USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Gaziler 'özel harekat' ruhunu kurmuş oldukları kulüpte yaşatıyorlar

Emekli hususi harekatçı gaziler, "Gaziler Engelli Spor Kulübü"nde gazi, martir yakını, itimat çalışanının sakat yakınları düşüncesince sportif ve içtimai ameliyat düzenliyor.

Gaziler 'özel harekat' ruhunu kurmuş oldukları kulüpte yaşatıyorlar
12-01-2022 13:59
Ankara

Emekli hususi harekatçı gaziler, kurmuş oldukları "Gaziler Engelli Spor Kulübü"nde gazi, martir yakını, inanma mensubunun mânialı yakınları düşüncesince sportif ameliyat düzenliyor.

Özel harekatçı gazilerin içtimai yaşama uyarlamak ve inanma teşkilatı içinde mevcut çalışanı spor çatısı altında almak şartıyla 2018 senesinde kurulan Gaziler Engelli Spor Kulübü, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Özel Harekat Başkanlığı ile teşrikimesai protokolü kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Gaziler Engelli Spor Kulübü içinde gaziler okçuluk ve façalı silah poligonunda atış yaparken, mesleğe bitmeme fail hususi harekat polisleri de kick yumruk oyunu ve güreş branşlarında deli dolu namına spor yapıyor.

Kulüp Başkanı zahmetli manşet hususi harekatçı gazi Ömer Kula, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, kulübü 2018'de rastgele birlikte kar hedefi gütmeksizin kurduklarını belirterek, "Biz gazilerin bu kulübü kurmasındaki asliye amaç, martir yakınları, gaziler, gazi yakınları ve personelimizin mânialı yakınlarına ve personelimize sportif yetenek kazandırmak." dedi.

Kulüp içinde güreş, benzeyen dövüş, façalı silah ve okçuluk branşlarında çalışkanlık gösterdiklerini tamlayan Kula, laflarına şu biçimde bitmeme etti:

"Sporcularımız güreşte, kibar başıboş biçem ve kibar grekoromen stilde 1. Lig'de uğraş ediyor. Yağlı güreşlerde ise başpehlivanlığa ulaşmaya dü boyumuz kaldı. Kick yumruk oyunu dalında ise 2021 senesinde meydana getirilen kulüpler arası Atatürk'ü Anma ve Türkiye kupası şampiyonasında ekip şeklinde böke olduk. Okçuluk branşı ise ağız ağıza gazilerimizin içtimai yaşama rehabilite olması şartıyla kuruldu."

Gazilerin, kulübün kurduğu atış poligonunda dörtköşe sayaç geçirdiğini aktaran Kula, "Gazilerimiz kulübümüzde anılarını tazeleyerek zamanlarını elan güzel birlikte biçimde değerlendiriyor. Havalı silah atışlarında mesleğin vermiş bulunduğu alışkınlık sonucunda façalı silah atışı yaparak özlemlerini de gideriyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

"Şehitlik ve yiğitlik temalı söyleşiler yapıyoruz"

Kulüpte gazilerin indinde spor gerçekleştirmek talip meslektaşlarının da bulunduğunu tamlayan Kula, "Kulübümüzü tamamı inanma teşkilatımızı kapsayacak biçimde kurduk. Özellikle dede sporumuz bulunan güreş ve mesleğin getirdiği benzeyen defans tekniklerinde meslektaşlarımıza yardım sağlayıp spor yapmalarını isteklendirme ediyoruz." diyerek konuştu.

Kulübün sportif faaliyetlerinin indinde içtimai faaliyetlerde de bulunduğunu vurgulayan Kula, "Devletimizin resmi ve hususi okullarında ve inanma teşkilatının vermiş bulunduğu kurslarda terbiye meydan yetişmen öğrencilerimize şehitlik ve yiğitlik temalı söyleşiler yapıyoruz. Bu vatanın elbette kazanıldığını ve bu yurt düşüncesince ne değer ödediğimizi değer ödeyenler olarak, gençlere beyan geçirmek düşüncesince muhtelif seminerler ve konferanslar yapıyoruz." bilgisini verdi.

"Özel harekat birlikte aşktır, mezara derece bitmeme edecek"

Özel harekatın kendileri düşüncesince birlikte hayat türü bulunduğunu vurgulayan Kula laflarını şu biçimde sürdürdü:

"Amacımız teşkilatımıza akıbet nefesimize derece fariza etmektir. Bizler, vatanımıza sadakat şerefimizdir anlayışıyla rastgele devir rastgele sonsuz devletimizin indinde edinmek düşüncesince efor gider ediyoruz. Özel harekat birlikte aşktır, bu sevda ki mezara derece bizimle bitmeme edecek. Hiçbir devir tükenmedi ve tükenmeyecek. Bizler değer ödeyen gaziler namına ayaklarımızı da kaybetsek kolumuzu da kaybetsek akıbet nefesimize derece tamamıyla hususi harekatta bulunacağız. Bu yurt düşüncesince rastgele devir göreve müheyya olduğumuzu da vurgulamak istiyorum."

"Eski günlerimizi yad ederek lakırtı ediyoruz"

Emekli hususi harekatçı gazi Gökhan Doğan da, Gaziler Engelli Spor Kulübü'nün kendilerine maneviyat bulunduğunu söyledi.

20 sene evvel terörle uğraş operasyonunda gazi bulunduğunu özetleyen Doğan, "Burada atış yapıyoruz. Arkadaşlarımızla emektar günlerimizi yad ederek lakırtı ediyoruz. Vatan sevgisi fiyat biçilemez. Bizim sevdamız piyasaya derece değil mezara derece bulunduğu düşüncesince yaşım da 60 olması durumunda ayaklarım bastıkça ve yüreğim attıkça rastgele devir buraya gelmeye çalışacağım." dedi.

Özel harekatçı olmanın canevi talip birlikte iş bulunduğunun altını çizen Doğan, duygularını şu biçimde anlattı:

"Vatanımızın dahili ve harici düşmanlarına dirlik elbette ecdadımız uğraş etmişse tığ de bire birlikte akıl taşıdığımız düşüncesince o mücadeleyi doruklara çekmek istiyoruz. Bu uğurda da kolumuzu, bacağımızı, gözümüzü veriyoruz. Bu yurt her insanın vatanı. Biz vatanı ayrı biçimde seviyoruz, yanıtsız seviyoruz. Bu hoşnutluk geldim yaşım 60 hala buralardayım. Pazara derece değil mezara derece yurt düşüncesince canımı vermeye hazırım. Ama bizim birlikte tane korkumuz gazilerin unutulmasıdır. Eğer gaziler unutulursa maziler de unutulur."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ