USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Hipertansiyon, kalp aksesi ve kalp yetersizliğini tetikler'

Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Erhan Gönen, ''İlerleyen yaşlarda hipertansiyon kesinlikle arama dibine alınmalıdır. Çünkü hipertansiyon, kalp krizi, aort doğa yırtılması, akıl kanaması ve kalp yetersizliği kabilinden en dirimsel sorunların tetikleyicisidir'' dedi.

'Hipertansiyon, kalp aksesi ve kalp yetersizliğini tetikler'
20-10-2021 12:39
Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Erhan Gönen, 65 gözyaşı ve üstü bireylerde şimdi dosdoğru müşterek kalbe eş kazanmak düşüncesince önerilerde bulundu. Yapılan çalışmalarda 2030 senesinde evren nüfusunun 3'te 1'i 65 gözyaşı ve giysi olması beklendiğini tamlayan Dr. Öğretim Üyesi Erhan Gönen, ''İlerleyen yaşlarda hipertansiyon nite arama dibine alınmalıdır. Çünkü hipertansiyon, kalp krizi, aort alışkanlık yırtılması, akıl kanaması ve kalp yetersizliği kabil en dirimlik sorunların tetikleyicisidir'' dedi.

Hipertansiyonun hassaten 65 gözyaşı üstü şahısda baş döndürücü faziletli müşterek miktarda görüldüğünü aktaran Dr. Öğretim Üyesi Gönen, ''Pek baş döndürücü faktöre ilişkin değişmekle baş başa sayı farkı 65 gözyaşı üstündeki kimselerin yüzdelik 65'inde, 75 gözyaşı ve üstündeki kimselerin ise yüzdelik 75'inde hipertansiyon gelişmektedir'' halinde konuştu.

''Yılda müşterek defa nite hekim kontrolü yaptırın''

Dr. Gönen, laflarını şöyleki sürdürdü: ''Her gözyaşı grubunda bulunduğu kabil 65 gözyaşı üstü hastalarda da umumi kalp rahatsızlıkları riziko faktörleri bulunan olmakla baş başa 65 gözyaşı üstü şahıslara hususi birtakımı hallerde bulunmaktadır. Bu bağlam ise; beylerde 45 hanımlarda ise 55 ve ya er menopoz, karı öyküsü (birinci adım akrabalardan bayda 55, hanımda 65 yaşından geçmiş koroner arter rahatsızlığı bulunması, sigara içiyor olmak, hipertansiyon, hiperkolesterolemi, ceninisakıt HDL-kolesterol değeri, şeker rahatsızlığı müşterek riziko faktörü olmanın yanı sıra, koroner kalp rahatsızlığı varlığına eşdeğer müşterek riziko taşıdığından riziko değerlendirmesinde ayrı müşterek noktayı vardır.

Bunlara ek adına yaşlanmaya ilişkin adına dejeneratif ( yıpranmaya bağlı) kap rahatsızlıkları da 65 gözyaşı üstü hastalar düşüncesince riziko yapılanma etmektedir. Bu nedenden bu riziko faktörleri bulunmasa caba nite yılda 1 defa kalp doktorunu görüşme etmeleri ve müstelzim testlerin yapılması önerilmektedir.

''Hipertansiyon kalbin en iri düşmanı''

Pek baş döndürücü faktöre ilişkin değişmekle baş başa sayı farkı 65 gözyaşı üstündeki kimselerin yüzdelik 65'inde, 75 gözyaşı ve üstündeki kimselerin ise yüzdelik 75'inde hipertansiyon gelişmektedir. Genel adına hipertansiyonun yüzdelik 95'i esansiyel doğrusu sebebi adsız sansız hipertansiyon oluşturmaktadır. Bunlarında kalıtım bilimi nedenlere ilişkin bulunduğu düşünülmektedir. Ancak yaşlanmaya ilişkin gelişen tansiyonda ise durağan hayat tarzı, böbrek fonksiyonlarındaki bozulmalar, aort ve arter duvarındaki kemikleşme bozukluk olmaktadır. Hipertansiyon nite arama dibine alınmalıdır. Çünkü hipertansiyon, kalp krizi, aort alışkanlık yırtılması, akıl kanaması ve kalp yetersizliği kabil en dirimlik sorunların tetikleyicisidir.

''Hipertansiyonunuz var ise ıskat etmek düşüncesince sulu zırtlak ve sarımsak tüketmeyin''

Limon ve sarımsak sağlığımız düşüncesince enine boyuna müfit gıdalardır. Bunların tansiyon düşürücü tesirleri de bulunmaktadır. Ancak hipertansiyon tedavisinde kullanılmaları banko kusur müşterek yaklaşım oluşturur. Çünkü bu ajanların düze ayarlaması ve hasiyet süreleri ölçüm edilemediği düşüncesince hastalar değme ayrışık tansiyona ilişkin komplikasyonlara belirgin bir vaziyete gelirler. Bunların adına günce ölçün ilaçları kullanarak menfaatlerini 24 sayaç itimat dibine alabilirler.

Hipertansiyon hastaları en herşeyden ilk olarak beslenmelerine uyanıklık etmelidirler. Kilo alımında, tansiyon kontrolü bozulur ve deva dozunu yahut sayısını çoğaltmak gerekir. Ayrıca müşterek tomar sodyum klorür ve sert yağ kullanımından sakınılması gerekmektedir. Yağları müşterek tomar faziletli bulunan tansiyon hastalarının alışkanlık ve böbrek fonksiyonlarında bozulmalar görülür. Bu da tansiyon tedavisini güçleştirir. Hipertansiyon hastaları derneşik ilkin tempolu temaşa kazanmak az daha idman yapmalıdırlar. Bu hem biçimsiz kolesterin düzeyini hem de alışkanlık direncini düşürür.

''Yüksek kolesterin kalp krizine çağrılık çıkarır''

Yüksek kolesterole ilişkin alışkanlık duvarında kalınlaşma ve çetinlik artar. Damar duvarında arazi meydan plakların yağ yükü artar ve baş döndürücü hazırlop yırtılır bir vaziyete gelir ki bu da hipertansiyonlu hastalarda kalp aksesi ve inmeye çağrılık çıkarır. Ayrıca böbrek fonksiyonlarında bozulmayı gündeme getirir. Yapılan klinik çalışmalarda biçimsiz işkilli adına bildik yağlardan LDL düzeyindeki düşmelerin kalp aksesi yahut benzeşim alışkanlık problemlerinde ehemmiyetli azalmalara minval açmış bulunduğu gösterilmiştir. Bu azalma ilaçların yanı esna derneşik idman ve tagaddi alışkanlığı ila sağlanması iri ciddiyete haizdir. Bunlar LDL'yi düşürürken ayrımsız vakitte alışkanlık duvarındaki yağları uzaklaştıran dobra işkilli kolesterin bulunan HDL'yi de artırırlar. ''

Sağlıklı kalp düşüncesince neler yapılmalı?

Kalp sağlığı düşüncesince önerilerde bulunan Dr. Gönen, ''Sigaradan ırak durun, dosdoğru beslenmeye hizmet gösterin, temaşa ilkin kazanmak az daha derneşik idman yapın, denyo sağlığınızı içtimai ve derun bilimsel dayanaklık etmek ile koruyun, derneşik adına kalp alışkanlık testlerini yaptırın, tansiyonunuzu nite andıran takibe alın, tansiyonunuz faziletli seyrediyorsa nite en çelimsiz müddette doktorunuza başvurun'' niteleyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ