USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Görme özürlü kanıt öğretmen, öğrenciler, aileler ve meslektaşlarına erke oluyor

Ankara'da 22 senedir ruhsal müşavir namına fariza fail İbrahim Elibal, okula acemi süregelen öğrencilerin velilerine müteveccih eğitimler düzenliyor.

Görme özürlü kanıt öğretmen, öğrenciler, aileler ve meslektaşlarına erke oluyor
23-11-2021 11:20
Ankara

Ankara'da 22 senedir psikolojik danışman yerine fariza işleyen müşahede sakat İbrahim Elibal, öğrenciler, öğretmenler ve ailelere kösemenlik ediyor.

Üniversitede okurken 1991'de müşahede yetisini kaybeden 50 yaşındaki Elibal, Ankara Üniversitesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünden yetkilendirilmiş oldu. Elibal, henüz sonraları Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Hayat Boyu Öğrenme ve Yetişkin Eğitimi Ana Bilim Dalı'nda efdal lisansını tamamladı.

Milli Eğitim Bakanlığında 2000'den buyana bilirkişi ruh bilimsel müşavir yerine etkin Elibal, 9 senedir da Kemal Yurtbilir hususi Eğitim Anaokulunda fariza yapıyor.

Öğrenci, iye ve meslektaşlarına kösemenlik etmenin mutluluğunu canlı Elibal, anaokuluna acemi süregelen öğrencilerin ailelerine müteveccih yetişek seminerleri düzenliyor.

Aynı sürede elektronik beyin formatör öğretmeni bulunan Elibal, evladı müşahede sakat bulunan aileler ve muhtelif kuruluşlardaki enformatik uzmanlarına, müşahede engellilerin kullandığı yazılımlara müteveccih erişilebilirlik seminerleri veriyor.

24 Kasım Öğretmenler Günü zımnında AA muhabirine mütekellim Elibal, fariza icra ettiği anaokulunda alışılagelen hareket yayınlayan öğrenciler ile hususi yetişek gereksinimli evlatların müşterek arada bulunduğu "tersine kaynaştırma" uygulamasının yapıldığını söyledi.

Anaokulunun en ehemmiyetli görevinin yasaklayıcı ve koruyan tedbirleri ikrar etmek bulunduğunu tamlayan Elibal, okula acemi kaydedilen evlatların velileriyle 10 yetişek semineri yaptıklarını bildirdi.

"Velilerimiz bundan aşırı hoşnut oluyorlar"

Elibal, seminerlerde, evlatların hareket dönemleri, fasile içi iletişim, haberleşme becerileri, husus bağımlılığıyla savaş ve eşeysel afiyet üzere konuların işlendiğini belirterek, şöyleki bitmeme etti:

"Anaokulundan ilkokula gidecek çocuklarımız oluyor. Onlara müteveccih velilerin ne cins hazırlıklar yapmaları gerektiğine, uygulayım bilimi bağımlılığı üstüne eğitimler veriyoruz. Tabii ki velilerimiz de bundan aşırı hoşnut oluyorlar. Hepsi de ikiz ikiz geliyorlar. Görme sakat olmam bu eğitimleri vermemde bana müşterek külfet yaşatmıyor. Çünkü uygulayım bilimi bundan sonraları ilerledi. Etkileşimli tahtalarla, kendimizin kullandığı hususi elektronik beyin ve çokbilmiş cihazlar yardımıyla bu eğitimleri aşırı şen velilerime sunabiliyorum."

Öğrencilerle de muhtelif oyunlar oynadıklarını ve etkinlikler yaptıklarını aktaran Elibal, "Çocuklar aşırı doğal. Çocuklar hatayı yahut hileyi on paralık ikrar etmiyorlar. Çocuklarla müşterek devir 'Sırtımda kimin eli var' oyununu oynuyorduk. Bu oyunda oynayan şahıslar ellerinin müşterek ferdin sırtında yukarı fazladan koyuyor. En üstte el kestirim edilmeye çalışıyor. Kimmiş niteleyerek bakayım dedim. Hiçbiri affetmedi, bakmama müsaade vermediler. Tekrar beni lavta yaptılar, yatırdılar. Aslında ego istesem de göremiyorum fakat dallar aşırı dürüstler. Bu mevzuda hatayı yahut hileyi ikrar etmiyorlar. Bu benim düşüncesince ehemmiyetli müşterek olaydı." ifadelerini kullandı.

"Her mektep seviyesindeki öğrenciye yetişek verip müşavirlik yaptım"

Elibal, cümle hayatında herhangi müşterek mektep seviyesindeki öğrenciye yetişek verdiğini yahut müşavirlik yaptığını dile getirerek, "Okulu çoğaltmak arzu edenler vardı, onlarla görüşmelerimizi yaparak okula kazandırdık. Yine öz müşavirlik yaptığım öğrencilerimle ayrı ayrı amme müesseselerinde karşılaşıyoruz. Geliyorlar 'Hocam' niteleyerek sarılıyorlar, esenleme veriyorlar. Bunlar bizlere aşırı iri talih veriyor." niteleyerek konuştu.

Çeşitli yetişek programları zımnında 62 ülkeye kimsenin katkısı olmaksızın gittiğini aktaran Elibal, şunları söyledi:

"Tabii ki hepsi üzere müşterek korku yaşıyorsun uçağa yahut vasıtaya binene kadar. İlgili ülkenin toprağına hamle attıktan sonraları emin olun herhangi müşterek şeyi unutup geride bırakıyorum. 'Buraya ego geldiysem, buradaki işlerimi de yapmış olup geriye dönerim' diyorum. Oradaki çalışmaların, yetişek materyallerinin görüntülerini dostlarımla velilerimle paylaşıyorum. Tabii ki bunlar alım çalım donör oluyor. Onlara da müşterek güdeleme deposu oluyor. Şöyle güdeleme deposu oluyor. Hocamız görmediği şekilde gidiyor, geliyor tığ de bunları yapabiliriz biçiminde müşterek güdeleme oluşuyor onlarda. Bu da elbette ki talih katıyor."

Elibal'ın azmi, velilerin beğenisini topluyor

Okuldaki dü öğrencinin anası ve mektep fasile donanması başkanı Fatma Ergen, çocuklarını okula atıf dair Elibal'ın velilerle icra ettiği toplantının aşırı tesiri bulunduğunu tabir etti.

Elibal ile iri kızının sınıfındaki iye toplantısında tanıştığını anlatarak, "Ben özellikle İbrahim hocanın müşahede sakat bulunduğunu ayırt etmedim, okulun çıkışında ayırt ettim. Sesi kişiye anca müşterek emniyet veriyor ki kendinizi müşterek arsıulusal görüşmede hissediyorsunuz. Verdiği bilgiler sebebiyle tığ öğrencilerimize henüz aşırı şeyler katabiliyoruz. Bize aşırı müşterek tomar artısı oldu. O nedenden aşırı teşekkürname ederiz İbrahim hocama." dedi.

Okuldaki öğrencilerden sem sakat Yusuf Tuna Zeybek'in anası Mekke Zeybek de Elibal'ın çabucak okuldaki çocuğuna değil, başka evlatlarının yetişek yaşamına da tesiri bulunduğunu tabir ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Görme sakat yerine on paralık görmedik İbrahim hocayı, sonrasında ayırt ettik. Yusuf buraya önceki özellikle neşet etmek istemiyordu. Oğlum güzeşte yıl de bu okula gelmişti. Tatilin peşi sıra okullar açılınca Yusuf, İbrahim hocayı unutmamış. Okula dirimsel gelmez İbrahim hocanın bacaklarına sarılmıştı. Ben o süreçte İbrahim hocayı unutur niteleyerek kestirim etmiştim fakat unutmamıştı. O beni aşırı şaşırtmıştı."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ