USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Futbol hakemi çift, kadın hakem sayısının artmasını istiyor

Ankara bölgesi hakemlerinden FIFA kokartlı Gamze Durmuş Pakkan, kadın hakem sayısının artmasını istiyor.

Futbol hakemi çift, kadın hakem sayısının artmasını istiyor
08-03-2022 11:58
Ankara

Gamze Durmuş Pakkan, lisede idman meydana getirdiği tam müşterek hakemin namına bu mesleği önermesi hesabına kursa başvurdu.

Kursta kalburüstü bulunan Pakkan, 2013'te hakem şekilde görevine başladı.

Spora ast liglerde ayak topu oynayarak başlamış bulunan benzeri Burak Pakkan ise üniversiteye gittiği düşüncesince futbolu çoğaltmak durumunda kaldı.

Bir müddet sonraları baştan futbolun süresince edinmek talip ve yargıcılık kursuna eklenen Pakkan, 2009'da hakem şekilde göreve başladı.

Spor Toto 1. Lig'in 4. haftasındaki MKE Ankaragücü ile Gençlerbirliği ortada 12 Eylül 2021'de oynanan maçta fariza düzlük Burak Pakkan-Gamze Durmuş Pakkan, baş başa karşılaşma yönetmen önceki evli koşa şekilde tarihe geçmişti.

"Hakemliğimin önceki vakitleri ne yaptığını bilici ancak öz itimatı kem müşterek Gamze vardı"

Gamze Durmuş Pakkan, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, hakemlikte benimsenmenin müşterek kadın düşüncesince dayanıklı müşterek proses olduğuna dikkati çekti.

Kadın şekilde kendisini açıklamak düşüncesince dü kere savaş ettiğini dile getiren Pakkan, şu ifadeleri kullandı:

"Kadın hakem sayısının artmasını isterim. Türk hanımları şekilde bu zorlukları aşabilecek karakterdeyiz. Bölgesel acemi ligde fariza aldığımda MHK, kadın hakemler düşüncesince koca hakemlerin koştuğu dereceyi temel düzlük müşterek koşun düzenlemişti. Bu imtihanı güzeşte yegâne hakemdim. Bu başarımdan çevre hevesli ligde pik atamışlardı. İlk hevesli maçım bulunduğu düşüncesince heyecanlanmıştım. Hakemliğin önceki vakitleri ne yaptığını bilici ancak öz itimatı elan kem müşterek Gamze vardı. Şu anda o anıları gülümseyerek hatırlıyorum. Şimdi karşılaşma yönetirken elan rahatım. Ayrıca kadın hakem şekilde kadın-erkek ayrımı şekilde sahada uğur boncuğu ayırt görmüyorum. mühim bulunan aldığımız eğitimleri sahada uygulamak. Önümüzdeki vakaları görüp elleme müşterek kıymetlendirme yapmış olup değişmeyen vermeyi hedefliyoruz. Erkeklerin müsabakalarının yegâne farkı elan aceleci oynandığı düşüncesince fiziki şekilde elan anık olmanız gerekiyor."

Gamze Durmuş Pakkan, bu işe önceden hakem müşterek benzeri olacağını düşünmediğini vurgulayarak, "Tabii Burak'ı tanıyana denli bu düşünceydim. Bu mevzuda aşırı şanslıyım. Doğru kişiyle akilane evliliği yaşıyorum. Olumlu yanlarını görür görmez şu an 'iyi ki eşim hakem' diyorum." niteleyerek konuştu.

"Yanlışı ve gerçeği tartarak evde kararları eş alıyoruz"

Eşinin hakem olmasının avantajlarından bahseden Pakkan, "Burak da ego de hakemiz. Yanlışı ve gerçeği tartarak evde kararları eş alıyoruz. Hakem herhangi müşterek devir akilane değişmeyen vermeye çalışır. Hakem şekilde tığ de hayatımızdaki kararları akilane vermeye çalışıyoruz." dedi.

Gamze Durmuş Pakkan, bu arada çıktıkları maçı "unutulmayacak anı" şekilde tanım ederek, şunları kaydetti:

"Hayatımızın ehemmiyetli müşterek bölümünde yadigâr şekilde yerini alacak. Eşime karşılaşma bildirme edildikten sonraları 4. hakemin ego olduğumu söyleyince şaşırdık. Sonra kendimizi kampa aldık ve hazırlığımızı yaptık. Maça çıktık. Maç sırasında Burak'a baktığımda o anın gerçekliğini hissettim. İkimiz de sahada olunca 'güzel müşterek karşılaşma geçirelim' niteleyerek afsun ettik bununla beraberinde pik derişik olduk."

Evli değilken de bu arada karşılaşma yönetmişler

Burak Pakkan, önceki hevesli müsabakasına 3. Lig'de çıktığını belirterek, "O devir karşılaşma tebligatını aldığımda coşkudan habbe içerisinde duramadım. Tarihi üstelik unutmuyorum. Gerçekten aşırı motive oldum. İlk 10 dakika aşırı stresli ve heyecanlıydım. 10. dakikadan sonraları maçı şen müşterek halde yönettim." halinde konuştu.

Eşi Gamze Durmuş Pakkan ile muarefe öyküsünü özetleyen Burak Pakkan, şöyleki bitmeme etti:

"Antrenmanlarda birbirimizi görüyorduk ancak uğur boncuğu etkileşim olmamıştı. 2017'de bekarken ölçülü hakem şekilde çıktığım maçta Gamze Hanım da 4. hakem şekilde fariza yapmıştı. Daha sonraları 2018'de aramızda müşterek şeyler oluşmaya başladı. Daha sonraları da evlendik. Eşimle ayrımsız rolü yapmanın avantajları var. Birlikte vakalara elan hevesli bakıyoruz. Antrenman, tagaddi ve istirahat hikayelerinde bana aşırı araştırma görevlisi oluyor. Birbirimize hakem eğitimi dair dayanaklık etmek oluyoruz. Birlikte önceki Ankaragücü-Gençlerbirliği maçına çıktık. İlk tebligatı gördüğümüzde beye şaşırdık. Diğer maçlara nite hazırlanıyorsak, bu pik da anca hazırlandık. Bizim düşüncesince elleme müşterek hatırat oldu."

Maçların 90 dakika göründüğünü ancak uğur boncuğu hakem düşüncesince müşterek maçın 90 dakika olmadığını aktaran Pakkan, "Bu maçın ilanından maçın bitimine denli müşterek süreç. İlk bildirim ulaştığında kendinizi kampa alıyorsunuz. Antrenman ve tagaddi düzenini ayarlıyoruz. Eşimle benim maçlarımın analizini yapıyoruz. Neyi elan elleme yapabilirim niteleyerek konuşuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ