USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İddia için üniversiteyi elde eden ev kadını oğluyla meslek arkadaşı oldu

Yıllar sonradan ikinci üniversiteyi okumanın ve oğluyla bire müşterek kampüsü paylaşmanın coşkusunu canlı Zeliha Yavuz, "Değişik müşterek coşku oldu. Şimdi beni okula oğlum götürüp getiriyor." dedi.

İddia için üniversiteyi elde eden ev kadını oğluyla meslek arkadaşı oldu
11-10-2021 11:36
Konya

Konya'da benzeri ve çocuklarıyla girmiş olduğu tez ilişkin darülfünun sınavına eklenen 48 yaşındaki ev kadını Zeliha Yavuz, oğlunun yetişek görmüş olduğu üniversiteyi kazandı.

Evliliğinin önceki yıllarında üniversitede ebelik bölümünü tamamlayan Yavuz, eşinin talebiyle emek vermek dünyasına katılmadı. Hayatına ev kadını kendisine bitmeme fail ve dört bebek yetiştiren Yavuz, ailesiyle girmiş olduğu iddiayla seneler muahharen baştan darülfünun sınavına başvurdu.

Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Optisyenlik Bölümünü elde eden Yavuz, bire müşterek üniversitenin ahbaplık fakültesinde okuyan oğluyla meslek arkadaşı oldu. İkinci üniversitesini okumaya süregelen Yavuz, oğluyla bire müşterek kampüsü paylaşmanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyor.

Yavuz, AA muhabirine, iddianın başlangıcında eşiyle baş başa darülfünun sınavına girmeye değişmeyen verdiklerini fakat eşinin muahharen iddiadan koptuğunu söyledi.

Kızının tababet fakültesinde, oğlunun da ahbaplık fakültesinde okuduğunu tamlayan Yavuz, "Eşim çocuklarla uğraşıp duruyordu. 'Tıp okusam şurası yaparım, ahbaplık okusam bunu yaparım, siz tek bilinçlilik yapmıyorsunuz' falanca diyordu. Çocuklar da en böylecene 'annemle siz yapın o zaman.' dediler. İş iddiaya bindi. Çocuklar bizi yarıştırmayı düşündüler. Eşim muahharen 'Benim işim gücüm var.' sanarak vazgeçti. Üniversite imtihanı bana kaldı. Girdim kazandım." sanarak konuştu.

Yavuz, evde dört çocukla ilgilenmekten sınava hazırlanmaya vesile bulamadığını kaydederek, geçmişten mevrut ve evlatlarına ibret çalıştırırken aklında artan bilgilerle sınava girdiğini dile getirdi.

"Önce ego onun velisiydim demincek o benim velim oldu"

Yavuz, az buçuk coşku az buçuk da sangılık yaşadığını aktararak, şu şekilde konuştu:

"İlk ilkin filhakika pırtı düşüncesince oğlumla geldim. 'Ben seni birçok sene ilkin elinden yakalayıp ilkokula götürürken demincek sen beni getiriyorsun.' sanarak konuştuk. Herhalde bundan muahharen kusursuz aksine döndük. Üniversite sınavına da oğlumla kızım götürmüştü. Onlar dışarıda bekledi ego de sınavımı yaptım. Değişik müşterek coşku oldu. Şimdi beni okula oğlum götürüp getiriyor. Dersim olduğunda saatleri ona uymasa da çıkışımı bekliyor. Okulla ilişik işlerimi hallediyor. evvel ego onun velisiydim demincek o benim velim oldu. Her ne derece okula baş başa gelip gitsek de dost olsak da o benim oğlum. Bir yerde de anneyim yani. Bazen üvey anne damarım da tutuyor. Yeri vardığında de kızıyorum."

Yavuz, diplomasını aldıktan muahharen gözlükçü sektöründe etkin eşine iş noktayı açmayı hedeflediğini kaydetti.

"Annemle bire müşterek okulda peyda etmek baş döndürücü eğlenceli"

Hukuk fakültesi 4. derslik talebesi Ahmet Yavuz da annesiyle bire müşterek okulda mektepli olmanın baş döndürücü sevinçli ve enteresan olduğunu, baş döndürücü eğlendiklerini ve devir kurnaz eğlenceli anlamış olur yaşadıklarını anlatım etti.

Annesiyle meslek arkadaşı olmanın baş döndürücü ayrımlı müşterek birikim olduğuna dikkati çekici Yavuz, şu şekilde bitmeme etti:

"Dün büro dostlarımla kahvehane içtiler. Ben lavaboya kalktıktan muahharen dostlarımla benim dersime girmiş. Onu amfide yakaladım. Annemle önceki kez hakeza ortamlarda oturuyorum. Bir de birtakımı şeylerden çekiniyoruz. Arkadaş ortamlarında edilen muhabbetler edilmiyor yanında. 'Niye kahveye bu derece dünyalık veriyorsunuz, niçin bu yemeği yiyorsunuz?' falanca diyor. Genelde dünyalık masraf dair teessürat yaşıyoruz annemle. Bu gidişle etrafımda dost falanca kalmaz, annemle takılmaya bitmeme ediyoruz artık. Annemle bire müşterek okulda peyda etmek baş döndürücü eğlenceli."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ