USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Göğüs ağrısı ile gittiği hastanede kalbinin yarısını kapladığı mahsus kitleden kurtuldu

İzmir'de darülfünun sınavına hazırlanmakta olan 17 yaşındaki Özenç Madenüs'ün kalbinin yarısını şamil 8 santim boyutundaki kitle, çabuk kişileştirme ve değerli belirgin önsezi ameliyatıyla çıkarıldı.

Göğüs ağrısı ile gittiği hastanede kalbinin yarısını kapladığı mahsus kitleden kurtuldu
24-11-2021 12:30
İzmir

Karşıyaka ilçesinde canlı Özenç Madenüs, ailesi kabilinden birlikte ay önceki döş ağrısı şikayeti ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldü.

Çocuk Kardiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Timur Meşe kabilinden muayenesi ve tetkikleri meydana getirilen dinç kızın kalbinin sol kulakçığında kitle belirleme edildi.

Çocuk Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Mustafa Karaçelik, bilirkişi etibba Çağatay Bilen ve Ömer Faruk Gülaştı, kitlenin duygu damarlarının dolaşımını durdurması yahut zerre kopması şeklinde sekte ihtimaline erinç Özenç Madenüs'ü aceleci ameliyata aldı.

Genç kızın kalbinin yarısını şamil 8 santimetrelik kitle, bariz duygu ameliyatıyla çıkarıldı.

Hastanede tedavisi tamamlanan Madenüs, taburcu edildi.

"Şans yapıtı yaşıyormuşum"

Özenç Madenüs, AA muhabirine, babası endamsız birlikte müddet önceki duygu krizi geçirdiği düşüncesince bu hastalığın belirtilerine erinç aşırı kırılan olduğunu, ailesine göğsünde dert bulunduğunu söyleyince de doğrudan hastaneye başvurduklarını belirtti.

Kalbinde birlikte kitle bulunduğunu öğrendiğinde korktuğunu özetleyen Madenüs, şöyleki konuştu:

"Çünkü şimdi önceki on paralık cerrahi müdahale olmadım. Bir de bariz duygu ameliyatına giriyorsunuz, riskli birlikte ameliyat. Hemen değişmeyen verebilmiş olmam dobra oldu. Ameliyattan sonradan yalnızca terzilik ağrılarım var. talih yapıtı yaşıyormuşum. Benim düşüncesince iri birlikte kader zira edebiyat hareketliydim. Kalbimdeki kitlenin aşırı kazalı bulunduğunu söylediler. Bir maaş rötarla da olsa darülfünun sınavına hazırlanmaya bitmeme edeceğim. İlk gayem ahbaplık fakültesi fakat gazeteci de edinmek isterim."

SBÜ İzmir Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meşe de gençlerdeki döş ağrılarının behemehâl hekimler kabilinden değerlendirilmesi icap ettiğini aktardı.

Tanının er konulduğunu, bu açıdan Özenç'i ak yazılı bulduklarını dile getiren Meşe, "Sol kulakçık içre ince iri birlikte kitleyi ayırt edince şaşırdık. Bu kitle kalbin hareketiyle sol karıncığa girmişti. Aciliyeti bulunduğu düşüncesince doğrudan dizi eylem sonucu aldık. Kitlenin iri olması ve sol karıncıkla kulakçık arasındaki kapakçıkla birlikle girip çıkması, ansız birlikte ahiret yolculuğu riski taşımış bulunduğu düşüncesince hızlıca değerlendirdik. Cerrahlarımız da kitleyi çıkardı. Kalbinde tek başağrısı kalmadı." niteleyerek konuştu.

Açık duygu ameliyatını karşılayıcı ekipte arazi düzlük Doç. Dr. Karaçelik de Özenç Madenüs'e aceleci birlikte biçimde kişileştirme konulduktan sonradan klinikteki dinç cerrahlarla ameliyatı gerçekleştirdiklerini anlattı.

Ameliyatın risklerini aileye anlattıklarını vurgulayan Karaçelik, bu büyüklükte kitlenin çocuklarda bulunmaz görüldüğünü belirterek, şunları söyledi:

"İyi kuşkulu kitle ince büyüktü, 8 santim çapında birlikte armut büyüklüğünde az şimdi kalbin yarısını kaplıyordu. Kalbin sol kısmını ağız ağıza doldurmuş ayrıca sol karıncığa akilane uzanan birlikte kitleydi. Normalde yetişkinlerde ayrım gördüğümüz kitlelerden şimdi büyüktü. Eğer kitle çıkartılmasaydı felce yahut kalbin dolaşımını durdurup ölüme etken olabilirdi. Bazı hastalar ve yakınları bu kimse duygu rahatsızlığı belirtilerini önemsemiyorlar, 'bu çeşit rahatsızlıklar strestendir' diyorlar. Burada ailenin duyarlılığı önemliydi."

Baba Harun Madenüs ise kızının sağlığına kavuştuğu düşüncesince aşırı bahtiyar olduklarını söyledi.

Teşhis ve ameliyatın aşırı aceleci gerçekleştiğini anlatım fail Madenüs, "Doktorlarımıza güvendik. evladımız hayatta. Doktorlarımız çocuğumuzun yaşantısına birlikte hayat şimdi kattılar." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ