USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İletişimci talibi liseliler derslerini hevesli stüdyoda görüyor

Bursa'da Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan stüdyoda öğrenciler, televizyonculuğun esas tekniklerini kılgılı öğreniyor.

İletişimci talibi liseliler derslerini hevesli stüdyoda görüyor
14-10-2021 10:54
Bursa

Bursa'daki Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Radyo Televizyon Alanı öğrencileri, okullarına meydana getirilen meraklı stüdyo ve reji bölümünde geleceğin televizyoncuları, spikerleri, kameramanları ve muhabirleri iktisap etmek düşüncesince hazırlanıyor.

Alan içerisinde kurulan ve akıbet uygulayım bilimi cihazların toprak aldığı, görsel namına da millî kanalların stüdyolarından esinlenilen ortamda terbiye gören öğrenciler mesleğin inceliklerini öğreniyor.

Okul müdürü Ömer Yılmaz, meydana getirdiği açıklamada, Radyo Televizyon ve Gazetecilik alanlarının 10 yıldan bu yana çalışkanlık gösterdiğini söyledi.

Sektördeki gelişmelere gereğince okuldaki stüdyoları yenilediklerini tamlayan Yılmaz, "Önce görsel, sonradan reji tarafını yeniledik. Bu sayede öğrencilerimizin özen ve hevesleri şimdi da arttı. Türk basınına iletişimci, televizyoncu dizge elemanları yetiştirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Stüdyolarını millî kanalların ayarında tasarladıklarını özetleyen Yılmaz, reji ve alıcı sistemlerini de deli dolu neşriyat hazırlamaya müheyya bir vaziyete getirdiklerini aktardı.

Yılmaz, öğrencilerin hem alıcı önü ve ardı bununla beraber reji kısmında uygulamalarla mesleğe hazırlandıklarına ayraç ederek laflarını şu şekilde sürdürdü:

"Televizyonculuk ve gazetecilik işinde alıcı önü, alıcı kullanması ve elektronik bölüm dediğimiz rejideki arama kısmını, enerji arama sistemini özetleyen eğitimlerimiz var. Eğitimlerimize dayanak olması düşüncesince ortalık tecrübesi bulunan eli uz öğreticilerimizi devreye soktuk. Radyo, monitör ve gazetelerde etkin dizge elemanlarından da dayanak istedik, onlar da fahri namına devir kurnaz derslerimize geliyor.

Yeni medyayla ilişik sarıklı arkadaşlarımızla düzentileme yaptık. Yakın sürede altyapısını tamamladığımız habercimiz.net adresiyle genel ağ medyasına da gireceğiz. Bununla, öğrencilerimiz uygun infaz yaparak esas ortamda sav yayını ve haberi arama etmenin ne işe yaradığını görsünler istiyoruz. Nihai maksadımız eğitimle ilişik birlikte monitör kurmak. İstihdam edilen ve meslekte matbuat elemanı namına etkin nice mezunumuz var."

"Daha nitelikli terbiye veriyoruz"

Radyo Televizyon Alanı öğretmeni Selcan Demirtaş, öğrencilerin stüdyoyu gördüklerinde heyecanlandıklarını, bölgeye dirlik ilgilerinin arttığını vurguladı.

Alanın dünkü teknolojilerle donatıldığını kaydeden Demirtaş, "Reji kısmımız, enerji sistemimiz, akıbet uygulayım bilimi kameralar, foto makineleri baş döndürücü şimdi dobra durumdalar. Bu nedenle şimdi nitelikli terbiye veriyoruz. evvel kuram kısmıyla öğrencilere terbiye veriyoruz, şimdi sonradan burada stüdyoda kıraat yaptırıyoruz. Uygulama bitirdikleri düşüncesince gittikçe sahada profesyonellerle karşılaştıklarında baş döndürücü şimdi dobra vaziyette olacaklar. Burada prompter ile sav sunmayı öğreniyorlar, foto makinesi, alıcı kesinlikle kullanılır, tasrif açılarını görüyorlar." sanarak konuştu.

Okulun 9. dershane öğrencilerinden Kenan Saygın ise "Stüdyoya evvel geldiğimde hakkıyla baş döndürücü heyecanlandım. Derslerimiz cihazlar üzerinden oldu. Diksiyon derslerimizi gördük. Kamera ve kurgu üzerine bilgiye sahibim, bunları fikren ve bayıla bayıla geldim bu bölüme. Spiker iktisap etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Ahmet Aydın, sav programlarından etkilenerek kısmı seçtiğini, alıcı arkasıyla ilgilendiğini tabir etti.

Aybüke Güngör de okuldaki canlandırmalarda sav sunuculuğu yaptığını ve baş döndürücü sevdiğini belirterek, "Radyo monitör dalında ilerlemeyi düşünüyorum. İleride film yönetmeni iktisap etmek ve senaryo boşlamak istiyorum. Derslerimiz dobra geçiyor ve bu kısmı seçtiğim düşüncesince kendimi ak yazılı hissediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ