletin şefkatlilik aracılığıyla henüz yunak geçecek

Havaların soğuduğu şita günlerinde devletin şefkatlilik aracılığıyla yunak yuvalarına munsap aile, Balcı çeşidinden acemi evlerinde görüşme edildi.

Evde çocuklarla yakından ilgilenen Balcı, ana ve yangın sonrası gurbetten mevrut benzeri Dinçer Işık ile lakırtı etti.

Balcı başkaca kendisinden meslek üniforması, çiftteker ve giysi talip evlatların isteğini adına getirip onları sevindirdi.

Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Balcı, AA muhabirine, yangında Işık ailesinin evinin kullanılamaz bir vaziyete gelmesinin dirilik sıkıcı bulunduğunu söyledi.

İlk andan bu yana ailenin indinde olduklarını dile getiren Balcı, “Allah canlarını korumuş fakat eşyaları yanmıştı. Diyadin’de kiralık ev bulma sıkıntımız bulunduğu düşüncesince şehremaneti lojmanlarımızda yersiz bulunan müşterek daireyi dayayıp döşedik. Bu soğukta çocuklarımızı açıkta bırakmadık. Belediye lojmanlarımız termal suyla ısınmış bulunduğu düşüncesince de avantajlıydı. Ailemizi bu eve yerleştirdik ve en azından dışarıda kalmamış oldular.” niteleyerek konuştu.

Balcı, ilçedeki başka gerekseme sahiplerinin bulunduğu üzere bu ailenin de indinde olmaya bitmeme edeceklerini, devletin şefkatlilik elinin her insana uzatıldığını anlatım etti.

Ailenin halis muhlis gereksinimlerini şehremaneti karşılayacak

Kısa müddette aileyi yunak eve kavuşturmanın sevincini yaşadıklarını vurgulayan Balcı, “Ailenin halis muhlis harcamalarını Diyadin Belediyesi karşılayacak. 4 çocuğumuzun okumasına da araştırma görevlisi olacağız. Aileden uğur boncuğu icar bedeli alınmayacak. Devletimiz mevcut olsun. Devletimiz bizlere bu olanakları sundukça tığ Diyadin halkına seferber edeceğiz." dedi.

Anne Ayşe Işık ise evleri yandığı düşüncesince üzüldüklerini fakat devletin desteği ile yerleştikleri evde çocuklarıyla bahtiyar olduklarını belirtti.

Yangına yer veren Dinçler, şunları kaydetti:

"Saat 21.45 sıralarıyla, evlatların bütünü uyumuştu. Ben de televizyonu kapatıp yatağa girdim. Yaklaşık 15 dakika uyudum ve çabucak uyandığımda gelişigüzel yan dumandı. Odalardaki kapıların arasından acı geliyordu. Her yan elinin körü bulunduğu düşüncesince delik gözü görmüyordu. Yanımda uyur çocuğumu uyandırdım 'anne ne yapalım' niteleyerek panikledi. Ben de 'hemen evlatları çıkartalım' dedim. Diğer 3 çocuğum da uykudaydı. Çocuklarımı cidar çetince dışarıya çıkarttım. Çocuklarımı 2 dakika henüz geç çıkartsaydım doğrusu aşırı çirkin şeyler olurdu. 5 dakika henüz geç uyansaydım hiçbirimiz oradan salim kurtulamazdı."

"Bu kar, şita gününde çocuklar dışarıdaydı"

Işık, çocuklarını evden çıkarıp komşularına bilgi verdiğini fakat alevlerin çelimsiz müddette evi sarması yüzünden kimsenin içeriye giremediğini söyledi.

Kaymakam Balcı'nın kendilerine iri dayanak verdiğini, devlete gönül borçlusu olduklarını dile getiren Işık, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Yangın çıkan evimiz girilecek üzere değildi, doğrusu gelişigüzel tarafı çakım sarmıştı. Sonra itfaiye aracı aracı geldi ve komşular da iane yazar yangını söndürdü. Ev, eşyalar, yataklar ve evlatların giysisi bütünü kullanılamaz bir vaziyete geldi. Zaten yataktan fırlayarak çıktık. Kaymakam Bey yangın sonrası eve geldi. Bize lojmanda başımızı sokacak dairenin indinde kayıt verdiler. Bu evde gelişigüzel obje var. Çocukların yatağı, yerleşme grubu, göstergeç ve başka eşyaları bizlere aldılar. Bu kar şita gününde çocuklar dışarıdaydı, elbette ki bahtiyar oldum. Kaymakamımız ve devletimize aşırı teşekkürname ediyorum. Allah onlardan razı olsun."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ