USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Genç araştırı görevlisi bakir atığı hayat biçimi durumuna getirdi

Trabzon'da 27 yaşındaki İrem Karadeniz, yer kirliliğinin önüne devredilmek ve israfı mâni olmak düşüncesince kestirmece 5 aydır bakir atılmış prensibiyle hayatını sürdürüyor.

Genç araştırı görevlisi bakir atığı hayat biçimi durumuna getirdi
28-07-2022 14:06
Trabzon

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümü araştırı görevlisi İrem Karadeniz, izlediği müşterek videodan etkilenerek tahminî 5 ay evvel kullanılmamış atılan ilkesini hayat biçimi biçimine getirdi.

İhtiyacı haricinde alım satım yapmayan, poşet, plastik, kağıt kullanmayan, besin ve mertlik kabil günce esas gereksinimlerini açıkça verim satan yerlerden, indinde götürmüş olduğu çaput torbalar ve cıncık kaplarda satın meydan Karadeniz, evindeki kemirmek artıklarını da örgensel gübreye dönüştürüyor.

Restorana ve ya kafeye gittiğinde istisnai ahval haricinde kağıt, peçete, pipet, karton bardak kullanmayan Karadeniz'in evinden bu süreçte elden 4 plastik damacana kapağı ve jelatinleri, müşterek maske, beş altı giysi etiketi, ipi ve beş altı zerre kağıt parçası çıktı.

Karadeniz, ferdî alegori başladığı mücadelesini maşeri boyuta taşıyarak mekân kirliğinin ve israfın önüne geçmeyi amaçlıyor.

"Tek kullanımlık ürünleri ve ambalajlanmış ürünleri hayatımdan çıkardım"

Karadeniz, AA muhabirine, küçüklüğünden itibaren annesinin kendisini çevreye gönül rahatlığı duygulu ve kırılan yetiştirdiğini belirterek, 5 sene evvel internette izlediği müşterek maşeri iletişim araçları fenomeninin videosundan sonraları çevreye gönül rahatlığı mevcud farkındalığını eyleme geçirmeye değişmeyen verdiğini söyledi.

İlk alegori paketli verim tüketimini ağır miktarda azalttığını, ağılı muhtevalı kimyasalları vazgeçme etmeye başladığını, 4 aydır da nazar boncuğu plastik muhtevalı verim satın almadığını dile getiren Karadeniz, "Kağıt kullanımını da savurganlık kaçınan derecede, iri seviyede azalttım, ister tanıdık hallerde kullanıyorum. Çok müşterek tomar kağıt, plastik kabil biricik kullanımlık ürünleri ve ambalajlanmış ürünleri hayatımdan çıkardım. Market alışverişim sınırlı oldu. Onun hesabına değişik metodları bulunan açıkça satılan ürünleri yeğleme etmeye başladım." sanarak konuştu.

Gıda ihtiyacını istikbal etmek düşüncesince evvel alacaklarını listelediğini, sonraları satın alacaklarına gereğince transfer gereçleri hazırladığını özetleyen Karadeniz, şöyleki bitmeme etti:

"Kendi torbalarım var, babamla dikmiştik. O torbalarla döşenmemiş tahıllar, aş kabil şeyleri alıyorum. Metal ve ya cıncık bulunan kapları et, zeytin, peynir kabil ürünleri kabul etmek düşüncesince yanımda götürüyorum. Markete ve ya belde gittiğimde biricik kullanımlık verim kullanmadığımı, ürünü zat kaplarıma kabul etmek istediğimi söylüyorum. Onlar da bana el ulağı oluyorlar. Açık satılan hububat ürünlerini de zat kaplarıma koyuyorum. Bu açıdan müspet tepkiler alıyorum esnaftan. Alışveriş boyutunun beraberinde zatî mertlik ürünleri boyutu da var. Bu bölgede gene plastik bulunan ürünleri kullanmıyorum. Katı şampuan kullanıyorum, sert deodorant kullanıyorum, tablet diş macunları kullanıyorum. Makyaj arıtmak düşüncesince cıncık kavanozlarda satılan makyaj tasfiye suları var. Makyaj materyali alegori da kırılan bulunan üreticilerin geliştirdiği, baştan kullanılabilir verim ve ambalajları kullanıyorum."

Karadeniz, biricik yaşamış olduğu evinde mutfakta kullandığı kemirmek malzemeleri ve artıklarını da değerlendirdiğini aktararak, bu atıkları da müşterek herke içinde kompost yöntemiyle örgensel gübreye dönüştürdüğünü kaydetti.

Kıyafet ihtiyacını karşılarken de baş döndürücü kırılan davrandığını vurgulayan Karadeniz, giysi alırken pamuklu ve ya keten bulunmasına ve plastik içermemesine özen ettiğini, eskiyen ve ya yıpranan giysileri beze, torbaya dönüştürdüğünü söyledi.

"Keyif aldığım müşterek proses bu, ego mutluyum"

Kendisine "böyle yaşamda olmak baş döndürücü zor" diyenler bulunduğunu fakat bu zorluğu müşterek bariyer değil, olayın müşterek parçası alegori gördüğünü tamlayan Karadeniz, "O külfet beni yıldıran değil tersine motive fail müşterek obje oluyor. 'Her şeyin müşterek zorluğu var.' sanarak bakıyorum. Zor olanı benimsemek önemli. Bu iradeye sahibim. Keyif aldığım müşterek proses bu, ego mutluyum." dedi.

Karadeniz, yaptığının ağır bulunduğunu dile getirenlerin beraberinde kendisini destekleyenlerin de bulunduğunu özetleyen Karadeniz, duygularını şöyleki aktardı:

"İç huzurum baş döndürücü henüz iyi, baş döndürücü dolgunca hissediyorum. Evden müşterek çöpün çıkmıyor olması baş döndürücü şen hissettiriyor. Çöp sonuçta, kirli, pis, tamamı duyulara seslenme eder. Onlar olmayınca henüz şen ve engellenmeyen hissediyorum. Ben de esasen 5 ay evvel haftada müşterek dü torba, ara esna günce müşterek testis gübür çıkarabiliyordum güçlükle demin o namevcut ve baş döndürücü rahatım. Herkes muhtemelen oranda, benim denli olmasa da müşterek şeylerini azaltıp çıkarlarını değiştirebilirler. Çöp çıkaranlara kızmıyorum. Bunun bilincinde olup eyleme tahvil etmek altın oluyor. Eyleme dönüştürenleri görür görmez henüz bahtiyar oluyorum."

Bu bölgede müşterek şeyler gerçekleştirmek isteyenlere de tavsiyelerde mevcut Karadeniz, her insanın maksadıyla küçük dokunuşlarla başlayabileceğini, günce yaşamda erkeklik organı kullanımını bırakabileceklerini, er bezi kullanımını sınırlandırabileceklerini, banyoda ve mutfakta kaba lifi kullanabileceklerini, su düşüncesince de cıncık şişe ve ya kırba yeğleme edebileceklerini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ