USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İlk çadır konseptli çaylaklık kampı açıldı

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Erdoğan, Çorum Belediyesince nesir edilen Türkiye'nin geçmiş çadır konseptli cahillik kampının açılışını gerçekleştirdi.

İlk çadır konseptli çaylaklık kampı açıldı
13-10-2021 20:14
Çorum

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Sıklık Tabiat Parkı'nda 20 bin metrekare bölgeye kurulu, 28 metrekarelik 10 kıl çadır, 216 metrekarelik şişman dernek ve donatılardan oluşan Çorumlu Obası Gençlik Kampı için Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın'dan bilgelik aldı.

Öğrencilerle ok atıp mangala oynayan Erdoğan, öğrencilerin sunmuş bulunduğu gösterileri izledi.

"Onları kıskançlıktan çatlatın"

Erdoğan, kendisini "TÜGVA burada, ağabeyinin yanında" laflarıyla karşılayan TÜGVA üyeleriyle lakırtı edip, hatırat fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilere, "TÜGVA ile uğraşıyorlar, hastalık biliyor musunuz?" niteleyerek soran Erdoğan, "Siz TÜGVA'da alengir kuruşuk, abidik gubidik müşterek nesne yapıyor musunuz? Niye uğraşıyorlar sizinle? Niye işlerine gelmiyor? Kıskanıyorlar değil mi? O devir henüz da kalburüstü olun. Onlar da kıskançlıktan çatlasın." ifadelerini kullandı.

Öğrenciler sohbetin peşi sıra Erdoğan'a, zamanı Çorum Saat Kulesi'nin fotoğrafını bağış etti.

Bilal Erdoğan, açım töreninde, toy tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının en baş döndürücü gençleri etkilediğini, bilim Yayma Vakfı'nın bu yılki burs mülakatlarında gençlerdeki müstevli kaynaklı tutukluğu görebildiklerini söyledi.

Gelecekte "salgın devrinin çocukları" denecek müşterek neslin ortaya çıkacağını kestirim ettiğini tamlayan Erdoğan, Çorum Belediyesinin düz yazı etmiş bulunduğu türden ilk gencelme kamplarının, salgının etkilerini gidermede, gençlerin sosyalleşmesini sağlamada ehemmiyetli müşterek hizmeti adına getireceğini vurguladı.

Türkiye'de kutuplaşma niteleyerek müşterek nesne çıkartıldığını tabir fail Erdoğan, şunları dile getirdi:

"Vahdet inancının mirasçılarıyız, o lira inancını bozmaya müteveccih müşterek iş bu kutuplaşma. 'İnsanlık dinler olursa gelişemez' niteleyerek müşterek inanış vardı. Bu çevrim dünyada geride kaldı. Artık inananların inancına, inanmayanların da inanmamasına hürmet sema zamanına girildi. Ancak Türkiye'de o olgucu akımın etkisinde, zat karanlıklarını bilgili sanan müşterek eğin kaldı. Bunlar hala inandığınız zaman, müşterek Allah'a köle olduğunuz devir gelişemeyeceğinizi, şişman işler yapamayacağınızı düşünüyorlar. Kendileri yapamıyorlar ya, herkesi kendileri kabilinden sanıyorlar."

Selçuk Bayraktar örneği

"İnanan, salat kılan, müşterek Allah'a köle olan, hacca giden, zekatını veren, bireylere hayır müşterek avlu yaşamaya etkin gelişemez mi? Teknolojide, bilimde, fende ilerleyemez mi?" niteleyerek soran Erdoğan, şöyleki bitmeme etti:

"İlerler değil mi? Nereden biliyoruz ilerleyebildiğini. Bak, Selçuk Bayraktar'dan biliyoruz. Ecdadımızdan biliyoruz. Tarihin birçok yüzyıllarına ecdadımız mühür vurmuş. Sanıyoruz ki hemen harp meydanında mühür vurmuş. Edebiyatta, fende, bilimde de mühür vurmuş. Çağının en şişman alimleri bizim ecdadımızdan çıkmak lakin ayrımsız sürede baş döndürücü da dindar, namazlı. Batı'dan onların yanına gelebilen kimesne yok. Şimdi de Selçuk Bayraktar örneği var. Dindar mı? Dindar. Namazlı mı? Namazlı. Her muhtelif bu bilgili sanan karanlıkların bağnazlık söylediği herhangi müşterek şeyi yapıyor lakin şu anda dünyada yanına yaklaşabilen yok. Böyle olsak henüz güzel değil mi?"

İnançsız şahısların erinçsiz insanoğlu olduğunu, ne devir menfaatlerini kaybedeceklerinin mahsus olmadığını korumak için çaba sarfeden Erdoğan, "Batı'da intihar oranlarında baş döndürücü şişman çoğalma var. Aile mefhumu ağız ağıza kayboldu. Cinsiyetsizlikten tutun bambaşka şeylere derece abuk sabuk, Batı uygarlığı şu anda kendilerinde imtihan ediyor. Huzur niteleyerek müşterek nesne kalmadı, Avrupa'nın geleceği karanlık." niteleyerek konuştu.

Avrupa'nın donanması denilen, o kutsanan Avrupa ideali kaybolduğunu tabir fail Erdoğan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Benim eksperlik alanım, doktora alanım Avrupa. Avrupa niteleyerek müşterek nesne kalmayacak. Şu anda Avrupa'da intihabat yapılıyor, hükümet kurulamıyor ülkelerde. Ülkeler birbiriyle gürültü içinde. Avrupa'da önder denilecek biricik eş yok. Hangi ülkenin lideri, Avrupa'nın lideri, yok. Maalesef bütünü gır gır bir hale sakıt durumda. Amerika'nın bu derece hesaplı gücüne karşın şu anda baş döndürücü ağırbaşlı meseleleri tartışıyorlar. Bunlar imansız toplumların yaşamaya mahkum bulunduğu meseleler, sıkıntılardır. Ne olabilir kısaca hem inançlı, hem kaslı müşterek maşer olunabileceğini görüyorsak, bundan sebep ırak duralım."

Erdoğan, salat kılan, hacca giden, zekat sağlayan şahısların banko yazık yapmadığı kabilinden müşterek iddiasının olmadığını, fakat günde ilkokul sayaç salat kılmanın ferdin kendini hatalarından alıkoyması anlamında müşterek yeti içerdiğini de vurguladı.

Türkiye'de hala inanlı olmayı irtica namına değerlendiren müşterek kesimin bulunduğunu kail Erdoğan, "Türkiye'de kutuplaşma dedikleri maatteessüf bundan ibaret. İnançlı olmanın bu ülkenin gelişiminin uğrunda müşterek bariyer bulunduğunu düşünüyorlar. Ahiretin kendilerine hatırlatılmasından neşesiz oluyor. 'Ben ahireti buyurmak istemiyorum' diyor. 'Hesaba çekme fikrini bana hatırlatmayın' diyor lakin kılıç adisyona çekileceğimizi düşünüyoruz. Bu dünyada var ise günahımız, onun da karşılığını öbürü tarafta göreceğimizi düşünüyoruz. Bu sayede de henüz güzel insanoğlu olmamız icap ettiğini düşünüyoruz. Siz arasında dolaşan idrak çalışmalarına bakmayın. Bir yan kendini anlatmaktan aciz, müşterek tarafta herhangi müşterek muhtelif melanete sarılıp, bireylere karacılık atıyor, ithamda bulunuyor, taşlama ediyor, saydırıyor. Biz güzel insanoğlu olmaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, dünyanın Türkiye'nin çelimli bulunmasına ihtiyacının bulunduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Dünyanın kat karşıya bulunduğu sıkıntıları çözecek müşterek fikir, yaklaşım bundan böyle Batı'dan çıkmayacak. Bunun bizlerden, Türkiye'den çıkması lazım. Yüzlerce sene adaletle baş döndürücü şişman coğrafyalara hükmetmiş, kullanmakta olanları erinç içre yönetmiş ecdadımız var. İnancımızdan aldığımız ilhamla bunu başarmışız. Şimdi gene inancımızdan aldığımız ilhamla bu dünyanın meselelerine analizör üretecek şahısların ulaşması lazım. Bir olduğumuz devir henüz çelimli oluruz. Daha çelimli olduğumuzda da hayattaki zulümlerle henüz güzel başa çıkarız. Bugün geldiğimiz noktada üstelik 20 sene öncesine mucibince baş döndürücü zulme sonuç vermiş müşterek Türkiye var. Bugün Bosna'ya, Filistin'e, Azerbaycan'a, Libya'ya gidin. Bu halimizle üstelik oralardaki zulümlerin sonuç bulmasını yahut baştan alevlenmemesini gerçekleştirme fail müşterek Türkiye'yiz elhamdülillah. Ne derece çelimli olursak o derece müşterek tomar zulme sonuç vereceğiz. Bugünkü sıkıntılarımızı aşacağız, baş döndürücü henüz çelimli olmaya bitmeme edeceğiz. Allah'ın izniyle 21'inci yüzyıla siz çoluk çocuk mühür vuracaksınız."

Törende, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Oğuzhan Kaya, Erol Kavuncu ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın da birer görüşme yaparak, tesisin kente hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ