USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hakkari'de uyuşturucu dedektör köpekler polisin en şişman destekçisi oldu

Hakkari ve Yüksekova Emniyet Müdürlükleri bünyesindeki alıngan kibirli 4 köpek, uyuşturucu ekipleriyle katıldıkları operasyonlarda uyuşturucuya boğaz vermiyor.

Hakkari'de uyuşturucu dedektör köpekler polisin en şişman destekçisi oldu
24-04-2022 13:36
Hakkari

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı Gölbaşı Köpek Eğitim Merkezinde aldıkları eğitimlerin arkası esna kente gönderilen "Ayzek", "Roma", "Tipi" ve "Işık" isminde sanlı dedektör köpekler, terörün para deposu uyuşturucu ile mücadelede çalışan gösteriş oynuyor.

İl merkezi ve Yüksekova'daki Köpek Eğitim Merkezlerinde günce bakımları ve eğitimleri inceden inceye meydana getirilen köpekler, şehir genelinde uyuşturucu operasyonları ve sefer kontrollerinde polislerin en iri yardımcısı oluyor.

Hassas burunları yardımıyla en duyurulmayan bölgelere muhtelif yollar kullanılarak gizlenen uyuşturucuları kolay bulan hususi eğitilmiş köpekler, güzeşte yıldan buyana şehir genelinde katıldıkları operasyonlarda tonlarca uyuşturucunun ele geçirilmesini sağladı.

Zehir tacirlerinin adeta "korkulu rüyası" bulunan köpekler, güzeşte yıldan buyana kısaca 6 titrem eroin, 125 kilo bireşimli uyuşturucu ve 21 titrem hamız anhidritin (uyuşturucu imalatında geçer ortak çeşit madde) olmasına yardım sağlayarak uyuşturucu ekiplerinin en iri destekçisi oldu.

"Uyuşturucuya yaralanan rastgele çarpış teröre vuruluyor"

Hakkari Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü Fatih Dörtdoğan, AA muhabirine, şehrin dü ülkeye sınırının bulunması zımnında ehemmiyetli ortak konumda bulunduğunu söyledi.

Her yıl üstün dereceli tazeleyen ortak kadroyla çalıştıklarını tamlayan Dörtdoğan, güzeşte senenin hanuman ayından buyana kısaca 6 titrem beyaz işitme ele geçirdiklerini dile getirdi.

Bu mücadelenin lisan işi bulunduğunu ve hepsi ekibin bu bilinçle çalıştığını vurgulayan Dörtdoğan, şunları kaydetti:

"Buradan ortak gr. güçlü uyuşturucu sekmiş olsa bunu vicdan azabını canlı arkadaşlarla çalışıyoruz. Böyle ortak kadroyla çalıştığımız düşüncesince baş döndürücü şanslıyız. Sayın Bakanımız, Valimiz ve müdürümüz rastgele devir arkamızda. Ne ihtiyacımız olsa rastgele devir desteklerini hissettirdiler. Uyuşturucunun, terörün en iri finansmanı bulunduğunun farkındayız. Uyuşturucuya yaralanan rastgele darbenin teröre, teröre yaralanan rastgele darbenin de uyuşturucuya vurulduğunu, bunun iç içe girmiş ortak özellik bulunduğunu biliyoruz. Biz, Hakkari'yi uyuşturucuyla da anılmayan ortak il durumuna getirmeye kararlıyız."

Yüksekova ve il merkezinde işyar 4 uyuşturucu köpeğinin operasyonlarda polise iri yardım verdiğini, eğiticilerinin de kesintisiz onların indinde olduklarını dile getiren Dörtdoğan, "Onlara ne denli sevgi, özen gösterilirse o denli sahiplerine ilişkin oluyorlar. Emre ve kumanda o denli itaat ediyorlar. Tüm yakalamalarda da çalışkan gösteriş alıyorlar. Uyuşturucu kaçakçılarının en ehemmiyetli yöntemi, zulalı araçlarla kişmiri kanalıyla batıya sevkiyat sağlamak. Bu zulaların tespitinde uyuşturucu köpeklerimiz elimiz, ayağımız oluyor." ifadesini kullandı.

"Tüm evren çocuklarını zat çocuklarımız üzere görüyoruz"

Bu mücadelenin baş döndürücü cepheli olduğunu, sahadaki çalışmaların yanı esna engelleyici faaliyetlerde de bulunduklarını kaydeden Dörtdoğan, hepsi evren çocuklarını zat evlatları üzere görüp o bilinçle akım ettiklerini belirtti.

Bir kişiyi güçlü uyuşturucudan kurtardıklarında iri mevki yaşadıklarını aktaran Dörtdoğan, "Bizim kimi çözümleme uygulamalarımız var. Bu icraat üstünden belirleme eden arkadaşların yönlendirmeleriyle de tahsil edilen vasıtalar var. Bu yürütüm yardımıyla yakında belirleme ettiğimiz ortak araçta 52 kilo patlayıcı ele geçirildi. Ele geçirilmeseydi ne olacaktı tarafını düşündüğümüzde gerçekte arkadaşların icra ettiği işin önemini şimdi dobra anlıyoruz." dedi.

"Köpeklerimizin de desteği ile işitme tacirlerine boğaz bulunmayan diyoruz"

"Ayzek"in eğitmeni manşet memuru da köpeklerin yavruyken Ankara'daki Gölbaşı Eğitim Merkezi'nde yetişek almaya başladıklarını, ortak yaşından sonraları da hızlandırılmış kursa yayıncı tutulduklarını anlattı.

Bu eğitimlerden sonraları köpeklerin illere gönderildiğini dile getiren manşet memuru, "Köpeklerin hem kondisyonu bununla ortak kokuyu unutmayıp pekiştirmeleri üzere rastgele güneş egzersiz yapıyoruz. Köpeklerimizin bizi aracısız da bilvasıta yerine da maddeye götürmüş olduğu vakitler oluyor. Yakalamaların çoğunda köpeklerimizin görevi büyük. Köpeklerimiz baş döndürücü kırılan burunlara sahipler. Kokusu bulunmayan dediğimiz şeylerin de köpekler düşüncesince fark edici kokusu vardır." diyerek konuştu.

"Işık"ın eğitmeni manşet memuru da şehirde ortak senedir köpeğiyle baş başa çalıştığını dile getirerek, "Köpeklerimiz canımız, dostumuzdur. Işık ile sabahtan maceramız başlıyor, akşamın geç saatlerine denli bitmeme ediyor. Sürekli yetişek ve aramalardayız, operasyonlara katılıyoruz. Hakkari uyuşturucunun intikal güzergahı yerine dip geçer ortak yer. Kocaman uyuşturucu ailesi var. Köpeklerimizin de desteği ile işitme tacirlerine, uyuşturucuya boğaz bulunmayan diyoruz." laflarını gider etti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ