USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kullanışlı ibret alarak yetişiyor

Düzce Üniversitesi (DÜ) Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde selektif okutulan rafting dersi meydan öğrenciler, nazari ve kılgısal eğitimlerle rafting antrenörü olma uğrunda evvel adımlarını atıyor.

Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kullanışlı ibret alarak yetişiyor
24-04-2022 13:04
Düzce
.w3-content { max-width: 100%; margin: auto;} .w3-tooltip, .w3-display-container {position: relative;} .w3-black, .w3-hover-black:hover { color: #fff!important; background-color: #000!important;} .w3-display-left { position: absolute; top: 50%; left: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(-0%,-50%);} .w3-display-right { position: absolute; top: 50%; right: 0%; transform: translate(0%,-50%);-ms-transform: translate(0%,-50%);} .w3-btn, .w3-button {-webkit-touch-callout: none;-webkit-user-select: none; -khtml-user-select: none;-moz-user-select: none; -ms-user-select: none;user-select: none;} .w3-btn, .w3-button {border: none;display: inline-block;outline: 0;padding: 8px 16px;vertical-align: middle;overflow: hidden;text-decoration: none;color: inherit;background-color: inherit;text-align: center;cursor: pointer;white-space: nowrap;}Geleceğin rafting antrenörleri Melen Çayı'nda kılgısal öğüt alarak yetişiyor

Türkiye'nin en ehemmiyetli rafting parkuruna sahip, yılda kısaca 200 bin evcil ve ecnebi turisti ağırlayan 16 kilometrelik Melen Çayı, Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümünde bu senenin ikinci zamanında selektif okutulan rafting dersi meydan öğrencilere ev sahipliği yapıyor.

DÜ Rektörlüğü ve Rafting Federasyonu iş donanmasında oluşturulan selektif derslere eklenmiş olan öğrenciler, federasyon kabilinden maruz kuramsal derslerimizi üniversitede, kılgısal derslerimizi ise Rafting Düzce İl Temsilcisi Birol Tepe'den Melen Çayı'nda alıyor.

Derslerin çalgılı çağanaklı geçmiş bulunduğu Melen Çayı'nda öğrenciler, bot şişirmekten kürek tutmaya, su üstündeki botun kontrolünden suya düşüldüğünde muhakkak davranılacağına müteveccih nice tecrübeyi yaşayarak öğreniyor.

Öğrencilere acemi birlikte dizge sektörü oluşturmak, rafting ulusal takımlarına yakut eğitimi almış antrenörler yetiştirmesi üzere oluşturulan rafting dersine 11 mektepli katılma sağlıyor.

"Federasyonumuz da bizlere gelişigüzel mevzuda asistan oluyor"

DÜ Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. İnci Karadenizli, AA muhabirine meydana getirdiği açıklamada, Düzce'nin nice natürel güzelliği içerisinde barındırdığını belirterek, öğrencilerin natür sporlarından faydalanması hesabına emek hasretmek yaptıklarını söyledi.

Karadenizli, ikinci zamanın başlangıcında 4. dershane öğrencilerine müteveccih rafting dersini selektif öğüt şekilde uygulamaya başladıklarını aktararak, "Öğrencilerimize çalıştırıcılık ve muallimlik dışında istihdam peydahlamak adına, ötede rafting dalında terbiye sağlayan antrenörler olabilmeleri düşüncesince bu dersi ayırmak istedik. Bundan ahir zamanlarda ise 1. sınıftan itibaren öğrencilerimize rafting dersini hasretmek istiyoruz. En kökeninden buyana Rafting Federasyonuyla koordineli halde çalışıyoruz." niteleyerek konuştu.

Öğrencilerin dersten afiyet aldığını dile getiren Karadenizli, "Hem öğüt şekilde alıyorlar hem öğreniyorlar aynı zamanda bunu dizge şekilde da yapabiliyorlar. Federasyonumuz da bizlere gelişigüzel mevzuda asistan oluyor. Birol Bey de burada Rafting İl Temsilcisi, sevap talebi yok. Üniversitemize de geriye evlatları alıp buraya sağlamak kalıyor." ifadelerini kullandı.

"Çok elleme birlikte soy sop geliyor"

Düzce Rafting İl Temsilcisi Tepe de darülfünun ve Rafting Federasyonu iş donanmasında başlatılan öğüt programına fahri dayanaklık etmek verdiklerini anlatarak, "Çok dobra birlikte proje. Türkiye'de derinliğine seneler sonradan rafting selektif öğüt şekilde işleniyor. Burada dersimizi kılgısal gösteriyoruz. Gençlerimize bu dersle inşallah dobra birlikte kere gösterebiliriz. Onlara bu mevzuda dokunup okullarını en dobra halde tamamlamalarına punt olup istihdamlarına ulama sağlayabilirsek ne bahtiyar bizlere." halinde konuştu.

Kendilerinin çekirdekten yetiştiğini ancak öğrencilerin hem kuramsal hem kılgısal terbiye aldığını tamlayan Tepe, şöyleki bitmeme etti:

"Arkadaşlarımız Spor Bilimleri okuyor ve eksiksiz eğitimlerini yeniden sona alıyorlar. Ayrıca bizimle tanışmaları da baş döndürücü şişman birlikte deneme zaten. Daha ilk ulusal grup antrenörlüğü de yaptım. Federasyonumuz bünyesindeki büyüklenme ve kuruluşlarla da birlikte arada çalışıyoruz. Onlar düşüncesince birlikte fırsat. Çok elleme birlikte soy sop geliyor. Hem okuyorlar hem öğreniyorlar aynı zamanda yaşıyorlar. Antrenörlük yönünde ve bilimsel niteliği olan şekilde baş döndürücü değerli gençlerimizin geldiğinin kadem sesleridir bunlar."

Seçmeli rafting dersi meydan Aleyna Coşkun ise dersi baş döndürücü sevdiklerini, eğitimin müfit bulunduğunu dile getirerek, "Bizim düşüncesince bellemek baş döndürücü önemli. Raftinge derece derece iptila saldım. Bizler burada öğreniyoruz, ötede tedris fırsatımız da oluyor. Burada kalırsam koşullar olursa bu bölgede yürütüm yapmayı banko düşünürüm. Eğitim aldığımız meydan çalıştırıcılık bulunduğu düşüncesince banko rafting dalında da çalıştırıcılık yapmış olup öğretmeyi düşünürüm." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ