USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Görme özürlü müzisyen, rehber köpeği yardımıyla dünyayı baştan keşfediyor

Çocukluğunda izlediği müşterek çizik filmle rehber köpeklerden haberli bulunan ve müşterek rehber köpekle yaşamı sürdürmenin hayalini kuran Kemal Görey Beydağı, eşleştiği Bulut'la çocukluk hayaline kavuşurken,onun namına açmış olduğu acemi 'konfor alanının' tadını ?

Görme özürlü müzisyen, rehber köpeği yardımıyla dünyayı baştan keşfediyor
02-12-2021 12:05
İstanbul

Yurt dışındaki yapım firmalarına, monitör kanallarına ve reklam ajanslarına musiki üreten 32 yaşındaki çırılçıplak rüyet sakat besteci Kemal Görey Beydağı, beraberce aldıkları güçlü eğitimlerin peşi sıra eşleştikleri rehber köpeği Bulut'un hayatına girmesiyle dünyayı baştan keşfediyor.

Kemal Görey Beydağı, 6 yaşından itibaren musiki eğitimi aldı ve bilimsel niteliği bulunan eğitimini alışılmış Batı müziğinde bitmeme ettirdi. Uzun seneler müzikçilik karşıcı Beydağı, çoğunluğu ABD'de bulunan ülke dışındaki yapım firmalarına, monitör kanallarına yahut reklam ajanslarına musiki üreten müşterek besteci şekilde yaşamını sürdürüyor.

Dünyadaki sakat kompozitörleri destekleyen Able Artist Foundation'ın üyesi, bire müşterek sürede rüyet sakat kompozitörlerin eserlerinin yarıştığı müsabakanın ilkinin iri ödülünün sahibi ve hakem heyeti üyesi bulunan Beydağı, ABD'de faziletkâr lisans düzeyinde kompozitörlük eğitimi düzlük sakat profesyonellere seminerler de veriyor ve birtakım Holywood firmaları düşüncesince çalışıyor.

Kendisini "Türkiye'deki en toy rehber köpek sahibi ve Bulut'un en elleme arkadaşı" şekilde tanımlayan Beydağı, AA muhabirine rehber köpeği Bulut'la tanışmasını, güçlü terbiye periyodunun peşi sıra eşleşmesini ve Bulut'un dünyasına getirdiklerini anlattı.

Beydağı, rehber köpek terimini çocukken izlediği müşterek çizik film sebebiyle öğrendiğini dile getirerek, "Filmde müşterek çocuk, eve köpek kabul etmek istiyor ancak babası müsaade vermiyor. Çocuk da rehber köpek programından haberli olmaktadır ve müşterek köpekle yaşamı paylaşabilmek düşüncesince rehber köpek programına katılıyor. Böylece babası ona müsaade özgülemek durumunda kalıyor. Sonra o rehber köpek büyüyor ve müşterek rüyet engelliyle eşleşiyor. Bu, çaker kalımlı müşterek bilim bıraktı; müşterek köpek, benim bu derece sevdiğim müşterek yerli efsanevi benim hayatımda hakeza ehemmiyetli müşterek role erbap mümkün ve bana dört başı mamur dünyanın kapılarını aralayabilir. O devirde Türkiye'de rehber köpek sahibi olup olamayacağımı araştırdım ve olmadığını öğrendim." dedi.

Bir arkadaşının 2018'de namına Rehber Köpekler Derneğinden bahsettiğinde buna aşırı şaşırdığını tabir fail Beydağı, şöyleki bitmeme etti:

"Göz doktorum da bana dernekten bahsedince dernekle temasa mürur zamanımın geldiğini düşünerek, 2019'da haberleşme kurdum. Bekleme süreci başladı. Bir rehber köpeğin rüyet engelliyle birleşmesi aşırı ciddiyetle ele katılması müstelzim süreç. 2 sene süresince ıvır zıvır hararetli müşterek bebek kabilinden acep ne devir müşterek rehber köpekle eşleşeceğimi de düşündüm. Rehber Köpek ve Hareketlilik Eğitmeni Burcu Bora'dan bu sene telefon aldım ve namına hayatım huzur müstelzim detayları verdim. Kendimi aşırı çabuk müşterek biçimde Sarıyer'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kampüsünde Bulut'la beraberce terbiye almaya başlamış biçimde buldum. Eylülde terbiye başladı. Tarihleri hatırlamayacak derece romanesk müşterek dönemimdeydim zira müşterek rehber köpekle eşleşecektim. Bu, müşterek çocukluk hayaliydi benim düşüncesince ve çocukluk düşsel gerçekleşen rastgele olgunlaşmış kabilinden dört başı mamur olgunlaşmış meselelerini müşterek kenara bırakıp elden bu etkinliğe odaklandım. Eşleşme, eğitimlerin nihayetinde gerçekleşiyor. Eğitimlerde ilkin hem Bulut'un hem henüz artma benim değerli olmamız ister ediyor ki eşleşebilelim. Bu, ağız ağıza sizin akıntı yapınızı, zihnî disiplininizi cezrî muhavvil müşterek süreç. Bildiğiniz rastgele nesne geride kalıyor zira Bulut müşterek rehber köpek ve size görülmemiş müşterek düzlük sunuyor. Bunu sunabilmesi düşüncesince eskiden mevcud endüstrisi indirmek zorunda."

Beydağı, eskiden haftayı içeren esas eğitimde Bulut'la haberleşme kurmayı, onun kayışını tutmayı ve anlayacağı açacak kelimeleri kullanmayı öğrendiğini, henüz sonraları kampüsün bahçesinde, devamında da sahil, alım satım merkezi kabilinden yerlerde çalıştıklarını anlatırken, duygularını şöyleki dile getirdi:

"Bulut'un fariza tasması ve kayışı elimde, Bulut beni yönetirken eskiden kat yerleşke dışına çıktığım devir hayatımda tek bu derece heyecanlandığımı ve bu derece eğlendiğimi hatırlamıyorum. Benim düşüncesince o derece enteresan ve elleme müşterek deneyimdi ki... Refakatçi desteği olmaksızın canan rehberimle mağazalar gezdik, giysiler baktık, kafeye gittik, oturduk. Açıkçası lunaparka gitmiş gibiydim."

Kampüsteki eğitimin peşi sıra Tuzla'daki evinin merkeze alındığı 1 maaş eğitimde günde tahminî 15 bin hamle attıklarını, Avrupa yakasına gittiklerini, İTÜ'de derse katıldıklarını kaydeden Beydağı, "Bulut'la beraberce sahneye çıktık, öğrencilere başarım verdik. 1 ayın nihayetinde müşterek Ankara seyahatimiz oldu, uçağa bindik. Bu bitirme sınavıyla da Bulut'la eşleşmiş olduk." dedi.

"Böyle müşterek dosta, hakeza müşterek fasile üyesine erbap peyda etmek derece iri müşterek kader ve iri müşterek afiyet yok"

Kemal Görey Beydağı, Google'de etkin müşterek rüyet sakat avukatın, rüyet engellilerin hayatlarını müşterek laboratuvar halinde tanımladığını aktarırken, şöyleki bitmeme etti:

"Bu laboratuvarda kılıç günün 24 saati iş çözüyoruz. Problem halletmek benim düşüncesince müşterek içgüdü, müşterek refleks. Her bölgede rastgele devir iş çıkabilir karşınıza, sinirli müşterek yol, müşterek tomar kalabalık, biçimsiz ışıklandırma, yağmur, fırtına, müşterek tomar güneş... Her nesne sizin düşüncesince toy müşterek dava zımnında toy müşterek hal şansı doğurur. Bulut, benim hayatımda en aşırı bunu değiştirdi; problemlerin müşterek tarafını çözmeyi üstlendi ve böylecene ego aşırı henüz doğurucu sorunlarla müsademe zamanı buldum, aşırı henüz engellenmeyen müşterek zihinle yaşamın toy açılarını aşinalık ve onları deneyimleme şansı yakaladım. Çocukluğumdan bu yana rastgele daim sahnede olmayı yeğleme ettim. Bunun müşterek nedeni de sahneyi izleyenlerin ortada olmanın benim düşüncesince müşterek tomar kaotik olmasıydı. 100 kişi, 500 kişi, 1000 kişiyle müşterek dinleti salonuna gitmek, sahneyi izlemek, onlarla beraberce salona girip genişlemek benim düşüncesince rastgele daim ürkütücü olmuştur. O nedenden rastgele daim sahnede, onların izlediği tarafta olmayı ve kuralları kendim koymayı yeğleme ettim. Bulut'un hayatıma katmış bulunduğu bence en ehemmiyetli şey; Bulut sebebiyle bundan sonraları o 1000 ferdin ortada oturup sahnede olanı izlemenin sade keyfine muvasalat şansına sahibim. Artık seyircilere ne verebileceğimi, seyircilerin ortada şekilde da geliştirebilme şansı buldum."

Bulut'layken şahısların kendilerine yaklaşımının aşırı müspet bulunduğunu tamlayan Beydağı, "Bulut'la yaşama karışmaya, dünyayı baştan keşfetmeye başladığım andan bu yana şahısların Bulut'a ve zımnında bana huzur bulunan empatisini ve sempatisini hissediyor ve deneyimliyorum. Bulut'un görevini, benim onunla olduğumu anlıyorlar ve bu korkusuz ikiliye bence iri müşterek hürmet duyuyorlar." dedi.

Beydağı, müşterek rüyet sakat düşüncesince rehber köpeğin görüntü edilebileceğinden, imgeleme edebileceğinden aşırı henüz iri farklar yarattığını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Elbette ki rastgele sakat kabilinden rüyet engelliler de yaşamını idame ettirme, dünyayı keşfedebilme düşüncesince dehşetli doğurucu yollara sahip. Ben de bu biçimde büyüdüm ve çırılçıplak müşterek rüyet sakat şekilde yaşamı keşfetmekten, deneyimlemekten katiyen arka durmadım. Bir rehber köpeğin varlığı, rastgele yerli hayvanın ruhumuza elleme gelmesi kabilinden tek müşterek rehber köpek yerli efsanevi olmadığı, müşterek fariza köpeği bulunduğu düşüncesince size dünyayı keşfederken dehşetli müşterek konfor endüstrisi sağlıyor. Sizin düşüncesince rastgele daim burada, katiyen güveninizi sarsmıyor, katiyen dikkati dağılmıyor, katiyen yorulmuyor ve eskiden etapta rastgele devir sizin güvenliğinizi ve mutluluğunuzu düşünüyor. Böyle müşterek dosta, hakeza müşterek fasile üyesine erbap peyda etmek derece iri müşterek kader ve iri müşterek afiyet yok."

Rehber köpeğin eğitimi 2 sene sürüyor

Rehber Köpek ve Hareketlilik Eğitmeni Burcu Bora da müşterek rehber köpeğin eğitiminin tahminî 2 sene sürdüğünü belirterek, süreci şöyleki özetledi:

"Sahiplendiğimiz Golden Retriever yahut Labrador Retriever yavruları, fahri falcı aileye veriyoruz ve aileleri yavruların nite müşterek öğrenimden geçecekleri dair bilgilendiriyoruz. Köpeklerimiz 15-16 maaş olana derece fahri ailede kalıyor. Köpek tedavi köpeği yahut rehber köpek peyda etmek dair özgür. Gönüllü aileden alındıktan sonraları 3-6 maaş müşterek devre benimle terbiye alıyor. Görme engellinin yaşamını kolaylaştıracak, çıkmaz köpekleriyle, kedilerle, kargalarla iletişimi sağlayacak müşterek eğitimi kapsıyor. Köpek o süreçte benim dışımda kimseyi görmüyor. Görme sakat eşleşmesinden eskiden de köpeğimize 'Bu mesleği yapacaksan rüyet engellini sen seçeceksin.' diyoruz. Yüzde 50'yi ego seçiyorum yüzdelik 50'yi köpek seçiyor. Görme engellerimizin evlerine gidiyoruz ve köpek gerçekte orada öz tavrını belirtiyor."

Bora, köpekle müşterek rüyet sakat eşleşmesinden eskiden rüyet engelliye de sınav yaptıklarını dile getirerek, "Kimi köpeğimiz rahat nağme tonundan hoşlanıyor, bazısı köpeğimiz koca sesinden hoşlanıyor. Yürüyüş hızı, nağme tonu aşırı önemli. Bulut, eş müşterek eğitmenden terbiye aldı tek fahri ailesi erkekti. Benim söylediklerimi aşırı elleme dinliyordu tek koca sesi olunca henüz elleme odaklanıyordu. Bu sebeple Bulut düşüncesince koca adaylar aradım." dedi.

Eşleşme ve terbiye sürecinde rehber köpek, rüyet sakat ve eğitmenin beraberce çalıştığını kaydeden Bora, "Bensiz yaşamaya başladıklarında maraton başlıyor. Köpek rüyet engelliyi henüz elleme tanıyor, rüyet sakat köpeğin reaksiyonlarını tanıyor. Eşleştikten sonraları yıllık derneşik kontrollerimiz yapılıyor. Eğer rüyet sakat rehber köpeğine toy müşterek nesne belletmek isterse ego dayanak noktası veriyorum." diyerek konuştu.

Bora, rastgele sene müşterek rehber köpekle müşterek rüyet engelliyi eşleştirmeye çalıştıklarını dile getirerek, "Daha müşterek tomar rüyet engellinin hayatına dokunabilmek düşüncesince henüz aşırı fahri falcı aileye ihtiyacımız mevcut ki rüyet engellilerin hayatlarını müşterek hamle henüz hızlandıralım, henüz tehlikesiz yürüsünler." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ