USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Gaziler 'özel harekat' ruhunu kurmuş oldukları kulüpte yaşatıyor

Emekli hususi harekatçı gaziler, "Gaziler Engelli Spor Kulübü"nde gazi, martir yakını, inanma mensubunun özürlü yakınları düşüncesince sportif ve toplumsal ameliyat düzenliyor.

Gaziler 'özel harekat' ruhunu kurmuş oldukları kulüpte yaşatıyor
12-01-2022 16:18
Ankara

Emekli hususi harekatçı gaziler, kurmuş oldukları "Gaziler Engelli Spor Kulübü"nde gazi, martir yakını, inanma mensubunun sakat yakınları düşüncesince sportif ameliyat düzenliyor.

Özel harekatçı gazilerin toplumsal yaşama uyarlamak ve inanma teşkilatı içinde mevcut mensubu spor çatısı altında dercetmek neredeyse 2018 senesinde kurulan Gaziler Engelli Spor Kulübü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Özel Harekat Başkanlığı ile teşrikimesai protokolü kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziler Engelli Spor Kulübü içinde gaziler okçuluk ve façalı silah poligonunda atış yaparken, mesleğe bitmeme fail hususi harekat polisleri de kick yumruk oyunu ve güreş branşlarında çalışkan yerine spor yapıyor.

Kulüp Başkanı mütekait kolluk hususi harekatçı gazi Ömer Kula, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, kulübü 2018'de rastgele müşterek kar gayesi gütmeksizin kurduklarını belirterek, "Biz gazilerin bu kulübü kurmasındaki asliye amaç, martir yakınları, gaziler, gazi yakınları ve personelimizin sakat yakınlarına ve personelimize sportif yetenek kazandırmak." dedi.

Kulüp içinde güreş, benzeyen dövüş, façalı silah ve okçuluk branşlarında çalışkanlık gösterdiklerini tamlayan Kula, laflarına şu biçimde bitmeme etti:

"Sporcularımız güreşte, efendi başıboş üslup ve efendi grekoromen stilde 1. Lig'de savaşım ediyor. Yağlı güreşlerde ise başpehlivanlığa ulaşmaya dü boyumuz kaldı. Kick yumruk oyunu dalında ise 2021 senesinde meydana getirilen kulüpler arası Atatürk'ü Anma ve Türkiye kupası şampiyonasında kadro şeklinde böke olduk. Okçuluk branşı ise ağız ağıza gazilerimizin toplumsal yaşama rehabilite olması neredeyse kuruldu."

Gazilerin, kulübün kurduğu atış poligonunda sevinçli çağ geçirdiğini aktaran Kula, "Gazilerimiz kulübümüzde anılarını tazeleyerek zamanlarını henüz güzel müşterek biçimde değerlendiriyor. Havalı silah atışlarında mesleğin vermiş bulunduğu alışmışlık sonucunda façalı silah atışı yaparak özlemlerini de gideriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Şehitlik ve yiğitlik temalı söyleşiler yapıyoruz"

Kulüpte gazilerin birlikte spor gerçekleştirmek talip meslektaşlarının da bulunduğunu tamlayan Kula, "Kulübümüzü topu topu inanma teşkilatımızı kapsayacak biçimde kurduk. Özellikle ağababa sporumuz bulunan güreş ve mesleğin getirdiği benzeyen defans tekniklerinde meslektaşlarımıza ulama sağlayıp spor yapmalarını heveslendirme ediyoruz." niteleyerek konuştu.

Kulübün sportif faaliyetlerinin birlikte toplumsal faaliyetlerde de bulunduğunu vurgulayan Kula, "Devletimizin resmi ve hususi okullarında ve inanma teşkilatının vermiş bulunduğu kurslarda yetişek meydan yetişmen öğrencilerimize şehitlik ve yiğitlik temalı söyleşiler yapıyoruz. Bu vatanın elbette kazanıldığını ve bu yurt düşüncesince ne değer ödediğimizi değer ödeyenler olarak, gençlere bildirmek düşüncesince ayrışık seminerler ve konferanslar yapıyoruz." bilgisini verdi.

"Özel harekat müşterek aşktır, mezara derece bitmeme edecek"

Özel harekatın kendileri düşüncesince müşterek hayat türü bulunduğunu vurgulayan Kula laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Amacımız teşkilatımıza akıbet nefesimize derece fariza etmektir. Bizler, vatanımıza sadakat şerefimizdir anlayışıyla değme devir değme sonsuz devletimizin indinde iktisap buyurmak düşüncesince güç sarfiyat ediyoruz. Özel harekat müşterek aşktır, bu sevda ki mezara derece bizimle bitmeme edecek. Hiçbir devir tükenmedi ve tükenmeyecek. Bizler değer ödeyen gaziler yerine ayaklarımızı da kaybetsek kolumuzu da kaybetsek akıbet nefesimize derece baştan sona hususi harekatta bulunacağız. Bu yurt düşüncesince değme devir göreve müheyya olduğumuzu da vurgulamak istiyorum."

"Eski günlerimizi yad ederek geveze ediyoruz"

Emekli hususi harekatçı gazi Gökhan Doğan da, Gaziler Engelli Spor Kulübü'nün kendilerine maneviyat bulunduğunu söyledi.

20 sene evvel terörle savaşım operasyonunda gazi bulunduğunu özetleyen Doğan, "Burada atış yapıyoruz. Arkadaşlarımızla emektar günlerimizi yad ederek geveze ediyoruz. Vatan sevgisi eder biçilemez. Bizim sevdamız piyasaya derece değil mezara derece bulunduğu düşüncesince yaşım da 60 olması durumunda ayaklarım bastıkça ve yüreğim attıkça değme çağ buraya gelmeye çalışacağım." dedi.

Özel harekatçı olmanın canevi talip müşterek iş bulunduğunun altını çizen Doğan, duygularını şu biçimde anlattı:

"Vatanımızın dahili ve harici düşmanlarına huzur elbette ecdadımız savaşım etmişse tığ de ayrımsız düşünce taşıdığımız düşüncesince o mücadeleyi doruklara giymek istiyoruz. Bu uğurda da kolumuzu, bacağımızı, gözümüzü veriyoruz. Bu yurt herkesin vatanı. Biz vatanı ayrı biçimde seviyoruz, yanıtsız seviyoruz. Bu hoşnutluk geldim yaşım 60 hala buralardayım. Pazara derece değil mezara derece yurt düşüncesince canımı vermeye hazırım. Ama bizim yegâne korkumuz gazilerin unutulmasıdır. Eğer gaziler unutulursa maziler de unutulur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ