USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

Her sene milyonlarca gezgin Türkiye'ye turizm çeşitliği düşüncesince geliyor

Dünyanın ciharıyek yanından mevrut milyonlarca turiste turizm çeşitliğiyle seslenme fail Türkiye, dünyada bellik destinasyon yerine öne çıkıyor.

Her sene milyonlarca gezgin Türkiye'ye turizm çeşitliği düşüncesince geliyor
20-08-2022 13:06
İstanbul

Türkiye'de turizm sektöründeki gelişmelere bağlı AA muhabirine değerlendirmede mevcut Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (TÜRSAB) Firuz Bağlıkaya, bu senenin ocak-haziran çağında Türkiye'ye mevrut ziyaretçi sayısında ortak eski senenin ayrımsız zamanına uyarınca yüzdelik 158 çoğalma kaydedildiğini, fakat ziyaretçi rakamlarındaki çoğalma paylarını değerlendirirken güzeşte senenin geçmiş yarısında müstevli zımnında arsıulusal turizm hareketliliğinin akıbet basamak sınırlanmış kalmış bulunduğu gerçeğinin ve çoğalma oranlarının da bu çerçevede faziletkâr çıktığının dikkate katılması icap ettiğini söyledi.

Türkiye'nin cemaat bulunduğu tarihi, doğal, kültürel değerleri ile turizm açısından aşırı hususi ortak diyar bulunduğunu tabir fail Bağlıkaya, bu zenginliklerin indinde konukseverlik kültürü ve işlev kalitesi ile de Türkiye'nin öne çıktığını dile getirdi.

Bağlıkaya, kâffesi bunların indinde turizm alanının derinliğine yıllara yaslanan özveren emekleri sonucunda Türkiye'nin dünyada ehemmiyetli ortak bellik destinasyon durumuna geldiğini vurgulayarak, BM Dünya Turizm Örgütü çeşidinden açıklayan verilere göre, ziyaretçi sayısı itibarıyla meydana gelen sıralamalarda Türkiye'nin derinliğine senelerden buyana evren turizminde geçmiş 6 diyar ortada toprak aldığını, ayrımsız başarının turizm gelirleri dalında da sergilenmesi icap ettiğini anlattı.

Bu sene en aşırı Almanya, Rusya, İngiltere, Bulgaristan ve İran'dan ziyaretçi geldi

Bağlıkaya, bu senenin geçmiş yarısında en aşırı ziyaretçinin Almanya’dan geldiğini, Almanya’yı Rusya, İngiltere, Bulgaristan ve İran'ın izlediğini belirterek, Türkiye'nin deniz-kum-güneş turizmi indinde kültür, sağlık, MICE, gastronomi, kruvaziyer, yat, spor, kış, natür ve sergüzeşt turizmi üzere nice ayrımlı turizm segmentinde verim sunabilen ortak diyar olduğunu, bu varlıklı verim çeşitliliğinin ayrımlı turizm segmentlerinden mevrut talepleri karşılamaya imkân sağladığını anlattı.

Ülke bazlı namına ecnebi ziyaretçilerin dikkat gösterdiği turlar ve destinasyonların ayrımlılık gösterdiğine ayraç fail Bağlıkaya, şunları kaydetti:

"Uzak Doğu ve ABD Kıtası ülkelerinden mevrut ziyaretçilerimiz ağırlıklı namına firez turlarını yeğleme ederken, İstanbul, Çanakkale, İzmir, Pamukkale, Kapadokya dikkat gösterdikleri destinasyonlar ortada bulunuyor.

Avrupa ülkelerinden mevrut misafirlerimiz, Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir üzere deniz-kum-güneş turizmi ile öne çıkan destinasyonlarımıza dikkat göstermenin indinde firez turları kapsamında İstanbul’u da keşfetmeyi yeğleme ediyorlar. Orta Doğu pazarından mevrut konuklarımız İstanbul’un indinde Yalova, Bursa, Trabzon, Rize üzere şehirlerimizde natür turlarına iştirak gösteriyorlar. İran’dan mevrut ziyaretçilerimizin ise İstanbul, Konya ve Van üzere destinasyonlara merakı bulunuyor."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2022 düşüncesince açıklamış bulunduğu 47 milyon turist, 37 bilyon dolar sağlık hedefine bağlı istifham üstünde Bağlıkaya, müstevli zımnında dü sene süresince evren genelinde yaşanmış bulunan yolculuk engellemelerinin kişilerin tatile bulunan özlemini ağırbaşlı şekilde artırmış halde bulunduğunu belirterek, "Bu sebeple arsıulusal turizm hareketlerinde ağırbaşlı ortak toparlanmaya tanıklık ediyoruz.

Ülkemiz açısından ehemmiyetli bulunan global ölçekte yaşanmış bulunan bu toparlanmadan henüz aşırı hisse kabul etmek olacak. Bu çerçevede Sayın Cumhurbaşkanımız çeşidinden açıklayan hedeflere iktiran etmek düşüncesince dal namına mevcut gücümüzle çalışmaya bitmeme ediyoruz." diyerek konuştu.

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, turizm gelirlerini tasarruf etmek düşüncesince ilk önce gaye odaklı ortak lansman stratejisi oluşturulmasının iri ehemmiyet taşıdığını belirterek, TÜİK verilerine göre, Türkiye'ye mevrut aşırı faziletkâr ve faziletkâr sağlık grubundan ziyaretçilerin bütün ziyaretçiler içindeki payının akıbet senelerde gerilediğini, az ve aşırı az sağlık seviyesindeki ziyaretçi sayısının ise yükseldiğini aktardı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ