USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

İnek sağarak kuvvetlendirdiği bileğiyle evren üçüncüsü oldu

Diyarbakır'da bebek yaştan buyana inek sağarak bileğini güçlendiren ve 3 sene evvel kabiliyeti keşfedilen ulusal sportmen Gülçin Altınay, Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda üçüncülük elde etti.

İnek sağarak kuvvetlendirdiği bileğiyle evren üçüncüsü oldu
07-12-2021 13:06
Diyarbakir

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde canlı ve hayvancılıkla uğraşan ailesine 12 yaşından buyana inek sağarak dayanak noktası bulunan Gülçin Altınay, bu sayede bileklerini güçlendirdi. Altınay, kestirmece 3 sene evvela kabiliyetini keşfeden okuldaki gövde eğitimi öğretmeninin yönlendirmesiyle ağır güreşiyle ilgilenmeye başladı.

Kendi kategorisinde girmiş olduğu muhtelif müsabakalarda elde etmiş olduğu başarıların arkası esna Türkiye Şampiyonası'nda 1'inci bulunan Altınay, ulusal formayla katılmış olduğu Romanya'nın başkenti Bükreş'te 27-28 Kasım'da planlı Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda 21 gözyaşı altı canlı kızlar 60 kilo sağ kolda üçüncülük elde ederek, tunç madalyanın sahibi oldu.

Altınay, AA muhabirine, 11. sınıfta okurken gövde eğitimi öğretmeninin motivasyon etmesiyle ağır güreşi branşıyla tanıştığını belirterek, katılmış olduğu sınıflar ve okullar arası ile Türkiye müsabakalarında muhtelif dereceler elde ettiğini söyledi.

Son kendisine katılmış olduğu Dünya Bilek Güreş Şampiyonası'nda 3'üncü bulunduğunu özetleyen Altınay, başarısında inek sağmanın iri oranı bulunduğunu aktardı.

Altınay, çocukluğundan buyana hayvancılıkla uğraşan ailesine iane ettiğini, ahır temizlemenin indinde annesine iane geçirmek düşüncesince günde dü kez inek sağdığını anlatarak, "Güne katıksız alıştırma kendisine inekleri sağmak ve altlarını temizlemekle başlıyorum." dedi.

Teknik, taktik ve masa antrenmanı yaptığını Altınay, inek sağmayı sürdürdüğü düşüncesince kollarının güçlendiğini, bunun indinde alıştırma da yapınca paradigma kaslarının hâlâ aşırı güçlendiğini söyledi.

"İnek sağmaya bitmeme edeceğim"

Altınay, önceki yıllarda isteyerek yapmadığı, birlikte dezavantaj kendisine görmüş olduğu inek sağmayı, elde etmiş olduğu başarıların arkası esna birlikte üstünlük kendisine görmeye başladığını kaydetti.

"Katıldığım yarışmada şampiyonluğu neredeyse kaçırdım fakat birlikte hâlâ ki şampiyonada ülkeme evren şampiyonluğunu getireceğim. Önümde birlikte bökelik var. Kollarımın hâlâ da güçlü olması düşüncesince inek sağmaya bitmeme edeceğim. Hem sporuma aşırı yardımı olmaktadır bununla birlikte anneme asistan oluyorum." diyen Altınay, hocalarına ve ailesine alım çalım yaşattığı düşüncesince aşırı bahtiyar bulunduğunu tabir etti.

"Hedefimiz evren şampiyonu olmak"

Altınay'ın antrenörü Rıdvan Durmaz da ilçede ağır güreşini sevdirdiğini, bu branşın akıbet yıllarda pop olmaya başladığını belirtti.

Dünya şampiyonasına 29 ülkeden sporcuların katıldığını ve sporcularından Altınay'ın 3'üncü, Helin Tuna'nın da 4'üncü bulunduğunu özetleyen Durmaz, "Böyle iri birlikte başarıyla ilçeye döndüğümüzden aşırı mutluyuz. Daha birlikte tomar sporcuyla, kızlarımızla hâlâ dobra başarılar elde yazar ilçemizi, ilimizi ve ülkemizi sevindireceğiz." sanarak konuştu.

Durmaz, ilçede ekincilik ve hayvancılığın yayılmış olduğunu, kız evlatların hem hayvancılık bununla birlikte toprak işlerinde ailelerine iane ettiğini dile getirerek, "Bu da sporcularımız düşüncesince birlikte avantaj. Bunun birlikte örneği de Gülçin oldu. Hikayemiz ahırda inek sağımından başladı, evren şampiyonasına uzandı. Daha elleme dereceler elde edeceğiz. Hedefimiz evren şampiyonu olmak. Gülçin'in inek sağımı yaptığı, tarlada ailesine iane etmiş olduğu düşüncesince kasları gelişmişti. Bunun farkına vardık. Bilek güreşinde de bu kaslar önemli. Buna beceri ve taktik ilaveten dobra neticeler elde ettik." ifadelerini kullandı.

Dünya şampiyonasında 70 kilo canlı kızlar sol kolda 4'üncü bulunan Helin Tuna ise önceki kez katılmış olduğu yarışmada başarısından kıvançlı bulunduğunu fakat hedefinin evren şampiyonu peyda geçirmek bulunduğunu söyledi.

Başarısından etkilenen kız evlatlarının bahis konusu branşa nazarıitibar duymaya başladığını özetleyen Tuna, "Dicle'nin kuvvetli ağır kızları kendisine evvela Türkiye hâlâ sonradan evren şampiyonasında inşallah dereceler elde edip, adımızı gelişigüzel yere duyuracağız." halinde konuştu.

İlçedeki kız çocuklarına dayanıklı oldular

9. derslik talebesi Gizem Aktan, Gülçin Altınay'ın başarısından etkilenerek ağır güreşine nazarıitibar duyduğunu ve bu branşla ilgilenmeye başladığını anlatarak, "Çok coşku donör ve ahenkli birlikte spor dalı. Hedefim önceki kendisine okullar arası, sonradan Türkiye, sonradan da evren birinciliği elde etmek." dedi.

Rojin Sabır angın 9. derslik talebesi de Altınay'ın başarısından sonradan "Neden ego de kalburüstü olmayayım?" niteleyerek bu sporla ilgilenmeye başladığını, okullar arası müsabakalara hazırlandığını aktardı.


SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ