USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İkinci ilik nakliyle lösemiyi yenen gencin gayesi ruhsal okuyup hastalara düş olmak

Bursa'da 2 sene ilk yakalandığı lösemiyi, ayrımlı kardeşlerinden meydana getirilen ikinci naklin arkası sıra yenen Yasin Dalgıç, ruh bilimi okuyup hastalara dayanak noktası bildirmek ve rüya peyda etmek istiyor.

İkinci ilik nakliyle lösemiyi yenen gencin gayesi ruhsal okuyup hastalara düş olmak
05-11-2021 12:07
Bursa

Lise talebesi 17 yaşındaki Dalgıç, 2 sene ilkin rahatsızlanarak gittiği hastanede lösemi bulunduğunu öğrendi. Dalgıç'a, mevzun bulunduğu belirlenen kardeşinden meydana getirilen ilik nakli tutmadı.

Bunun dair bambaşka birlikte kardeşinden hâlâ nakil meydana getirilen Dalgıç, sağlığına kavuştu.

Dalgıç, AA muhabirine, hastalığın belirtilerinin döl yatağı ağrısı ile başladığını ve Mayıs 2019'da lösemi teşhisi konulduğunu anlattı.

İlk 3 ay Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğünü tamlayan Dalgıç, "Sonra Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Hastanesine geldim nakil için. Hazırlıkların arkası sıra nakil oldum. Birinci nakil tutmayınca ikinci nakil yapıldı. Hamdolsun ikinci nakilde tuttu." diyerek konuştu.

Hastalığı sabık sene mayısta yendiğini dile getiren Dalgıç, "Doğruyu anlatmak icabında sayrılarevi süreci az buçuk acılı, sıkkın oluyor. Bazı yanları var, on paralık konuşamıyorsunuz, yürüyemiyorsunuz. Burada ailenin hastaya verdiği dayanaklık etmek de aşırı önemli. Hastanın en ehemmiyetli tutkusu moral. Moral bu hastalığın en şişman ilacı diyebilirim." ifadelerini kullandı.

Üniversite imtihanlarına hazırlanmakta bulunan Dalgıç, "Psikoloji okuyup hastalara hem maneviyat bununla birlikte rüya kazanmak istiyorum. Her karanlığın gerisinde birlikte sabahleyin vardır. Ben de bunu tanıtlamak istiyorum." dedi.

Bu amaçla birlikte de içtimai komünikasyon araçları hesabı açtığını özetleyen Dalgıç, burada acemi teşhis almış hastalarla enformasyon kurduklarını ve onlara dayanaklık etmek olmaya çalıştığını laflarına ekledi.

"Eskiye layıkıyla aşırı hâlâ elleme imkanlar içerisindeyiz"

BUÜ Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Ana Bilim Dalı Başkanı ve LÖDER Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Adalet Meral Güneş de Türkiye'de lösemi teşhisi konulmuş bulunan evlatların şişman bölümünün, devlet, terbiye ve araştırı ile darülfünun hastanelerinde tedavi gördüğünü dile getirdi.

Tedavinin parasız bulunduğunu tamlayan Güneş, "Birçok ilaca anlayış şansımız mevcut bugünkü koşullarda. Eskiye layıkıyla aşırı hâlâ elleme imkanlar içerisindeyiz. Özellikle tedaviye cevabı sınırlanmış bulunan olgularda bile kimi acemi tedavi şanslarımız gır konusu. Kök göze nakli de ilkin tedaviye cevabı kısıtlanmış bulunan veya esasen etmiş ayrıntılar düşüncesince ayrı birlikte seçenek. Bu da bizim merkezimizde, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesinde yapılabilmektedir." diyerek konuştu.

Güneş, asıl göze naklini sınırlanmış olaylarda uyguladıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yani yüzdelik 15 mukavim bulunan yahut esasen fail birlikte ekip pestil var. Bu hastalar düşüncesince asıl göze nakli birlikte seçenek. Bazen asıl göze nakilleri tutmayabilir. Naklin kendine ilgili anca birlikte komplikasyonu da var. Tutmadığı devir gerekiyorsa ikinci birlikte nakil de bahis konusu olabilir. Yasin'in şansı, eş içinde dü değişik donörü olmasıydı. O sebeple birlikte numara kardeşten yaptığımız nakil tutmadığı düşüncesince ikinci nakli öbür kardeşinden yaptık ve şu anda nakil sonrası oldukça güzel, ikinci yılını esbak durumda."

Dalgıç'ın tedavisini örümcek hekimlerden Doç. Dr. Melike Sezgin Evim de hastanın mukavim birlikte lösemisi bulunduğunu anlattı.

Nakil süreci karşı bilim sağlayan Evim, şunları söyledi:

"Yasin, faziletli riskli bulunduğu için, kısaca tedaviyi nakille bu arada yapmazsak esasen edebileceği düşüncesince nakil sonucu aldığımız birlikte hastaydı. Aile içinde mevzun kardeşleri vardı. Kardeşlerinden birisini seçtik ve onunla nakle başladık fakat tahminî birlikte maaş müddet geçmiş olmasına karşın verdiğimiz mahsul yeteri derece yerleşmedi. Yasin'e ikinci birlikte nakil gerçekleştirmek durumunda kaldık. İkinci naklinde ağırbaşlı birlikte istenmeyen durum gıyaben şu anda sağlığına kavuştu."

Anne Türkan Dalgıç da tedavi sürecinde eş birliğinin aşırı ehemmiyetli bulunduğunu vurgulayarak, "Bu süreçte Yasin'e bunu sağlamaya çalıştık. Moralini bozacak değme şeyden ırak tutmaya çalıştık. Yasin'e pestil bulunduğunu söylemedim ta ki nakil olana kadar. Yasin de şu şekilde birlikte bilinçlilik anlattı 'İyi ki söylememişsin, ego bunu bu psikolojiyle atlatamayabilirdim, aşırı dava ederdim.' Ondan sonrası da hamdolsun aşırı elleme gelişti bizim için." diyerek konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ