USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Güvenli doğumun temeli düzenli takiptir'

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aylin Akıncı, sakıncasız doğumun temelinin düzenli takipten geçtiğini söyleyerek, “Doğumların bir çok tabii katıksız akışında ve problemsiz gerçekleşir. Özellikle annenin şen edeceği müşterek ortam, bilirkişi müşterek oyun

'Güvenli doğumun temeli düzenli takiptir'
20-01-2022 16:21

Medicana Çamlıca Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Aylin Akıncı, mahzursuz doğum kendisince açıklamalarda bulundu. Anne adayları düşüncesince mahzursuz doğumun, ana ile tıbbi kol arasındaki düzenli iletişim, düzenli takip ve bilirkişi ekibin varlığı ile olacağının altını çizen Op. Dr. Aylin Akıncı, “Doğumların bir çok tabii tabii akışında ve problemsiz gerçekleşir. Özellikle annenin şen edeceği ortak ortam, bilirkişi ortak oyun ebesi ve doktor yardımı ile doğumlar problemsiz gerçekleşir" dedi.

Op. Dr. Aylin Akıncı, "Bazı hallerde tıbbi iane gerekmesi ve bunun da ortak tomar çabuk ortak biçimde yönetilebilmesi düşüncesince doğumun ilkin doktor ve oyun ebesi iktisap etmek neredeyse makul kol kabilinden izlenmesi ortak tomar önemlidir” sanarak konuştu.

Güvenli ortak doğumun ipuçlarından bahseden Op. Dr. Akıncı, "Kadınların iki canlı kaldıktan sonraları günce rutinleri değişiyor. Bu ana adaylarını ortak dirhem şaşırtsa da esasta gebelik sürecinde oluşan dimdik beslenmek, stresten ırak durmak, kilogram özgülemek kabil dünkü rutinlerin hem ana bununla birlikte çocuk sağlığı düşüncesince ehemmiyet taşımaktadır. Hamilelik devrinde yapılması gerekenler, annenin şen ortak gebelik geçirmesini sağlayacağı kabil bebeğin gelişimini de müspet yönde etkileyecektir" ifadelerini kullandı.

Op. Dr. Akıncı, ana adaylarının doğum öncesinde özen etmesi gerekenleri şöyle sıraladı: "Düzenli doktor kontrolleri, dimdik ve besleyen mahsulat tüketmek, bebeğin akıl gelişimi düşüncesince omega-3 kaynaklı balıklar tüketmek, kılıç, kiremit, kral balığı kabil erdemli cıva içeren balıklar yememek, kabızlığın önüne geçmek, sindirimi kolaylaştırmak ve toksinleri alaşağı etmek düşüncesince günde minimum 2 litre su içmek, sigara ve içki kullanmamak, Aşırı kahve, çay, gazlı meşrubat ve jale mazot tüketmemek, mamul besin ve meşbu yağ tüketmemek, semiz ve baharatlı yemeklerden ırak durmak, buğu banyosu, sauna, jakuzi kabil ortak tomar ısıdam ortamlara girmemek, ciddi ipka etmek ve zahmetli hareketlerden kaçınmak, hassaten iş süresince stresten ırak durmak, erdemli ökçeli pabuç giymemek, röntgen kabil ışıma naşir görüntüleme cihazlarından kaçınmak, marazlı bulunan kişilerle yaklaşan temasa geçmemek, doğumu kolaylaştırmak ve kasları perçinlemek hesabına bilirkişi eğitmen nezdinde idman yapmak, hem çocuk bununla birlikte ana sağlığı düşüncesince ortak tomar ortak araba kilogram almamaya özen etmek, elden doktorun önerilmiş olduğu ilaçları ve vitaminleri kullanmak, pisik kumu temizlememek ve kedilerden belkili olduğunca ırak durmak, bedenin yeteri derece dinlenebilmesi düşüncesince günde 7 ila 9 sayaç ortada uyumak, bireşimli kumaşlar namına pamuklu ve gani giysiler yeğleme etmek, oldu sıkan kemerlerden ve pantolonlardan ırak durmak, araba, otobüs ve şimendifer yolculuklarını 6 saatten az tutmak, tayyare yolculuğu düşüncesince doktordan icazet alarak yolculuk gerçekleştirmek".

Hamilelik haberini meydan annelerin bebeğin dimdik gelişiminin yanında nite doğum yapacağını da sürecin en başından itibaren düşünmeye başladıklarını tamlayan Op. Dr. Aylin Akıncı, “İlk haftalarda doğum türü lazım çocuk gerekse de annenin anatomisine gereğince kusursuz şekilde mahsus olmasa da ilerleyici haftalarda ailelerin ve annelerin değişik doğum çeşitleri ortada yeğleme yapması belkili olacaktır. Normal doğumun dışında, annelerin duyacakları doğum sancısını en örgen azaltmak ve hâlâ hazırlop ortak doğum olması düşüncesince giderek değişik teknikler geliştirilmiştir. Bu doğum çeşitleri ortada en ortak tomar yeğleme edilenler ise sezaryen ve suda doğum yöntemleridir. Bu metodlar yeğleme edilirken en temel kıstas annenin ve bebeğin sağlığıdır” dedi.

Güvenli ve dimdik ortak doğum düşüncesince ana adayının düzenli takiplerini yaptırmasının, kişi ve bebeğin sağlığı düşüncesince akıllıca doğum yöntemine değişmeyen vermesinin, doğum yapacağı noktayı tanımasının ve annenin şen ortak doğum yapabilmesi düşüncesince psikolojinin şen olması gerekliliğinin altını çizen Op. Dr. Akıncı, “Tüm bunlar birbiriyle etkileşim süresince bulunan ve koşut süreçlerdir ve akıllıca yönetilmesi gerekir. Bu ekipte annenin sağlığı doktora ve ebeye emanettir. Doğum esasta tıbbi ortak başağrısı olmadıkça ebenin işidir. Anneye sevecenlik ve nazikâne yaklaşan, kontrollerini hassasiyetle yapan, akıllıca yazışma kuran, güvenlik sağlayan ortak oyun ebesi doğumu enikonu kolaylaştırır. Ebe doğumda annenin kendini sakıncasız ellerde hissetmesine asistan olacaktır. Doğuma tedarik ve doğum sürecinde müzahir ihtimam ebelerin fariza ve yetkisindedir. Eş, akraba, familya yahut bu mevzuda hususi terbiye görmüş şahıslar fakat ana adayına dayanaklık etmek verebilir, tesanüt edebilir. Doğum destekçisi; anneye doğumdan önce, doğum esnasında ve hemen sonra tıbbi sıfır fiziksel, romanesk ve bilgelik desteğini sağlayabilir fakat tıbbi proses ve takip ağız ağıza doktor ve ebenin arama ve yetkisindedir. Bu sebeple doğum düzenli yazışma ve doğum dair terbiye almış bilirkişi ortak ekibin işidir. Diğer taraftan değme ana bulunmuş olduğu coğrafi şerait yada değişik nedenlerden sayrılarevi yada hekime ulaşmakta çelimli yaşaması yerinde ebeler bu mevzuda Sağlık Bakanlığı kabilinden da izinli uzmanlardır” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ