USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Hayvanseverlerle buluşturulan iyesiz köpekler yunak yuvaya kavuşuyor

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, hayvanları esirgeme dernekleri iş birliğiyle, Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezindeki köpekleri sahiplendirmek düşüncesince muhtelif icraat yapıyor.

Hayvanseverlerle buluşturulan iyesiz köpekler yunak yuvaya kavuşuyor
25-10-2021 11:45
Trabzon

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Sebahattin Yazıcı, AA muhabirine, Trabzon'da hayvanların rehabilite edilmiş olduğu biricik biçim bulunan Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinin kısaca 4 sene önceki faaliyete geçtiğini söyledi.

Yazıcı, 450 efsanevi kapasiteli merkezde elden köpeklere baktıklarını, ilerleyici yıllarda kediler düşüncesince de ayrımsız hizmeti vereceklerini belirterek, merkezde şu anda kısaca 210 kapik bulunduğunu aktardı.

Merkezde meydana getirilen işlemler üzerine bilgelik sağlayan Yazıcı, "İçlerinde hamile, acemi mevlit yapmış, annesini kaybeden, sakıncalı soy şekilde isimlendirilen hayvanlarımız var. İlçelerimizden de bizlere mevrut hayvanlarımız var. Onları rehabilite ettikten en geç 20 güneş sonraları getiren kaymakamlık belediyelerine tasdik ediyoruz." dedi.

Yazıcı, hayvanlara müteveccih çalışkanlık yayınlayan derneklerle daim teşrikimesai yaptıklarına değinerek, hayvanları sahiplendirmek hesabına da bu derneklerle türlü planlar yürüttüklerini anlattı.

Sahiplendirilecek köpeklerin fotoğraflarını genel ağ sitelerinde yayımladıklarını, dadılık etmek isteyenlerin oradan müracaatta bulunduğunu aktaran Yazıcı, birlikte başka uygulamalarının da Beşirli Mahallesi'ndeki Sahipsiz Canlar Sevgi Merkezi bulunduğunu anlatım etti.

Yazıcı, yârenlik merkezinin şehir merkezinde bulunmasından çevre hayvanseverlerin köpeklere ulaşmalarının hâlâ bedava bulunduğunu belirterek, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Derneklerimizin sebebiyle genel ağ sitesinden hayvanları getireceğimiz güneş dair sesli anons yapıyoruz. Çocuklar burada hayvanları gezdirip sevebiliyorlar, mamalarını veriyorlar, onlarla oynuyorlar. İsteyenler de ebeveynlerinin yoluyla dirilik bağı kurduğunu, hararet hissettiğini sahiplenerek alıyorlar. Diğer hayvanlarımızı da iyileştirme merkezilerimize baştan götürüyoruz gücün buraya mevrut hayvanlarımızın çoğunluğunu sahiplendirerek buradan ayrılıyoruz."

"Hayvanlarla ilgilenen çocuklarda enformasyon bilinci de gelişiyor"

Amaçlarının hayvanları satın almadan sahiplendirmek olduğuna aksan eden Yazıcı, "Buraya getirdiğimiz köpeklerin bütünü kısırlaştırılmıştır. Yetişkinlerin 'Seni ısırır, bundan kaç, yaklaşma.' üzere ikazları bulunmadığı sürece haşyet ve düşünce taşımayan çocuklarla hayvanat ortada birlikte yârenlik yumağı oluşuyor. Bu füru ilerleyici yaşlarda hâlâ merhametli olurken hayvansever hususi durumunu de ıvır zıvır yaşta kazanıyor. Hayvanlarla ilgilenen çocuklarda enformasyon bilinci de gelişiyor." diye konuştu.

Yazıcı, derneklerle iş birliğiyle, sonuç 6 aydır iyileştirme merkezindeki hayvanlarla vatandaşları buluşturduklarını anlatarak, "Sahiplenmenin yolu rehabilite ettiklerimizden geçmeli, kesin suretle satın almaya dirlik durmalıyız. Canlı sahiplenirken de birlikte tandans şekilde buna kalkışmamalıyız. Çünkü hayvanlarda bırakma edilme duygusu oluşuyor ve sokakta yaşamadıkları düşüncesince bırakıldıklarında türlü emraz meydana geliyor." dedi.

"Kafeslerin peşinde tutulmaktansa insanlarla iç içe yaşamaları en ehemmiyetli şey"

Hayvanseverlerden Sedanur Yıldız ise diyar dışındaki planların Trabzon'da da uygulanmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Çok şekerli canlar var. Bakacak yerimiz namevcut fakat burada onlarla enformasyon kurmak, asistan peyda etmek bizim düşüncesince aşırı değerli. Belediyeye de uygulamadan çevre teşekkürname ediyoruz." diye konuştu.

İleride birlikte efsanevi dadılık etmek istediğini kaydeden Yıdız, "Çünkü onlar da birlikte can, onların da sevgiye gereksinimi var. Kafeslerin peşinde tutulmaktansa insanlarla iç içe yaşamaları en ehemmiyetli şey." değerlendirmesinde bulundu.

Yavru köpeklerle ilgilenen 4 yaşındaki Nisan Ece Şılbır da hayvanları aşırı sevdiğini belirterek, evlerinde dü kediye baktıkları düşüncesince alamayacağını fakat olanağı olsa kapik kabul etmek istediğini söyledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ