USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Genç futbolcu antrenman yaparken ölümden döndü

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde antrenman yaparken önsezi anne damarı yırtılan 24 yaşındaki futbolcu Mehmet Yıldırım, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik'in gerçekleştirdiği kalburüstü operasyonla

Genç futbolcu antrenman yaparken ölümden döndü
03-03-2022 14:05

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde canlı 24 yaşındaki Mehmet Yıldırım, antrenman icra ettiği tam rahatsızlanarak yere yığıldı. evvel Gölmarmara arkası sıra da Akhisar'a gönderme edilen dinç futbolcu şimdi daha sonra Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'ne gönderme edildi. Burada meydana getirilen incelemelerin arkası sıra elden ameliyata tahsil edilen Mehmet Yıldırım, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Kalp Ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik'in değerli operasyonuyla sağlığına baştan kavuşturuldu.

“Anevrizma aşırı kurnaz ortak hastalık”
Anevrizmanın aşırı kurnaz ortak çor bulunduğunu ve ayırt edilmesinin çelim olduğuna dikkati çekici MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik, hastanın yaşlarının dinç olması dolayısıyla hastalığının farkına varamadığını belirterek “Sporla ilgilenen gençlerimizin, doğumsal kendisine ortak bozuk para olup olmadığını idrak etmek düşüncesince kesinlikle esenlik taramalarından geçmelerinde şişman avantaj var. Bizim hastamız çalışkan spor oynayan ortak hastalanmış fakat maatteessüf kalpten çıkan anne damarlar anevrizmayla oynuyor. Bu aşırı sakıncalı ortak durumdur. Zaten antrenman yaparken yırık damarı. Bu hastaların yüzdelik 20'si hastaneye ulaştırılamadan ölüyor. Yüzde 30'u ise şifahane içinde ölüyor. Bu hastaların cerrahi müdahale ölüm payı riski de aşırı yüksek. Yüzde 75'lere denli varıyor ölüm oranı. Ve aşırı çabuk kalkmak gerekiyor” dedi.

Sporculara arama uyarısı
MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik, “Damar balonlaşması maatteessüf tek icmal vermiyor. Mutlaka bunun dobra ortak önsezi alışkanlık sisteminden en azından ekoyla kalpteki damarda başağrısı varmı namevcut mu kesinlikle değerlendirilmesi gerekiyor. Ondan sonradan spora gelmek sporcularımız düşüncesince ehemmiyet sunma ediyor” dedi.
Hastasıyla ait bilgelik sağlayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik, 24 yaşındaki hastanın ansız döş şikâyetiyle 2 ayrı hastaneye başvurduğunu şimdi daha sonra ise hastanelerin hastayı Manisa CBÜ'ye gönderme ettiklerini söyledi.
Prof. Dr. Tetik, “Hastamızın şimdi geçmiş başvurduğu hastanede meydana getirilen tetkiklerinde anne damarında yırtılma bulunduğu ayırt edilerek çabuk ortak halde hastanemize gönderildi. Burada yaptığımız yorum kararında hastanın kalpten çıkan anne damarında yırtılma bulunduğunu belirleme ettik. Ondan sonradan hastayı çabuk ortak halde hazırlayarak ameliyata aldık” dedi.

“Çok kurnaz ortak hastalık”
Anevrizmanın aşırı kurnaz ortak çor bulunduğunu ve ayırt edilmesinin çelim olduğuna dikkati çekici Prof. Dr. Tetik, hastanın yaşlarının dinç olması dolayısıyla hastalığının farkına varamadığını belirterek şunları söyledi: “Aslında şimdi başlangıçta kendisinde bu çor varmış. Anevrizma belirttiğim üzere aşırı kurnaz ortak hastalıktır. İçimizdeki ortak balondur ve tek icmal vermez. Tabi yaşlara mucibince değişiyor. Genç hastalarda tığ şimdi aşırı kalıtım bilimi faktörleri ön planda tutuyoruz. Asıl faktör onlar. İleri yaşta ise alışkanlık duvarının yaşlanmasına ilişkin kendisine ortaya çıkar.”

Sporculara ehemmiyetli uyarı
Sporla ilgilenen gençlere ehemmiyetli uyarılarda mevcut Tetik, “Sporla ilgilenen gençlerimizin, doğumsal kendisine ortak bozuk para olup olmadığını idrak etmek düşüncesince kesinlikle esenlik taramalarından geçmelerinde şişman avantaj var. Bizim hastamız çalışkan spor oynayan ortak hastalanmış fakat maatteessüf kalpten çıkan anne damarlar anevrizmayla oynuyor. Bu aşırı sakıncalı ortak durumdur. Zaten antrenman yaparken yırık damarı. Bu hastaların yüzdelik 20'si hastaneye ulaştırılamadan ölüyor. Yüzde 30'u ise şifahane içinde ölüyor. Bu hastaların cerrahi müdahale ölüm payı riski de aşırı yüksek. Yüzde 75'lere denli varıyor ölüm oranı. Ve aşırı çabuk kalkmak gerekiyor. Benim o güneş ameliyatım vardı. Ameliyatım sonlanır bitmez bu hastamızı ameliyata aldık ve saf huzurlu ortak halde kalpten çıkan anne damarını ve önsezi kapağını değiştirerek hastayı sağlığına kavuşturduk. Bu anlamda, 40 gözyaşı üstü sporcuları icap koroner önsezi rahatsızlıkları açısından gerekse de doğumsal kendisine oluşabilecek alışkanlık anevrizma açısından spor hekimlerinin kesinlikle değerlendirmeleri gerekiyor. Gençlerde ise bu hastamızda bulunduğu üzere anevrizmalı çor karşımıza çıkabiliyor. Damar balonlaşması maatteessüf tek icmal vermiyor. Mutlaka bunun dobra ortak önsezi alışkanlık sisteminden en azından ekoyla kalpteki damarda başağrısı varmı namevcut mu kesinlikle değerlendirilmesi gerekiyor. Ondan sonradan spora gelmek sporcularımız düşüncesince ehemmiyet sunma ediyor” niteleyerek konuştu.

“Onun yardımıyla baştan sağlığıma kavuştum”
Geçirdiği rahatsızlıkla ait mütekellim 24 yaşındaki futbolcu Mehmet Yıldırım ise, “Ben meraklı kendisine Gölmarmara Spor'da futbol oynuyorum. Rahatsızlandığım güneş antrenman yaparken ansızın göğsümde ortak dert hissettim. Daha geçmiş tek icmal vermedi. Hiçbir bilinçlilik hissetmedim bu vakte kadar. O güneş göğsümde dert hissettim. Nefesim kesildi. Tansiyonum düşmeye başladı. Kendimi yere bıraktım. Derin dip dem almaya başladım ve vücudum soğumaya başladı. Beni hastaneye götürdüler. Oradan da Akhisar'a gönderdiler. Akhisar'da buraya gönderme etti bizi. Ana damarımda yırtılma varmış. Hocalarım teşhisini koydu. Ondan sonradan ameliyata girdim ve aşırı şükür kurtuldum. Ömer Hocam saf olsun saf huzurlu bizi çıkardı ameliyattan. Onun yardımıyla baştan sağlığıma kavuştum” dedi.

“Mutlaka afiyet muayenesi olsunlar”
Futbol sallanmak talip şahıslara çağrıda mevcut Yıldırım, “Bu spora yönelmeden geçmiş kesinlikle afiyet muayenesi olsunlar. Futbol maçları başlamadan geçmiş kesinlikle gitsinler afiyet muayenesi olsunlar. Çok ağırbaşlı ortak iş bu. İnsan dünyasına para olabiliyor çünkü. Hepsine esenlik kontrollerinden geçmelerini kaynak ediyorum” niteleyerek sporculara uyarıda bulundu.

Sadık Cangel
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ