USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Giresunlu 69 yaşındaki Azime Dizdar köyünde fındık el işi tesisi kurdu

İşletme sahibi Azime Dizdar, ''Amacım köyümdeki şahıslara kip olmak, yaşadığım alana ulama arz etmek ve köyümün gelişimini sağlamak." dedi.

Giresunlu 69 yaşındaki Azime Dizdar köyünde fındık el işi tesisi kurdu
03-11-2021 11:50
Giresun

Giresun'da 69 yaşındaki müteşebbis Azime Dizdar, ailesinin ve köyünün eş muhtarının desteğiyle fındık kırma, sızgıt ve paketleme tesisi kurdu.

Merkeze ilişkin Kemaliye köyünde canlı Dizdar, birlikte süredir hayalini kurduğu tesisi, muhtarlığın da yardımıyla çelimsiz devir evvela faaliyete geçirdi.

Üç bebek anası Azime Dizdar, tahminî 250 bin liraya kurduğu tesiste ürettiği mamulleri "Azime Anne" markası ismi altında Türkiye'nin türlü illerine pazarlamaya başladı.

Dizdar, arzu fail çiftçilere fındık kırma, sızgıt ve paketleme hizmeti de veriyor.

"Ben birlikte ilki gerçekleştirdim"

Azime Dizdar, AA muhabirine, tahminî üç senedir hakeza birlikte tesisi ihdas hayalinin bulunduğunu söyledi.

Hayalini yapmak düşüncesince tetkikat yaptığını tamlayan Dizdar, oğlu Mustafa Dizdar ve Kemaliye Köyü Muhtarı Tülin Şahin'e bu fikrini aktardığını anlatım etti.

Dizdar, onların yardımıyla harekete geçtiğini dile getirerek, "Tesis düşüncesince kendime ilgilendiren birlikte bina vardı. Burayı baştan doğrudan geçirdik ve makineleri kurduk. Kısa birlikte müddet evvela de faaliyete geçirdik." dedi.

Fındık kırma, sızgıt ve paketleme makineleri yapım fail birlikte tanıdığından da düşünüm ve dayanaklık etmek aldığına dikkati çekici 4 torun sahibi Dizdar, böylecene köyü ve etrafında bu cins işletmeyi geçmiş kat kendisinin kurduğunun altını çizdi.

Dizdar, birlikte ilki gerçekleştirdiğini belirterek, "Amacım köyümdeki kişilere sağlam olmak, yaşadığım alana ulama arz etmek ve köyümün gelişimini sağlamak. Kadınlarımıza toy afak ayırmak en iri hayallerimden biri." sanarak konuştu.

Oğlunun ve muhtarın önerisiyle "Azime Anne" markasını oluşturduğunu da özetleyen Dizdar, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin türlü illerine ürünlerimizi pazarlamaya başladık. Henüz baş döndürücü çelimsiz birlikte müddet evvela kurulmasına karşın iri uyanıklık ile karşılaştık. Giresun bilhassa peyda etmek az daha Türkiye'nin türlü illerine ürünlerimi gönderiyorum. Yine gayrı üreticilerimize de fındıklarını istedikleri kabil kırma, sızgıt ve paketleme olanağı da sunuyorum."

Muhtar Şenel: "Azime Dizdar, burada baş döndürücü elleme birlikte örnek"

Kemaliye Köyü Muhtarı Tülin Şenel, muhtarlık adına köyün kalkınmasını getirmek amacıyla türlü planlar ve icraat yürüttüklerini söyledi.

Şenel, bu projelerden birinin de fındık kırma, sızgıt ve paketleme tesisi olduğuna ayraç ederek, "Azime annemiz, birlikte müddet evvela hakeza birlikte tesis ihdas fikriyle bana geldi. Benim de baş döndürücü hoşumuza gitti. Muhtarlık adına da sunduğumuz katkıyla hayalini gerçeğe dönüştürdük." dedi.

Azime Dizdar'ın hanımlara sağlam dokuma ettiğine dikkati çekici Şenel, şu şekilde bitmeme etti:

"Kadınlarımız kendilerine güvensin. İnanmak başarmanın yarısıdır. Kaç yaşlarında olurlarsa olsunlar neler yapabileceklerini, neleri başarabileceklerini elleme bilmeliler. Azime Dizdar, burada baş döndürücü elleme birlikte örnek."

Mustafa Dizdar: "Annemle alım çalım duyuyorum"

Azime Dizdar'ın oğlu Mustafa Dizdar ise anası ile alım çalım duyduğunu söyledi.

Annesine herhangi birlikte devir dayanaklık etmek bulunduğunu ve makineleri kullanmayı öğrettiğini özetleyen Dizdar, "Bu coğrafyanın anne ürünü fındık ancak istenildiği kabil değerlendirilemiyor. Herkes fındığını topluyor, satıyor. Başka da birlikte obje yapmıyor." sanarak konuştu.

Dizdar, annesinin fikrini kendileri ile paylaşmasının peşi sıra araştırı yaptıklarını dile getirerek, "Fındığımızı işleyerek satabileceğimize değişmeyen verdik. Bunun apayrı yerlerde de örnekleri var. Annem, ego ve muhtarımız el ele vererek bu tesisi kurduk. Burada fındık mamulleri üretiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Mustafa Dizdar, devletin bu cins tesislere ağır katkılar sunduğunu da belirterek, Kemaliye ve mekân köylerde bilhassa bayanların bu cins tesisler kurmalarına ulama getirmek amacıyla girişimlerde bulunacaklarını laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ