USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

İkinci kez ölümün kıyısından döndü

Baş ağrısı şikayetleri ile hastaneye başvuran 48 yaşındaki Murat Aşçıoğlu'nun akıl damarında tahminî 1 santimetrelik baloncuk bulunduğu ortaya çıktı. Baloncuğa ise Aşçıoğlu'nun 28 sene geçmiş askerde kafasına vurma fail şarapnel parçasının hastalık bulunduğunu kail

İkinci kez ölümün kıyısından döndü
14-12-2021 10:59

Samsun'da canlı Murat Aşçıoğlu'nun askeriye yıllarında kafasında şarapnel parçası zedelenmek etti. O dönemki dahil ile geçinme tutunan Aşçıoğlu'nun giderek başlangıcında ağrıları arttı. Ağrılarını sinüzite bağlayan Murat Aşçıoğlu, 28 sene sonradan gerçekle karşılaştı.

Özellikle Karadeniz Bölgesi'nin hastalanmış yükünü sırtlayan Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesine revan Aşçıoğlu'nun tıbbi sonuçlarında akıl damarlarında yanında baloncuk bulunduğu belirleme edildi. Doktorlar ise baloncuğun, hastanın esbak öyküsünde yaşamış bulunduğu şarapnel vakası ile ait irtibatlı bulunduğunu belirtti.

"Baloncuk kanamaları ölümsek oluyor"

Hasta damarındaki baloncuğun kanamadan kendilerine başvurduğunu tabir fail Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Uzmanı ve İnme Merkezi sorumlusu Doç. Dr. Çetin Kürşad Akpınar, "Hastamızın beyninde baloncuk tespit edildiği düşüncesince KBB bölümünden bizlere yönlendirildi. Boyutu da büyüktü. Bu cins hallerde oraya dahil kılmak gerekiyor. Bu dahil 2 ayrışık oluyor. Açık ameliyatla yahut mestur cerrahi dahil dediğimiz anjiografik yöntemle baloncuğa dahil ediyoruz. Tedavi cevabında baloncuğun tipi, yeri, şekli, boyutu bunların bütünü ehemmiyetli faktörlerdir. Baloncuk bazısı devir kanayarak ortaya çıkabiliyor. Kimi devir ise filmler çekilerek saptanabiliyor. Hastamızın ise 28 sene evvela şarapnel parçasına ilişkin yanında anlayış sarsıntı öyküsü vardı. Muhtemelen ona ilişkin bulunduğunu düşündüğümüz şah damarının anlayış iç kısmında az henüz 1 santimetrelik baloncuk vardı. Kulak, burun, boğazda bulunan şikayetlerinden çevre meydana getirilen tetkikat cevabında ortaya çıkmıştı. Bu vaziyette bizlere yönlendirildi. Beyin cerrahisi ile yaptığımız güruh sonrası mestur cerrahi dahil ile müdahalenin henüz akla yatkın olabileceğinin kararını verdik. Daha sonradan kasıktaki atardamardan girip baloncuğa ulaşarak dahil ettik. İşlem güzel geçti. Yaklaşık 5 senedir selamünkavlen merkezimiz mevcut ve doğa tıkanmalarında mekanik trombektomi formül ile beyindeki pıhtıyı alıyoruz. Artık akıl kanamalarında da akıllıca hastalara anjiografik yöntemle dahil etmeye başladık. Bu baloncuk akıl kanaması yapabilecek yanında durumdu. Boyutu şişman bulunduğu düşüncesince otama edilmeseydi nezif riski vardı. Yılda yüzdelik 2 ile 3 oranında nezif riski var. Bu kanamalar ölümsek oluyor. Bu yaptığımız dahil ile ölümsek nezif riskini azalttık. Hastanın bu açıdan yaşamını kurtarmış oluyoruz. Sigara, hipertansiyon, şeker hastalığı hastalığı hastalığı, içki ve kalıtım bilimi esbap bunlar doğa duvarında kilo vermeye illet yerine yanında baloncuk oluşumuna illet olabiliyor" dedi.

"Bu hastamızın bahtlı yanı kanamadan ayırt edilmiş olmasıdır"

Ameliyatı oluşturan doktorlardan Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Vaner Köksal, "Bu hastaya aşırı teknolojik yanında dahil yapıldı. Tespit edilen baloncuk yapılabilecek en akla yatkın değişmeyen ile en akla yatkın biçimde otama edildi. Tedavisinde bariz cerrahi de yapabiliyor ancak bu arazi düşüncesince en elhak doğa içinde oraya ulaşarak onu kapatabilmekti. Bu cins hastalarda arada yanında yakınma aşırı bariz olmayabiliyor. Aslında sorunu sabitleme etmek önemlidir. Bu hastalanmış düşüncesince aşırı basitte olabilir. Böyle yanında obje saptadıktan sonradan şayet otama edilemezse giderek şişman yanında kanamaya defa açabilir. Kanamayı durduramayabilir zira kanamaya erişmek aşırı zor. Büyük yanında hasara defa açabilir. Bu cins olaylar ile aşırı kalın karşılaşıyoruz. Daha aşırı kanayarak geliyorlar. Bu hastamızın bahtlı yanı kanamadan ayırt edilmiş olmasıdır. Bizim burada giriş başa düzentileme gayemiz gerçekte vasküler patolojilerde teşrikimesai sağlamaktır" sanarak konuştu.

"Hastalığımı sinüzite bağlamıştım"

Tedavi edildikten sonradan kendisini baştan doğma kabilinden hissettiğini kail hastalanmış Murat Aşçıoğlu, "Hastaneye yetişme sebebim giriş ağrısı ve sol ayağım yürüdükçe uyuşmasıydı. Kulak, burun, geçit düşüncesince gelmiştim. Burunda çekilen tomografi cevabında doktorumuz bizlerden akıl emarı (MR) istedi. Beyin emarı cevabında beynimde kapanmış yanında doğa vardı. Baloncuk çıkmak içinde. Kürşat hocamızın yanına geldik. O da bizlere anjiyo olmamı, anjiyo Şayet olmazsa cerrahi dahil ile açılacağını söyledi. Askerde yanında arbede sırasında yanında fenomen olmuştu. O vakadan sonradan Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde otama gördüm. Çıktıktan sonradan sinüzite ilişkin yerine başım ağrıyordu. Sinüzitim mevcut diyordum. Hastalığımı sinüzite bağlamıştım. Maalesef sinüzit değilmiş eskiye dayalı yanında doğa tıkanıklığı olmuş. Şu anda acemi doğma gibiyim. Ağrı, ızdırap yok. Kafamda yanında obje kalmadı" biçiminde konuştu.
Eğitim ve Araştırma Başhekimi Doç. Dr. Ersin Köksal ise hastanenin selamünkavlen merkezinin önemine değinerek, "Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakanlığına ilişkin bölgedeki en şişman hastanedir. Özellikli işlemler nice branşta hastanemizde yapılmaya bitmeme ediyor. İnme merkezimizde bunlardan yanında tanesidir. Çetin Kürşad hocamızın öncülüğünde güzel işlemler yapılmaya bitmeme ediyor" ifadelerini kullandı.

Furkan Abrek Ünal
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3558+13
4Beşiktaş3554+6
5Başakşehir FK3452+7
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3449-3
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor3445-3
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3436-14
17Gaziantep FK3434-15
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ